عباس شیردل در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فعالان حوزه صنایع دستی در کشور و به ویژه در استان اصفهان همچنان با مشکلات زیادی که ناشی از شیوع پاندمی کرونا برای آنها ایجاد شده است، گرفتار هستند، اظهار داشت: باید توجه داشت که روز به روز قیمت مواد اولیه برای تولید صنایع دستی افزایش مییابد و این در حالی است که بازار فروش این محصولات راکد است.
معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی ساماندهی شود
وی با بیان اینکه علی رغم تغییر وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنان در معاونت صنایع دستی شاهد هیچ گونه تحولی نبودهایم، ابراز داشت: انتظار ما ساماندهی هر چه زودتر این بخش از وزارت خانه است.
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با بیان اینکه معاونت صنایع دستی در دوره گذشته و فعلی ضعفهای زیادی را داشته است، ادامه داد: در استان اصفهان بعد از فوت مرحوم فریدون اللهیاری، مدیرکل سابق میراث فرهنگی اصفهان هنوز برای ساماندهی شرایط فعلی در اصفهان برنامه جدی اعلام نشده است.
وی تصریح کرد: مطالبات فعالان صنایع دستی در اصفهان به دلیل نبود مدیر به تهران ارجاع داده میشود که از تهران نیز پاسخی دریافت نشده است.
اجلاس بینالمللی صنایع دستی اصفهان پایه علمی نداشت
شیردل همچنین در خصوص برگزاری اجلاس بین المللی صنایع دستی که در اصفهان برگزار شد، اضافه کرد: این اجلاس پایه علمی نداشت و بسیاری از فعالان صنایع دستی و شرکت کنندگان در این اجلاس نسبت به روند داوریها اعتراض داشتند.
وی ادامه داد: داوریهای این اجلاس هیچ آئین نامه ای نداشت و اعتراضات زیادی را به همراه داشت چرا که اگر قرار است جشنواره این چنینی برگزار شود با توجه به گستردگی و تخصص در بخشهای مختلف باید در هر دوره یک رشته خاص مورد توجه قرار گیرد و داوری ها در همان رشته انجام شود تا عدالت نیز رعایت شود.
نامگذاری هنرهای صنایع دستی در اصفهان بر روی خیابان های جدید باشد
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان همچنین به نامگذاری برخی از خیابانها و چهار راه های شهر اصفهان به نام صنایع دستی اصفهان گفت: شاهد واکنشهای زیادی در این زمینه بودیم و پیشنهاد ما این است که نامگذاری هنر صنایع دستی اصفهان بر خیابان های جدید باشد ضمن اینکه از اسامیای که برای عموم مردم گنگ است استفاده نشود.
هنرمندان صنایع دستی در بحران کرونا حمایت نشدند
وی در ادامه با اشاره به اینکه به دلیل ضعف مدیریت معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی طی ۶ سال گذشته هیچ اقدامی برای بیمه هنرمندان صنایع دستی انجام نشده است، اضافه کرد: در این بازه زمانی بیمه جدیدی ثبت نشده است و هیچ گونه حمایتی نیز از هنرمندان در بحران شیوع کرونا صورت نگرفته است.
شیردل افزود: باید توجه داشت که هنرمندان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صندوق حمایت از هنرمندان و صندوق پیشکسوتان دارند که در میراث فرهنگی چنین ساختاری وجود ندارد.
کارگاه های تولید صنایع دستی اصفهان در آستانه تعطیلی است
وی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولید صنایع دستی اصفهان به دلیل نبود بازار فروش و همچنین افزایش قیمت مواد اولیه در آستانه تعطیل شدن هستند، ابراز داشت: هنوز گردشگری برای اصفهان در دوران پسا کرونا برنامهریزی نشده است و نمایشگاهی برای حمایت از فعالان این بخش برپا نشده است.
رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با بیان اینکه تولید سفارشی صنایع دستی برای ادارات و ارگانهای مختلف نیز در اصفهان کاهش یافته است، اضافه کرد: علت این امر نیز کمبود بودجه در ادارات اعلام شده است که امیدواریم برطرف شود.