بجنورد- دانشگاه بجنورد طی سال های اخیر با مشکلات فراوان علمی و صنفی مواجه بوده است لذا دانشجویان خواستار تصمیمات سریع وزارت علوم در خصوص این دانشگاه هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: یک ماه از فصل جدید دانشگاه‌ها گذشت اما همچنان عموم دانشگاه‌ها چهره دانشجو را به خود ندیده‌اند و این مسئله باعث شده طراوت و شادابی از این مجموعه مهم گرفته شود.

دانشگاه‌های خراسان شمالی نیز از این قضیه مستثنی نیستند و اثری از دانشگاه پرشور و طراوت در این استان دیده نمی‌شود. از سوی دیگر تاکنون هیچ تصمیمی مبنی بر حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه‌ها اتخاذ نشده است؛ اتفاقی که طبق گفته وزارت علوم باید با نظر دانشگاه‌ها تا ۱۵ آبان ماه اجرایی شود.

اکنون دانشگاه‌های خراسان شمالی خصوصاً دانشگاه بجنورد به عنوان مجموعه مادر استان هیچ برنامه‌ای برای حضور و یا عدم حضور دانشجویان ارائه نداده که این مسئله دانشجویان را بیش از پیش وارد فضای سردرگمی کرده است.

این مسئله را در اعتراض شدید دانشجویان طی هفته‌های گذشته به مسئولان آموزشی و دانشجویی دانشگاه بجنورد می‌توان دید؛ آن جایی که دانشجویان به علت عدم پاسخگویی مسئولان مختلف به ستوه آمدند و از هر طریق اعتراض خود را اعلام کردند.

بی توجهی‌های متعدد مسئولان دانشگاه به صدای دانشجویان نشان می‌دهد هیچ عزمی برای حل مشکلات و ایجاد تغییر و تحول در دانشگاه وجود ندارد و حال وظیفه وزارت علوم خود را بیشتر نمایان می‌کند.

وزارت علوم باید هر چه زودتر تکلیف دانشگاه بجنورد را معین کند زیرا طبق گفته عموم دانشجویان حضور ۸ ساله رئیس دانشگاه بر این مجموعه شتاب علمی و صنفی این دانشگاه را کند کرده است و وزارت علوم باید با انتخاب گزینه‌ای مطلوب راه را برای پیشرفت سریع‌تر دانشگاه بجنورد باز کند.

دانشگاه بجنورد به میزان دانشگاه‌های هم طراز پیشرفت نکرده است

یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه بجنورد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: دانشگاه بجنورد طی سال‌های اخیر همسان با دانشگاه‌های هم طراز خود پیشرفت نکرده است که نشان می‌دهد مجموعه مدیریتی دانشگاه کارا نیست.

وی افزود: رتبه علمی دانشگاه بجنورد نشان می‌دهد این دانشگاه از جمله ضعیف‌ترین مراکز دانشگاهی مرکز استان‌ها است و با توجه به اینکه خراسان شمالی دارای دانشگاه دولتی قدرتمند دیگری نیست، بار علمی استان کاهش می‌یابد.

این دانشجو که مایل به انتشار نامش نبود تصریح کرد: ضعف در تحصیلات تکمیلی یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلات دانشگاه برای پیشرفت علمی است اما متأسفانه طی سال‌های اخیر شاهد حرکت لاک پشتی در این حوزه بودیم.

این فعال دانشجویی دانشگاه بجنورد با اشاره به رشد مناسب دانشگاه تک جنسیتی کوثر بجنورد طی سال‌های اخیر، گفت: دانشگاه کوثر تنها ده سال از عمرش سپری می‌شود اما در این سال‌ها رتبه علمی بالاتری نسبت به دانشگاه بجنورد کسب کرده؛ این نشان می‌دهد نقش مدیریت برای رشد و توسعه دانشگاه اهمیت بالایی دارد.

وی افزود: در دوران انتخاب واحد، مسئولان آموزشی کمترین حد پاسخگویی به دانشجویان را داشتند و با توجه به حضوری نبودن دانشگاه، دانشجویان لحظات سختی را سپری کردند؛ علی رغم اعتراض فراوان دانشجویان هیچ گاه پاسخ مناسبی از سوی مسئولان داده نشد.

