به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، پیمان صالحی در نمایشگاه طرح های کلان ملی و نوآوریهای اجتماعی با بیان اینکه وجود بازار یکی از ضروریات اجرایی شدن طرحهای کلان ملی فناوری است، گفت: معاونت علمی و فناوری پیش از شروع هر یک از طرحها ابتدا بازار آنها را می سنجد و سپس اقدام به حمایت از آنها میکند. یعنی ابتدا کشش بازار را می سنجیم و بعد به حمایت از طرح ورود میکنیم.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری از طرحهای کلان ملی فناوری حمایت مادی و معنوی میکند. پایان طرح کلان ملی نیز زمانی است که استانداردهای آن اخذ شده باشد.
صالحی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵۰ طرح کلان ملی فناوری در کشور اجرایی شده است و این طرحها ۲ هزار میلیارد تومان ارزش افزوده برای کشور به همراه آوردهاند. معاونت علمی و فناوری نیز برای اجرایی شدن این طرحها منابع مالی خود را اهرم می کند تا بودجههای دولتی و خصوصی جذب آنها شود.
معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی و فناوری افزود: شرکتهای دانشبنیان و خلاق به خوبی پاسخ گوی نیازها هستند و توان تولید همه تجهیزات مورد نیاز کشور را دارند. به طور مثال در ابتدای شیوع بیماری کرونا هیچ شرکتی در کشور ماسک تولید نمی کرد اما در زیست بوم فناوری و نوآوری این اتفاق افتاد و کشور از نظر تولید ماسک خودکفا شد.