به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، غلامحسین شافعی با صدور پیامی به مناسبت بیست و پنجمین سالروز ملی صادرات، از تلاش فعالان صادرات تقدیر کرد و از سیاست گذاران خواست تا در راه رفع موانع داخلی اقتصاد قدم بردارند.
متن پیام رئیس پارلمان بخش خصوصی را میخوانید:
روز ملی صادرات، یادآور بالاترین سطح از کوشش برای حفظ کیان برونگرایی اقتصاد ایران است که به ویژه در سالهای اعمال تحریمهای ظالمانه، اهمیتی دوچندان دارد.
صادرات به عنوان مهمترین مؤلفه برای توسعه تعاملات تجارت بینالملل، نقش پیشران را در اقتصادی ایفا میکند که قرار است مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری، درونزا باشد و برونگرا. رسیدن به این دو مفهوم و هدف والا از مسیر توسعه صادرات میسر خواهد بود. معرفی و عرضه کالا و خدمات ایران به کشورهای جهان در دنیایی که رقبای تجاری با بالاترین حمایتها از سوی دولتها وارد میدان شدهاند، بسیار دشوار شده است. با این وجود صادرکنندگان با همت جهادگونه در شرایط دشوار تحریم موفق شدهاند پرچم صادرات را بالا نگه دارند و از این طریق به مانند بازوی اجرایی دولت در ارزآوری و حرکت دادن به چرخ اقتصاد، عمل کنند. در شرایطی که دولت برای فروش نفت با محدودیت جدی مواجه است و در بازگرداندن ارز حاصل از صادرات آن نیز موانعی پیش پای خود دارد، صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی و خدمات در بخش خصوصی موفق شدهاند از سد محدودیتهای داخلی و خارجی عبور کنند.
وقتی از محدودیتهای داخلی سخن به میان میآید، باید با کمال تأسف از سیاستهای خلقالساعه و انبوه بخشنامههایی سخن گفت که فعالان اقتصادی را در پیچ تحریم داخلی گرفتار کرده است. انتظار بیجایی نیست که برای فعالان اقتصادی در شرایط تحریم فرش قرمز پهن شود و موانع موجود با سرعت از پیش پای آنها برداشته شود اما نهتنها چنین اتفاقی رخ نداده است بلکه سختگیریها و مانعتراشیها ادامه یافته است تا کار برای بخش خصوصی در کارزار تحریمها، دشوارتر شده باشد.
به تمامی این موانع داخلی و خارجی باید مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا را هم اضافه کرد. محدودیتهای بینالمللی ناشی از این همهگیری را میتوان سومین مانع بزرگ پیش پای صادرکنندگان دانست.
با این وصف ضرورت حمایت دولت و نیز حذف فرآیندها و مقررات غیر تخصصی، بیش از پیش ضروری مینماید تا صادرکنندگان واقعی کشور که در جنگ اقتصاد بینالملل مشغول کارزار هستند از توان عملیاتی کافی برای رقابت برخوردار باشند.
همچنین توسعه تعاملات سیاسی با کشورهای منطقه و پیوستن به معاهدات بینالمللی با در نظر گرفتن منافع همهجانبه کشور، موضوع مهم و جدی است که انتظار میرود دولتمردان با درک حساسیتهای کنونی با سرعت بیشتر برای استفاده از ظرفیتهای آنها، مدبرانه برنامهریزی و تصمیمگیری نموده تا فرصتسازی بیشتری برای افزایش سهم در بازارهای جهانی را میسر نماید.
در پایان، ضمن تبریک به مناسبت هفته وحدت و ولادت حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق (ع)، از جانب اتاق ایران، اتاقهای استانی و مشترک بر خود لازم میدانم از تلاشهای بیدریغ صادرکنندگان و فعالان اقتصادی کشور قدردانی نمایم.
روز ملی صادرات را به فعالان واقعی این عرصه خطیر تبریک میگویم و از خداوند متعال برای آنها، سلامتی و توفیق روز افزون آرزومندم.