به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، احسان خاندوزی درپایان مراسم تکریم و معارفه مدیران عامل بانک ملی ایران گفت: با توجه به تغییر مدیرعامل دو بانک ملی و سپه، دستور کار جدیدی برای مدیریت آینده بانکها ابلاغ شد و موازین و انتظارات دولت، معیار ارزیابی مدیران بانکی میشود.
وی ادامه داد: عملیات بانکها باید خارج از زیاندهی موجود باشد و به سمت اقتصادی شدن و اصلاح نسبت کفایت سرمایه حرکت کند، اما متأسفانه اکنون وضع خوبی ندارد.
خاندوزی افزود: افزایش شفافیت عملکرد بانکها، شفافیت قراردادهای منعقد بین بانکها و مشتریان، شفافیت عملیات داخلی بانکها و شرکتهای زیر مجموعه بانکهای دولتی محور بعدی انتظارات ما از بانکها است. افزایش عملیات ارزی بانکها، برای کمک به کشور برای صادرات و واردات باید در دستور کار بانکهای دولتی قرار بگیرد.
وی بیان کرد: تاکید دولت سیزدهم این است که بانکها از بنگاهداریهای غیر ضروری به سرعت خارج شوند. متأسفانه عدم شفافیت در معیارهای صلاحیت مدیران بانکها باعث شده در برخی از شرکتهای ذیل بانکها، انتصابها کاملاً سلیقهای صورت گیرد.
وزیر اقتصاد گفت: ما نظارت میکنیم تا از ظرفیت متخصصین تمام استانهای کشور برای مدیرت آتی بانکها استفاده شود.
خاندوزی درباره هدایت اعتبار به بخشهای مولد گفت: یکی از مطالبات جدی وزارت اقتصاد این است که بانکها نباید به سمت فعالیتها یا تأمین مالی سوداگرانه در اقتصاد بروند.
وزیر اقتصاد و دارایی درباره استقرار نظام اعتبار سنجی گفت: مردم اگر به لحاظ عملکردی و شاخصهای اعتباری وضع خوبی داشته باشند باید بتوانند بدون نیاز به وثایق گران و سنگین به تسهیلات بانکی دسترسی داشته باشند نه اینکه هر کسی که وثایق گران قیمتتری دارد بتواند تسهیلات بیشتری از سیستم بانکی دریافت کند.
خاندوزی با بیان اینکه رویکرد ما به سمت بانکداری مردمی است گفت: یکی از اقدامات ما در سیستم بانکی، رعایت کامل مصوبات شورای پول واعتبار در تعیین نرخها است که در اولویت نظارتی ما قرار دارد، زیرا برخی از بانکها این نرخها را رعایت نمیکنند.
وی بیان کرد: باید توازن منطقهای در برخورداری استانها از تسهیلات بانکی به نسبتهای متوازن، در استانها وجود داشته باشد. متأسفانه شاهد هستیم بسیاری از استانها به نسبت سپرده گذاریها از تسهیلات کمتری برخوردار هستند.
وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد: جلوگیری از تعطیلی واحدهای تملیکی تاکید رئیس جمهور بوده و ایشان تاکید کردند که شفافیت در مناسبات درون بانکی باعث تصمیمگیری بهینه مدیران فعلی میشود.
وی گفت: شفافیت شاه کلیدی است تا بصورت اتوماتیک مدیران بانکهای کشور را به سمت کارامدی، دوری از مسائل حاشیهای وجلوگیری از مفاسد و تصمیمگیری سلیقهای سوق دهد. امید است با این سرفصلها در آینده شاهد کارکردهای تولیدگرایانه و عدالت محور بانکها باشیم.