این دانشجو گفت: به نظر می‌رسد مسئولان ارشد دانشگاه در انتظار تغییر مدیریت هستند و لذا اکنون انگیزه کافی برای حل مشکلات دانشجویان ندارند.

مشکلات ریز و درشت صنفی دانشجویان

گذشته از مشکلات آموزشی، مشکلات صنفی را می‌توان جزو جداناپذیر دانشگاه بجنورد عنوان کرد به طوری که از سال‌های گذشته همواره مسائلی همچون خوابگاه، سرویس ایاب و ذهاب و سلف سرویس مورد اعتراض دانشجویان بوده است؛ که این موارد با شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه تا حدودی کمرنگ شد اما در آستانه بازگشایی دانشگاه بار دیگر مورد توجه قرار خواهد گرفت.

اگر مسئولان دانشگاه تصمیمی مبنی بر حضور فیزیکی دانشجویان بگیرند یقیناً این مشکلات خود را نشان خواهد داد؛ اکنون که ۱۵ روز تا نیمه آبان مانده و بناست در این مدت تصمیم قطعی نحوه بازگشایی دانشگاه‌های استان معین شود، باید نحوه رفع این مسائل نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

یکی دیگر از دانشجوی فعال دانشگاه بجنورد در خصوص مشکلات صنفی این مجموعه در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: پیش از تعطیلی دانشگاه مشکلات فراوانی خصوصاً در حوزه ایاب و ذهاب دانشجویان وجود داشت.

وی افزود: دانشگاه بجنورد سال هاست با سازمان اتوبوسرانی با مشکل مواجه است و در این بین همواره دانشجو آسیب دیده؛ هیچ گاه نیز این مشکل از سوی مدیریت دانشگاه به صورت دائم حل نشده است.

این دانشجو خاطرنشان کرد: دانشگاه بجنورد طی سال‌های اخیر از داشتن اتوبوس شخصی و حمل دانشجو به درون شهر به صورت رایگان، به نقطه‌ای رسیده که باید برای افزایش یک اتوبوس آن هم به صورت غیر رایگان برای دانشجو، مدت‌ها چانه زنی کند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: بدون در نظر گرفتن رشد ساخت و ساز در دانشگاه بجنورد که حاصل ردیف‌های بودجه‌ای ملی است، می‌توان با صراحت عنوان کرد که این دانشگاه در رشد صنفی با مشکل مواجه است.

اعتراف رئیس دانشگاه به مشکلات ایاب و ذهاب / ‏‬ هزینه سنگین بر دوش دانشجویان

این مسئله را طی روزهای گذشته احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد نیز اعلام کرد و در گفتگو با رسانه‌ها اظهار داشت: بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها، دانشجویان بجنوردی با مشکل جدی سرویس‌های ایاب و ذهاب مواجه خواهند شد.

محقر بیان داشت: یک دانشجو برای اینکه به یکی از دانشگاه‌های واقع در سایت ارکان بخواهد بیاید و از دانشگاه بازگردد باید حدود ۵۰ تومان کرایه پرداخت کند که رقم سنگینی برای دانشجویان است.

رئیس دانشگاه بجنورد با اشاره به مصوبه بازگشایی خیابان قیام، گفت: با اجرای این مصوبه، خیابان قیام به سایت ارکان منتهی می‌شد که چندین سال است پیگیر اجرای این مصوبه برای راحتی حال دانشجویان هستیم اما به نظر می‌رسد اراده‌ای برای اجرای آن وجود ندارد.

رئیس دانشگاه در حالی به مشکل ایاب و ذهاب اشاره می‌کند که دانشجویان یکی از عوامل وضعیت فعلی را مدیریت مجموعه می‌دانند؛ حال باید دید وزارت علوم چه تصمیمی برای دانشگاه بجنورد خواهد گرفت؟ و آیا هر چه زودتر تحولی در این مجموعه رخ خواهد داد.