به گزارش خبرنگار مهر، سیدمجتبی حسینیپور، بعدازظهر سهشنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه رویکرد دولت سیزدهم، تغییر ریلگذاری در کشور است، اظهار داشت: در همین راستا، جایگاه استان یزد در برنامه توسعه بر اساس سند آمایش سرزمین استان مشخص و شاخصهای اقتصادی هدفگذاری میشود.
وی عنوان کرد: اگر بودجه ریزی اقتصادی مبتنی بر برنامه با محوریت رشد اقتصادی، افزایش بهرهوری و تغییر پروژهمحوری به سمت اقتصاد محوری باشد، رشد اقتصادی میسر خواهد شد و نکته حائز اهمیت در این زمینه، پرهیز از رشد اقتصادی به هر قیمتی است زیرا رشد اقتصادی مبتنی بر عدالت محوری مدنظر دولت سیزدهم است.
حسینیپور با تاکید بر اینکه باید بین پروژهها و رشد اقتصادی یک ارتباط منطقی برقرار باشد، بیان کرد: رشد اقتصادی ۸.۳ درصدی برای استان یزد در نظر گرفته شده و در این راستا سهم همه بخشها نیز مشخص شده است.
وی عنوان کرد: در برنامه ریزی برای تحقق این هدفگذاری، سند آمایش سرزمین سرلوحه کار قرار گرفته و رشد اقتصادی مبتنی بر فرهنگ، آداب و اخلاق مدنظر است.
اثرگذاری سهم ۴۰ درصدی یزد از محل بهرهوری در تحقق رشد اقتصادی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد یادآور شد: سهم ۴۰ درصدی از محل بهرهوری را نیز باید برای تحقق این رشد اقتصادی مدنظر قرار دهیم.
وی تصریح کرد: منابع یزد بسیار است و بر این باوریم اگر منابع استان در اختیار استان قرار گیرد، رشد ۸.۳ درصدی قابل تحقق است.
حسینیپور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته، سال بسیار دشوار اقتصادی بود زیرا حتی برای تامین حقوق و دستمزد کارمندان باید تلاشهای بسیاری انجام میگرفت، افزود: به هر حال در همین شرایط، بیشترین افتتاح طرحهای عمرانی و بیشترین جذب اعتبارات عمرانی مربوط به یزد بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر جذب نشدن اعتبارات توسط دستگاهها و رها شدن برخی پروژهها در طول دو سه سال اخیر عنوان کرد: در این زمینه انتقاداتی به برخی دستگاهها وارد است اما بسیاری از دستگاهها نیز در همین شرایط سخت اقتصادی، به خوبی جذب اعتبار کرده اند.
طی ۳ سال سنگ روی سنگ پیست دوچرخه سواری یزد گذاشته نشد
وی با اشاره به پروژه پیست دوچرخه سواری یزد بیان کرد: این پروژه که البته در سطح کشور منحصر بفرد بود، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار داشت اما در طول سه سال، سنگ روی سنگ گذاشته نشد و دستگاه مربوطه اعتبار آن را جذب نکرد.
حسینیپور یادآور شد: در مقابل، اکنون شهرستانی در استان یزد وجود ندارد که یا بیمارستان نداشته باشد یا بیمارستانی برای آن تعریف نشده باشد.
وی با اشاره به اتفاقات بسیار خوبی که در حوزه ذخیره آب افتاد، تصریح کرد: هر بار که به خط انتقال آب تعرص صورت می گرفت، مردم استان مصائب بسیاری را تحمل می کردند اما با ساخت مخازن آبی، تا ۱۶ ساعت امکان ذخیره آب در یزد وجود دارد.
حسینیپور به تشریح سایر پروژه ها و برنامه های اجرا شده در استان پرداخت و گفت: یزد به رغم محدودیتهای اعتباری و اقتصادی، در اجرای بسیاری از پروژه ها نظیر سد هرات، احداث بزرگراه، راه آهن و … موفق عمل کرده است.