به گزارش خبرنگار مهر، حسین بختیاری ظهر چهارشنبه در آئین نواختن زنگ اراک که به مناسبت فرا رسیدن سالروز به صدارت رسیدن امیرکبیر و روز اراک در مدرسه صمصامیه بیات برگزار شد با اشاره به اقدام شورای پنجم شهر اراک مبنی بر نامگذاری یک روز به نام این شهر اظهار کرد: سابقه دبیرستان صمصامیه بیات اراک را همگان میدانند و در واقع همان روالی که برای تأسیس مدرسه دارالفنون توسط امیرکبیر طی شد برای تأسیس این دبیرستان صورت گرفت و در واقع دبیرستان صمصامیه بیات دومین دبیرستان کهن کشور است.
وی در ادامه به روند واکسیناسیون در زمان امیرکبیر اشاره کرد و گفت: آن زمان امیرکبیر در خلوت خود به حال مردمی که به دلیل کمبود اطلاعات از عمل مایع کوبی (واکسیناسیون) خودداری میکردند، گریست و متأسفانه امروز در بحث بیماری کرونا همچنان با گروهی از مردم مواجه هستیم که به واکسیناسیون اعتقادی ندارند.
بیش از ۱۰۰ سال پیش امیرکبیر برای عدم آگاهی مردم گریه کرد
وی تصریح کرد: همین امروز جمعیتی بالغ بر ۱۰ هزار نفر میخواهند در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کنند و مخالفت خود را با واکسیناسیون اعلام کنند، بیش از ۱۰۰ سال پیش امیرکبیر برای عدم آگاهی مردم گریه کرد و امروز همچنان با این دیدگاهها روبرو هستیم.
فرماندار اراک گفت: باید به شهری مانند اراک که مرکز صنعت، کشاورزی، علم و مفاخر و مشاهیر سیاسی و فرهنگی است، افتخار کنیم و بر اراکی بودن خود تعصب داشته باشیم. برنامههای هفته اراک باید به شکل کاملاً مردمی برگزار شود و دولتیها در واقع نقش حامی را ایفا کنند و امیدواریم خروجی این هفته این باشد که اراک به عنوان مهد مفاخر کشور به همه مردم به خوبی معرفی شود.
بختیاری گفت: همیشه سوال است که این خطه از ایران چه خصوصیتی دارد که بیش از یک چهارم کشور در مسائل، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی از این منطقه برخاستهاند، بسیاری از پدران علوم از استان مرکزی به کشور تقدیم شدهاند که باعث افتخار است و باید این افتخار را حفظ و به نسل بعدی منتقل کنیم، همچنین باید آرامش و رفاه را به مردم خود و شهروندان اراکی هدیه کنیم.
روز اراک فرصتی برای احیای هویت شهری و افزایش حس تعلق شهروندی است
به گزارش خبرنگار مهر، در این آئین سرپرست شهرداری اراک با بیان اینکه امیدواریم روز اراک در واقع فرصتی برای احیای هویت شهری اراک، افزایش حس تعلق شهروندی و افزایش سرمایه اجتماعی باشد، گفت: این شهر، شهر مدیران، دبیران و امیرکبیر و موضع مفاخر و مشاهیر ایران در حوزه صنعت، گردشگری، فرهنگی و … است. هر چند که صبغه صنعتی بیش از دیگر شاخصههای این شهر است که مظلومیت مفاخر این شهر را نمایش میدهد.
محمد جعفر پور بیان کرد: روز اراک و روز صدارت امیرکبیر روز دانایی و توانایی است که توسط شورای پنجم شهر اراک با هدف افزایش حس تعلق شهروندی و سرمایه اجتماعی نام گذاری شد.
وی با اشاره به اینکه گسترش شهرنشینی در اراک باعث کمرنگ شدن حس تعلق شهروندی در این شهر شده است، گفت: امیدواریم با برگزاری هفته اراک بتوانیم حس تعلق خاطر شهروندی را در اراک ارتقا بخشیم.
فتوماراتن شهری اراک در پیاده راه امیرکبیر کلید خورد
به گزارش مهر، در این آئین زنگ اراک توسط فرماندار، سرپرست شهرداری و اعضای شورای شهر نواخته شد و در ادامه همزمان با جشنواره ملی عکس امیرکبیر برنامه فتوماراتن شهری اراک در پیاده راه امیرکبیر کلید خورد. هدف این جشنوارهها فرهنگسازی و بهرهمندی از پتانسیل عکاسان، حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی شهر به خصوص بازار تاریخی اراک عنوان شده است.
رونمایی از چند عنوان کتاب با موضوعات فرهنگی، کاریکاتور و شعر در فرهنگسرای شهر، افتتاحیه جشنواره فتیر در ماکت قلعه سلطان آباد و آغاز مسابقات دوومیدانی جام امیر کبیر از دیگر برنامههای روز اول هفته اراک بود.