به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ناصرالدین نوریزاده پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: وقف ریشه در تاریخ بشریت دارد و منحصر به اسلام نیست اما اسلام به آن هدف مشخص و معینی داده است.
وی افزود: وقف درواقع چشمهای جوشان توسط واقفان خیر اندیش است که جهان را به سمت عاری از جهل و تبعیض سوق میدهند تا همه مردم از نعمات بهره ببرند.
معاون امور مجلس و استانهای سازمان اوقاف ادامه داد: سازمان اوقاف مفتخر است که امانتدار خوبی برای این سرمایهها توسط نیروی انسانی، مدیران متعهد و دست پاک خود بوده است.
۲۵ هزار موقوفه در کشور وجود دارد
وی با بیان اینکه برنامه سازمان اوقاف در راستای افزایش موقوفات است، گفت: ۲۵ هزار موقوفه با بیش از یک میلیون و ۵۰۰ رقبه در کشور وجود دارد اما همچنان بسیاری از موقوفات کشف و احصا نشده است.
حجت الاسلام نوریزاده با اشاره به اقدامات فرهنگی گفت: اعزام روحانیون، ساماندهی بقاع متبرکه، برنامههای مناسبتی، اجرای طرحهای نوروزی و ماه مبارک رمضان، دهه کرامت و ایجاد نشاط معنوی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان، دهه ولایت، بصیرت عاشورایی و … از جمله این برنامههاست که در استان اصفهان هم شاهد بودیم.
وی اجرای برنامه کمک مومنانه را یکی از برنامههای شاخص حوزه اجتماعی دانست و افزود: بیش از ۲ میلیون بسته بهداشتی و معیشتی بین نیازمندان توسط سازمان توزیع شده است.
معاون امور مجلس و استانهای اوقاف خاطر نشان کرد: بهرهوری اقتصادی نیز به سمت توسعه و احیای شرکتهای دانشبنیان در حوزه فناوری نو، خدمات صنعتی و علمی پیش رفته است البته به شرطی که عین موقوفات و اجرای امینانه موقوفات انجام شود.
پیشتازی اصفهان برای سنددار کردن موقوفات
وی ادامه داد: اصفهان برای سنددار کردن موقوفات و استفاده از ظرفیت هیئت امنا برای اداره امور پیشتاز بوده و ۱۶ هزار و ۲۸۷ موقوفه در استان صورت گرفته است.
حجت الاسلام نوریزاده با بیان اینکه باید امامزادگان قطب فرهنگی بشوند، گفت: ارتباط وسیعی بین امامزادگان برقرار شده که به نفع عموم در حوزه خدمات فرهنگی از آنها استفاده شود و در کنار این موارد به استقرار مراکز مشاوره در حوزه قرآنی و دینی در بقاع تاکید شده است.
وی با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف بنگاه اقتصادی صرف نیست، گفت: اوقاف سازمانی بالنده در راستای رفع فقر، فساد، فحشاء، اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی است.
معاون امور مجلس و استانهای اوقاف خاطر نشان کرد: در این وقفنامهها ۸۳۰ نیت احصا شده که امور تربیت، نخبگان و دانشگاهی، علوم دانش بنیان و تکنولوژی روز، تحصیل و ازدواج جوانان، مسابقات قرآن، ساختن دانشگاه و مراکز علمی، تجهیز بیمارستانها در اولویت قرار گرفته است.
وی با اشاره به نگاه جدید سازمان و با امانت داری کامل از نیات موقوفات گفت: دست اوقاف در اجرای موقوفات باز نیست و تنها میتواند حفظ و افزایش دهد و نیات منظور را اجرا کند. از سویی دیگر سازمان به سمت احیای موقوفات توسط خود مردم و با هیئت امنا تلاش میکند.
حجت الاسلام نوریزاده اعتماد ملی را بزرگترین سرمایه عنوان کرد و افزود: موقوفات با سه شرط حفظ عین موقوفات، افزایش موقوفات و اجرای نیات مورد بهرهگیری قرار میگیرد.
وی با اشاره به تأسیس مراکز افق در بقاع متبرکه که وظیفه مشاوره را به عهده دارند، گفت: علاوه بر این مراکز مدارسی که در اختیار اوقاف هستند در حوزه رفع آسیب اجتماعی برای ارسال مبلغ، مشاوره و لوازم کمک آموزشی اعلام آمادگی کردهاند.
معاون امور مجلس و استانهای اوقاف خاطر نشان کرد: نگاه ما به بقاع متبرکه درآمدزایی نیست بلکه یک مرکز فرهنگی و معنوی است؛ با وجود اینکه در شرایط کرونا اقبال مردم نسبت به مراکز عمومی و بقاع متبرکه تحت الشعاع قرار گرفته اما به دلیل دیدگاه معنوی مردم و توجه به معنویت و دعا ارتباط با بقاع و امامزادگان همچنان حفظ شده است.
پیشنهاد ایجاد مرکز واکسیناسیون در بقاع متبرکه اصفهان
وی افزود: کرونا هم تهدید بود و هم فرصت زیرا در آموزش به زیرساختهای خوبی رسیدهایم.
حجت الاسلام نوریزاده خاطر نشان کرد: پیشنهاد داده شده واکسیناسیون در بقاع متبرکه انجام شود اما برای زیارت بقاع کارت واکسیناسیون الزامی ندارد.
وی در خصوص پاسخ به شبهات که بخشی از فعالیتهای سازمان است، گفت: پاسخ به شبهات فضای وسیعی دارد و شاید پاسخ ما دیده نشود و باید همه نهادها از جمله صدا و سیما و فضای مجازی کمک گرفت.