ناگفته های اصفهان توسط یک راهنمای گردشگری فاش شد او با ساخت ویدئوهایی که سلیقه مخاطبان فضای مجازی را مد نظر قرار داده، با همکاری اتاق بازرگانی اصفهان این ایده را با نام «اصنهان» اجرایی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، زمانی که شرکت گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان شروع به فعالیت کرد، به گفته مدیرعامل این شرکت تصورش را هم نمی‌کردند که روایتگری و قصه گویی درباره جذابیت‌های شهر اصفهان بتواند در فضای مجازی مخاطب پیدا کند. اما این ایده با ساخت ۳۰ ویدئوی اول اجرایی شد تا نیازسنجی شود. سلیقه مخاطب شناسایی و محکی برای معرفی بخش از فرهنگ اصفهانی‌ها باشد.

پس از موفقیت این ویدئوها، اتاق بازرگانی و این شرکت تصمیم گرفتند که صد ویدئو از جاذبه‌های ناشناخته اصفهان را بسازند که در وهله اول نامش را ناگفته‌های اصفهان گذاشتند و پس از آن به فکر یک لوگو و عبارت افتادند و در نهایت اصنهان یعنی اصفهان نهان را به عنوان برند آن برگزیدند.

این ویدئوها که نهایت زمانی که برای پخش آن در نظر گرفته شده ۶۰ ثانیه است؛ با شناختی که روی مخاطب اینستاگرام به دست آمده ساخته شد تا در حد و حوصله مخاطبان این فضاهای مجازی باشد. در وهله اول نیز در همین فضای اینستاگرامی منتشر می‌شود و البته سایتی که با نام داستان‌های ناشناخته اصفهان برای آن در نظر گرفته‌اند.

صد ویدئوی ساخته شده از ناشناخته‌های اصفهان در همین فضاهای مجازی منتشر شد و این شرکت در تلاش است تا صد ویدئوی دیگر را نیز منتشر کند به همین مناسبت، نشستی با حضور فعالان گردشگری و مسئولان شهر اصفهان در اتاق بازرگانی برگزار کرد تا بتواند خبر از انجام کاری در حوزه تولید محتوای گردشگری اصفهان بدهد.

خبری که شاید اگر مسئولان دولتی بودند اول پیش خبر آن را اعلام می‌کردند و می‌گفتند شاید در آینده نزدیک اجرایی شود. اما اتاق بازرگانی اعلام کرد که صد ویدئوی سوم نیز در حال ساخت است و پس از اتمام مراحل تدوین، آنها را نیز منتشر می‌کنیم.

ساخت این ویدئوها، با ایده مجید عرفانیان راهنمای تور و جهانگرد اجرایی شد او درباره ساخت ویدئوهای یک دقیقه‌ای از ناشناخته‌های اصفهان گفت: در این ویدئوها سه اتفاق مهم رخ داده است. یکی از آنها ساده سازی و دیگری خلاصه گویی و قصه پردازی است.

وی گفت: مقصد سازی اتفاقی بود که کمتر در حوزه گردشگری افتاده ولی الان این شهر در این زمینه پیشرو است و این فعالیت را آغاز کرده است که برند مقصد اصفهان را به شکل جدیدی تعریف کند. ما در این ویدئوها تلاش کرده‌ایم که به سراغ غذاها، میراث ناملموس، اشخاص و اماکن تاریخی غیر قابل دسترس برویم. در ۱۰۰ ویدئوی دوم، تنوع زبان به آن اضافه شود و شخصیت‌ها، صنعتگران و افراد کلیدی که در هویت اصفهان نقش داشته‌اند در این ویدئوها دیده می‌شوند. موضوع خواهرخواندگی شهرها، تنوع ادیان و میراث ناملموس موضوعاتی است که در این ویدئوها به آن پرداخته‌ایم.

در نشستی که با پخش چهار ویدئو از سری جدید این کلیپ‌ها رونمایی شد، افراد مختلفی از جمله استاندار، شهردار اصفهان و معاون گردشگری کشور نیز حضور داشتند در این نشست علیرضا سالاریان مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه گفت: ساخت ویدئوهای یک دقیقه‌ای از قصه‌های شهر اتفاق خوبی است. زمانی که آن را برای ما فرستادند اما این ویدئوها را به سفارتخانه هایمان در کشورهای دیگر ارسال کردیم آنها می‌گفتند ای کاش به زبانهای خارجه نیز ترجمه می‌شد. اکنون می بی نم که این اتفاق افتاده است. حتی شهرداری نیز ویدئوهای حرفه‌ای ۵ دقیقه‌ای ساخته بود که آنها نیز مورد استقبال قرار گرفت و به ۱۰ زبان ترجمه شده بودند.

علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز در این برنامه گفت: ما در ویدئوهای ساخته شده می‌بینیم که بیشتر به سمت معماری و فرهنگ قدیم رفته‌اند اما باید برای اصفهان جدید و مدرن نیز فکری شود و آن را معرفی کنیم.

در این ویدئوها، تیم اجرایی تلاش کرده‌اند تا بتوانند قصه‌هایی از معماری و خوراک و فرهنگ مردم اصفهان را در قالب قصه روایت کنند مثلاً در یکی از این ویدئوها چگونگی ساخت گز توسط عرفانیان توضیح داده شده است یا علت نامگذاری منار علی با روایتگری به مخاطب توضیح داده می‌شود. در این ویدئوها از تصاویر معماری و شهری اصفهان بسیار زیاد استفاده شده و قرار است چشمان مخاطبان اینستاگرامی را از تصاویر زیبا اغنا کند.

شاید در مرحله دیگری از ساخت این ویدئوها ایده‌های جدیدتری به آنها اضافه شود که کیفیت کار را بالا ببرد همچنان که پس از ساخت چند ویدئو، اجرا کنندگان به این موضوع پی بردند که می‌بایست به زبان‌های دیگر نیز ویدئو بسازند و مخاطب خارجی را هم جذب کنند.

در حال حاضر نیز این داستان‌ها در قالب تورهای گردشگری نیم روزه توسط مریم هداییان از راهنمایان گردشگری اصفهانی اجرا و گفته می‌شود. به همین منظور یک تور گردشگری با محوریت داستان‌های ناگفته از جلفای اصفهان برای خبرنگاران اصفهانی و تهرانی برگزار شد تا اجرایی شدن این ایده پس از تولید محتوای ویدئویی، در بستر تور گردشگری نیز نمایان شود.