ماموستا فواد شیرزادی امام جمعه بخش دهگلان در گفتگو با مهر، با بیان اینکه بحث وحدت به عنوان یک اصل و پایه در جوامع اسلامی محسوب میشود، اظهار داشت: علما، روحانیون، نخبگان و کسانی که در میان مردم تأثیرگذار هستند با رجوع به کتاب الهی و سنت نبوی و سیره اهل بیت (ع) و صحابه صالح متوجه میشوند که وحدت، همدلی و تعامل در میان فرق و مذاهب اسلامی وجود داشته است و ما باید سیره پیامبر (ص) را برای مردم توضیح بدهیم.
امام جمعه بخش دهگلان ادامه داد: وحدت یک ضرورت دینی اسلامی است که پروردگار متعال در چندین مرحله به اهمیت و جایگاه وحدت اشاره فرمودند؛ خداوند متعال در مرحله اول تمام انسانها، در مرحله دوم تمام ادیان آسمانی و الهی و در مرحله سوم تمام مسلمانان را به وحدت الهی دعوت میکند و میفرماید: «واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لاتفرقوا» وحدت و همدلی یک مقوله فرهنگی است که باید ریشهای حل بشود و احتیاج به وقت و سرمایه قابل توجهی دارد اما متأسفانه کمتر دیده میشود که این وقت و سرمایه در مسئله وحدت مورد استفاده قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه دولت اسلامی باید در بحث وحدت بسیار صبور و باحوصله باشد و در این زمینه هزینه کند، گفت: باید کسانی که عالم تقریبی، وحدت محور و تأثیرگذار هستند شناسایی بشوند و مورد حمایت قرار بگیرند. مسئله مهم وحدت باید به صورت کارگاهی و تخصصی در میان اهل سنت و تشیع مورد بررسی قرار بگیرد اما متأسفانه آنطور که باید در این زمینه هزینه و کار نمیشود و در طور سال تنها یک هفته آن هم به صورت جزئی و جزیرهای به این مسئله مهم پرداخته میشود.
ماموستا شیرزادی سفر مقام معظم رهبری به کردستان را یک اقدام عملی در بحث وحدت دانست و عنوان کرد: وحدت تنها با نگارش و انتشار آگهی و جزوه حاصل نمیشود بلکه اقدامات عملی و مؤثر نیاز دارد، اقدام عملی دیگری که بعد از سفر مقام معظم رهبری صورت گرفت پخش اذان در شبکه رسمی استان مطابق فقه شافعی بود. اقدام عملی و مهم دیگری در این حوزه که میتوان به آن اشاره کرد انتخاب فرمانده نیروی دریایی ارتش از اهل سنت بود. مسئولین باید رهبر معظم انقلاب را الگوی خود قرار دهند و نیز باید به این مسئله مهم متوجه باشند که وحدت یک شعار تنها نیست بلکه باید در مسیر تحقق این شعار اقدامات عملی صورت داد.
امام جمعه بخش دهگلان به موانع تحقق وحدت اشاره و تصریح کرد: به طور قطع و یقین دشمنان اسلام گاهی از خارج و گاهی از داخل در حوزه حذف وحدت و ایجاد تفرقه به صورت جدی کار میکنند. متأسفانه در کشور و بدنه نظام نیز کسانی هستند که به این تفرقه دامن میزنند. آمریکا، انگلیس و عربستان سعودی هر ساله به خصوص در ایام هفته وحدت مسئله جدایی اهل سنت و تشیع را مطرح میکنند. کلیپها و مستندات تفرقه انگیز از شبکههای خود پخش میکنند و این گونه خبرها را یا به صورت حقیقی و یا به دروغ سرتیتر خبرهای خود قرار میدهند.
وی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری بارها تاکید داشتند جنگ امروز جنگ نرم و رسانهای است، رسانه اهمیت بسیار زیادی دارد. رسانه به قدری اهمیت دارد که رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر مسئولیت مهم رهبری نبود تنها امری که من عهدهدار میشدم مسئول اینترنت و فضای مجازی میشدم. دشمنان اسلام و در صدر آنها آمریکا و اسرائیل غاصب کمر به از بین بردن وحدت جوامع اسلامی بستند و افکاری که مد نظر دارند را در قالب حمایت از اهل سنت و تشیع مطرح میکنند و متأسفانه گاهی اوقات بعضی از روحانیون اهل سنت و تشیع و یا مردم عادی تحت تأثیر تبلیغات مسموم دشمن قرار گرفته و در دام آنها میافتند و خود عامل گسترش تفرقه میشوند. راه حل برون رفت از این مشکل بزرگ بیداری و وحدت اسلامی است. از این جهت بحث وحدت و بیداری اسلامی باید در تمام جامعه اسلامی، حضوری یا مجازی مورد توجه قرار بگیرد.
ماموستا شیرزادی با تاکید بر اینکه علما، بزرگان، نخبگان، پژوهشگران و اهل علم و مطالعه باید سیره سلف صالح و اهل بیت پیامبر (ص) را مطالعه کرده و آن را الگوی عملی خود قرار دهند، گفت: دیدارهای پیاپی در فضای مجازی و حقیقی در مناطق مختلف در حوزه وحدت بسیار کمک کننده و مؤثر است. برپایی نشستهای علمی و تخصصی و دورههای آموزشی بین مذاهب زمینه همکاری، همدلی و شناخت بیشتر را از یکدیگر را فراهم میکند. مسئولین وظیفه سنگینی در حوزه وحدت دارند و باید گامهای جدی در این زمینه بردارند. برگزاری دیدارها، نشستها، دورههای آموزشی و تخصصی در بین مذاهب اسلامی و دعوت از اقشار مختلف، علما و پژوهشگران از جمله اقداماتی است که میتوان در خصوص وحدت انجام داد. این گردهماییها سبب شناخت بیشتر مسلمانان از یکدیگر، تبادل نظر، تقویت مشترکات و رفع اختلافات بین مذاهب میشود.
امام جمعه بخش دهگلان در پایان خاطرنشان کرد: امت مسلمان همگی باید اهل مطالعه و تحقیق باشند. مسلمانان اهل سنت و شیعه نباید هیچ حرف و سخنی را بدون تحقیق و مطالعه بپذیرند. متأسفانه امروز در فضای مجازی عدهای آگاهانه و عدهای از روی بی اطلاعی موجب افزایش تفرقه در جامعه میشوند. بنابر فرمایش مقام معظم رهبری شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی هر دو یکی هستند و از یک آبشخور آب میخورند و هدفی جز ایجاد اختلاف بین مسلمانان ندارند. از این جهت مسلمانان، علما و مسئولین جوامع اسلامی باید بسیار هوشیار بوده و هوشیارانه عمل کنند. مسئولین باید موضع خود را نسبت به بهائیت، وهابیت و سلفیها که در حال نفوذ میان اهل سنت و تشیع هستند، مشخص کنند. بسیاری از مطالبات مردم از زبان سلفیها، بهاییها و وهابیها مطرح میشود و این مسئله یک تهدید است. مسئولین باید فرصت، وقت و تریبون را در اختیار علمای تقریب محور و وحدت محور قرار دهند تا مطالبات مردم از زبان این علما بیان بشود. که اگر چنین شود مردم گرایش بیشتری به نظام اسلامی پیدا میکنند و از بیگانگان فاصله میگیرند.