خبرگزاری مهر، گروه استانها- سکینه اسمی: هر چند مسئولان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی معتقد است چون استان یک ماه و نیم دیگر از سایر استانهای کشور پیک پنجم را آغاز کرده و دیر از سایر استانها نیز پیک پنجم را پشت سر میگذارند اما عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، عدم استقبال شهرهای جنوب آذربایجان غربی از واکسیناسیون از مهمترین دلایل افزایش روزانه آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در این منطقه به شمار میرود.
هم اکنون آمار فوتیهای روزانه دو رقمی و آمار روزانه بستریها نیز بیش از ۲۰۰ نفر است که نشان میدهد آذربایجان غربی آرام آرام با وجود فروکش نکردن موج پنجم کرونا به سمت پیک ششم حرکت میکند.
لزوم افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی در آذربایجان غربی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت شیوع در گفتگوی خبری با بیان اینکه استان آذربایجان غربی به دلیل همسایگی با چهار کشور بویژه کشور عراق و ترددهای غیر رسمی خانوادگی بین کشوری منجر به وضعیت قرمز استان شده است، گفت: همچنین با توجه به کشاورزی بودن استان و فصل برداشت محصول انگور کارگران فصلی با اقامت در محیطهای بسته و مشترک دلیل دیگر قرمز شدن وضعیت استان است.
جواد آقازاده با اشاره به روند صعودی بیماران مبتلا به کرونا در استان افزود: تعداد بیماران سرپایی مبتلا به ویروس کرونا سه هفته قبل دو هزار ۶۱۵ و اما این میزان در هفته جاری به دو هزار و ۵۸۲ بیمار رسیده که نشان دهنده افزایش تعداد بیماران و شرایط هشدار دهنده است.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون کرونا در استان سرعت گرفته است، افزود: در موج سوم آمار فوتیها بین ۵۰ تا ۶۰ نفر در روز بود و با انجام واکسیناسیون این میزان در موج پنجم به ۱۸ الی ۲۰ نفر رسیده هر چند شاهد کاهش هستیم اما آمار فوتیها همچنان دورقمی است و مردم در کنار واکسیناسیون باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: شهرستانهای جنوبی استان چون سردشت، پیرانشهر و بوکان به علت عادی انگاری، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و همسایگی با کشورهای همسایه مانند استانها کردستان و کرمانشاه در وضعیت قرمز هستند.
آمار واکسیناسیون در شهرهای جنوبی آذربایجان غربی پایین است
آقازاده تاکید کرد: با توجه به پایین بودن آمار واکسیناسیون در شهرستانهای پیرانشهر، سردشت و اشنویه تصمیم بر واکسیناسیون خانه به خانه، غربالگری و اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی با همکاری بسیج گرفته شده است که امیدواریم با همکاری شبکههای بهداشت بتوانیم میزان واکسیناسیون را سرعت ببخشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی به عدم رعایت اصول بهداشتی و عادی انگاری بیشتر در شهرستانهای جنوبی استان اشاره کرد و گفت: با تداوم محدودیتها و رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم استان خواهیم توانست بر این بیماری غلبه کنیم.
آقازاده در خصوص واکسیناسیون انجام شده در استان گفت: ۷۸ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان دوز اول واکسن و ۵۱ درصد دوز دوم را دریافت کردهاند که این آمار دوز دوم با واکسینه کردن ۶۰ هزار نفر در روز به ۷۸ درصد میرسد وی خاطر نشان کرد که سیستم دانشگاه علوم پزشکی استان از توانایی انجام واکسیناسیون تا ۱۰۰ هزار نفر برخوردار است.
آقازاده با بیان اینکه مجموع واکسن کرونای تزریق شده در آذربایجان غربی به رقم دو میلیون و ۹۶۱ هزار و ۱۴ نفر در استان رسیده است، گفت: در شبانه روز گذشته با تزریق ۵۱ هزار و ۳۰۹ دز واکسن کرونا، مجموع واکسن کرونای تزریق شده در آذربایجان غربی به رقم دو میلیون و ۹۶۱ هزار و ۱۴ رسید.
وی اضافه کرد: واکسیناسیون کرونا احتمال مبتلا شدن به عفونت کووید ۱۹ را ۶ برابر و احتمال مرگ را ۱۱ برابر کاهش میدهد، با این حال واکسن کرونا به طور ۱۰۰ درصد از شما محافظت نمیکند، هیچ واکسنی وجود ندارد و تقریباً هیچ درمان دارویی ۱۰۰ درصدی مؤثری در برابر کرونا نیست. این بدان معنا نیست که واکسن کار نمیکند یا نباید آن را دریافت کنید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در خصوص آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت شبانه روز در استان گفت: در شبانه روز گذشته، ۶۱۶ تن در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا و ۲۵۶ تن از آنان در مراکز درمانی بستری شدند.
وی خاطرنشان کرد: با بستری شدن این تعداد بیمار کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به ۱۴۱۱ نفر رسید از این تعداد بیشترین تعداد بستریها با ۸۹ نفر در ارومیه، ثبت شده است.
آقازاده با بیان اینکه ۲۷۰ نفر از بستری شدگان در بخشهای مراقبتهای ویژه هستند و ۴۵ نفر نیز فقط با استفاده از ونتیلاتور تنفس میکنند، عنوان کرد: در این مدت ۱۵ بیمار شامل ۴ بیمار در ارومیه، ۴ نفر در میاندوآب، سه نفر در بوکان، دو نفر در مهاباد، و دو بیمار دیگر در سلماس و ماکو جان باختند و مجموع فوتیهای ناشی از کرونا در استان به ۶۷۰۲ نفر رسید.
شهرستانهای با وضع قرمز کرونایی در آذربایجانغربی به ۴ شهر افزایش یافت
طبق اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر، چهار شهرستان استان آذربایجان غربی در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد که ۲ شهرستان بیشتر از هفته گذشته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی در این زمینه گفت: طبق آخرین بررسیها، شهرستانهای اشنویه، پیرانشهر، بوکان و سردشت در جنوب آذربایجان غربی وضعیت قرمز کرونایی دارند.
علی مصطفوی افزود: همچنین طبق آخرین برآورد صورت گرفته، شهرستانهای ارومیه، خوی، سلماس و ماکو در شمال آذربایجان غربی و نقده، تکاب، میاندوآب، مهاباد و شاهین دژ در جنوب استان وضعیت نارنجی کرونایی دارند.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن، چهار شهرستان پلدشت، چایپاره، شوط و چالدران در شمال استان وضعیت زرد دارند که امیدواریم بهبود وضعیت را در روزها و هفتههای آتی نیز شاهد باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با اعلام هشدار جدی نسبت به ضرورت رعایت دستورالعملهای بهداشتی گفت: استفاده از ماسک و پرهیز از تجمع به ویژه اجتناب از سفرهای غیرضروری در همه استان از جمله مهمترین اقداماتی است که باید رعایت شود.