سنندج- مشکلات روستاهای «محراب»، «نیر» و «تنگیسر» در بخش سیروان استان کردستان به رغم وعده های مسئولان امر تاکنون برطرف نشده است و مردم خواستار رفع مسائل این منطقه هستند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استاندار کردستان ۳۰ مهر ۱۳۹۹ در بازدید از روستاهای «محراب، نیر و تنگی‌سر» بخش سیروان شهرستان سنندج وعده‌هایی برای آسفالت و حل مشکلات مردمان این روستاها داده بود اما با گذشت بیش از یک سال هنوز هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.

بهمن مرادنیا به همراه جمعی از مسئولان استانی از بخش سیروان بازدید و از نزدیک با مردم روستای «محراب، نیر و تنگی‌سر» گفت‌وگو کرده و پس از در جریان قرار گرفتن مشکلات و نیازمندی‌های روستانشینان، دستورات لازم برای رفع دغدغه‌ها و نیازمندی‌های مردم را به مسئولان داده بود.

استاندار کردستان در این بازدید سه مشکل عمده روستای محراب را در حوزه راه، آب آشامیدنی و طرح هادی روستایی عنوان کرد و وعده داده بود که تا پایان سال ۹۹ سه کیلومتر مانده تا ورودی روستا آسفالت و مشکل آب آشامیدنی و طرح هادی اجرایی و به اتمام برسد.

وی در بازدید از روستای «تنگی سر» و افتتاح کتابخانه عمومی این روستا به مردم قول داد که در خصوص احداث پل و ایجاد آبشار برای جذب گردشگر و توسعه آن اقدام شود.

مرادنیا با بیان اینکه ۷ کیلومتر دیگر از جاده روستای «تنگی سر» نیازمند آسفالت است، وعده داد که باقیمانده آسفالت این روستاها، در سال ۱۴۰۰ انجام خواهد شد اما از مردم نیز انتظار می‌رود در جهت بهبود وضعیت و توسعه روستایی خود نیز مشارکت داشته باشند.

وی در دیدار با مردم روستای نیر نیز با بیان اینکه امروز از نزدیک مشکلات مردم را مشاهده کردم، افزود: از منابع استانی دو میلیارد تومان برای برق‌رسانی به مزارع ساماندهی کامل رودخانه داخل این روستا اختصاص خواهیم داد.

استاندار کردستان با یادآوری اینکه در حال حاضر شرایط اعتباری کشور به‌واسطه تحریم دشمنان مناسب نیست، عنوان کرد: علی‌رغم این شرایط، در راستای تأمین اعتبار پروژه‌های عمرانی و طرح‌های زیرساختی تلاش کرده، کمااینکه همه مدیران نیز در راستای توسعه کردستان گام بر می‌دارند.

متأسفانه تاکنون این وعده‌های آقای استاندار محقق نشده و مردم این سه روستای پرجمعیت در شهرستان سنندج از عدم تحقق این وعده‌ها ناراحت هستند.

ماموستا دبیری امام جماعت روستای محراب در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: انتظار داریم مدیران و مسئولان به امانتی که همانا خدمت به مردم است وفای عهد کنند و اگر توانایی انجام اموری را ندارند بدون پشتوانه وعده ندهند.

وی افزود: بسیاری از اهالی روستاهای این منطقه از لحاظ معیشتی با مشکلات زیادی روبرو هستند و انتظار داریم حمایت معیشتی از نیازمندان، روحانیون و طلاب منطقه بیشتر شود.

امام جماعت روستای محراب تصریح کرد: اکثر خطوط ثابت روستا قطع است و مشکل کارگذار مخابرات داریم و وعده‌های چند ساله آقای استاندار و مسئولان شهرستانی در راستای رفع مشکلات روستای محراب و روستاهای منطقه محقق نشده و هنوز جاده مواصلاتی ما خاکی و صعب العبور است.

وی افزود: صخره‌های سنگی پشت روستا در ایام مختلف ریزش کرده و تاکنون جان سه نفر از هم ولایتی هایمان را گرفته است لذا انتظار داریم ستاد مدیریت بحران و بنیاد مسکن در این خصوص اقدام جدی کنند.

ماموستا دبیری با انتقاد از محقق نشدن وعده‌های استاندار کردستان در خصوص راه اندازی پمپاژ آب باغات روستای محراب افزود: هم اکنون چندین هکتار باغ مثمر در حال خشک شدن است و معیشت این روستای هزار و ۵۰۰ نفری در خطر است.

وی از کمک به تجهیز و نوسازی مسجد روستا، تجهیز زمین ورزشی و ایجاد سالن ورزشی، انتقال برق به خانه باغ‌ها و اجرای طرح هادی روستا به عنوان دیگر دغدغه‌های اهالی روستای محراب نام برد.

ماموستا دبیری خاطرنشان کرد: در روستای محراب و روستاهای اطراف ۱۹ نفر جان خود را تقدیم انقلاب کردند و یکی از شهدایی که سال گذشته جان خود را فدا کرد شهید عامر قادری بود.

وی افزود: حضور مسئولان در نقاط دورافتاده یعنی مردمی بودن نظام لذا انتظار می‌رود استاندار به وعده‌هایی که تابستان در حین بازدید از منطقه انجام داده است، عمل کند.

وعده‌های بدون پشتوانه مسئولان موجب دلسردی مردم نسبت به حاکمیت می‌شوند

محمد منبری از اهالی روستای نیر نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: چندین سال است در خصوص وضعیت جاده مواصلاتی روستا و آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت با بسیاری از مسئولان استانی و شهرستان صحبت کردیم و آقایان در فصل‌های خوش آب و هوای سال که به این منطقه سفر می‌کنند هم چندین بار وعده‌هایی مبنی بر حل مشکلات ما سر می‌دهند اما هنوز این وعده‌ها در حد حرف باقی مانده است.

منبری اظهار داشت: آقای استاندار به جای وعده‌های توخالی و امیدوار کردن دروغین مردم منطقه بهتر بود اعلام می‌کرد که توانایی حل مشکلات جزئی در این منطقه را ندارد.

وی افزود: از مسئولان اجرایی در استان و شهرستان خواهشمندیم دیگر به این منطقه سفر نکنند چرا که عدم حضور آنها بسیار بهتر از دل خوش کردن به وعده‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: روستاهای بخش سیروان از پرجمعیت‌ترین روستاهای شهرستان سنندج بوده و اگر مسئولان به فکر رفع دغدغه‌های معیشتی و تأمین امکانات زیرساختی در این منطقه نباشند بدون شک در آینده‌ای نزدیک شاهد مهاجرت گسترده اهالی این روستاها به شهر سنندج خواهیم بود و این امر بر مشکلات حاشیه نشینی در مرکز استان خواهد افزود.