به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی بختیاری عصر پنجشنبه در شورای زکات استان هرمزگان که به ریاست امام جمعه بندرعباس و نماینده ولیفقیه در استان هرمزگان برگزار شد، اظهار کرد: آقای تراهی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) انصافاً مردی تلاشگر و توانمند است و اقدامات بسیار مثبتی در این مدت انجام داده است.
وی عنوان کرد: استان هرمزگان استانی پهناور است و علیرغم سرمایههای سنگینی که در آن وجود دارد، محرومیت مضاعف نیز در آن دیده میشود.
دبیر شورای عالی زکات کشور با اشاره به محرومیتهای گسترده در شرق استان هرمزگان، ابراز داشت: امیدوارم در دولت سیزدهم با همکاری فرهیختگان و خیرین، یک عزم جدی برای محرومیت زدایی ایجاد شود. من اطمینان دارم که این مهم در استان هرمزگان تحقق خواهد یافت.
بختیاری با ذکر این نکته که یکی از برنامههای ما در حوزه زکات، شفافسازی است، تصریح کرد: امسال سامانهای طراحی خواهد شد و پس از اطلاعرسانی گسترده، مردم میتوانند وارد آن شوند تا مشاهد کنند چه اتفاقاتی در حوزه زکات رخ داده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با ذکر این نکته که راههای طهارت جسم و روح مشخص است، اظهار کرد: زکات یکی از راههای طهارت مال است. در روایات آمده است که افرادی که برای طهارت مال خود تلاش کنند، خداوند به صورت مضاعف به او مال خواهد داد.
بختیاری با اشاره تفهمنامه منعقد شده میان کمیته امداد امام خمینی و سازمان تبلیغات اسلامی، مطرح کرد: حدود سه تا پنج هزار طلبه روحانی در قالب این تفاهمنامه برای ترویج و تبیین زکات تلاش خواهند کرد چراکه روحانیت مورد اعتماد و اطمینان مردم است و میتوان نقش مهمی در رشد زکات داشته باشد.
وی عنوان کرد: سال گذشته پیشبینی میکردم که حدود ۱۷ میلیارد تومان از محل زکات در استان هرمزگان جمعآوری شود که بیش از ۲۱.۸ میلیارد تومان جمعآوری شد.
دبیر شورای عالی زکات کشور ادامه داد: برای سال ۱۴۰۰ نیز جمعآوری حدود ۳۰ میلیارد تومان زکات پیشبینی شده بود، که تنها در ۶ ماهه اول ۳۰ میلیارد تومان زکات در هرمزگان جمعآوری شد.
بختیاری با اشاره به اهمیت احداث خانههای عالم در سطح استان هرمزگان، تصریح کرد: خانه عالم مانند خانه بهداشت نیاز مردم هر منطقه و روستایی است. بسیاری از مشکلات ما این است که نتوانستیم فرهنگ اسلام را به درستی منتقل کنیم که راهاندازی خانههای عالم در روستاها یکی از راهکارهای انتقال صحیح این مفاهیم است.
وی با اشاره به لزوم و اهمیت نظارت، بیان داشت: با قراردادهایی که با شرکتهای حسابرسی منعقد شده است، تمام ادارات کمیته امداد سراسر کشور حسابرسی خواهند شد و مورد نظارت دقیق قرار دارند و صرفاً به گزارشهای واحدهای مالی اکتفا نمیشود.