شبه نظامیان حاضر در پاکستان در حال به دست گیری کنترل کامل کمربند مناطق قبیله نشین این کشور هستند و اگر موفق به این کار شوند منطقه ای به وسعت تگزاس آمریکا دراختیار آنها قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه لس آنجلس تایمز با بیان این مطلب، سرمقاله امروز خود را به تحلیل اوضاع پاکستان و تحرکات شبه نظامیان در این کشور اختصاص داد.

این مطلب آمده است که هر چند ارتش پاکستان در سال های اخیر تلاش زیادی را برای مقابله با تحرکات القاعده و طالبان در این کشور انجام داده، اما وضعیت موجود در مناطق قبیله نشین پاکستان حکایت از آن دارد که شبه نظامیان حرف اول را در این مناطق می زنند.
 
این اقدام در حالی انجام می شود که شبه نظامیان در تلاش هستند با بهبود روابط  با گروه های مذهبی، نفوذ خود در میان مردم پاکستان را افزایش دهند و در این راه، گاه از گروه های مسلح و شورشی خارج از پاکستان ( طالبان ) نیز کمک می گیرند.

در ادامه این گزارش تحلیلی آمده است :از سوی دیگر گروه های شورشی مستقر در خارج از پاکستان که شبه نظامیان پاکستانی با آنها در ارتباط هستند معمولا در عملیات های خود ازسلاح های سنگین استفاده می کنند و در هفته های اخیر شاهد به کارگیری این سلاح های سنگین در حمله به ارتش پاکستان در استان وزیرستان بوده ایم.

بر اساس این گزارش، نحوه مقابله پاکستان با این شبه نظامیان نه تنها بر مسائل مرزی این کشور با افغانستان تاثیر گذاشته، بلکه سبب بروز تنش میان اسلام آباد و واشنگتن نیز شده است.

هر چند نبرد ارتش پاکستان با شبه نظامیان حاضر در این کشور فقط در ماه گذشته میلادی 250 کشته برجا گذاشت، اما بازهم آمریکا از نحوه عملکرد پاکستان با شبه نظامیان راضی نیست.

تحرکات شبه نظامیان پاکستانی که گفته می شود اعضای القاعده نیز در میان آنها دیده می شوند در حالی در مناطق قبیله نشین پاکستان انجام می شود که بیش از 90 هزار نفر از ارتش پاکستان در این مناطق مستقر هستند و اینطور به نظر می رسد که ارتش پاکستان تمایل چندانی برای مقابله جدی با آنها ندارد.

از سوی دیگر تحرکات شبه نظامیان و شبکه القاعده در پاکستان در حالی انجام می شود که از چند سال قبل آمریکا و افغانستان هر دو بر این مطلب تاکید داشتند، اما اسلام آباد اقدامات چندانی را برای مقابله با آنها انجام نمی داد و حال که این افراد توانسته اند به قدرت نسبی در پاکستان برسند دولت در اندیشه مقابله با آنها بر آمده است.

به نوشته لس آنجلس تایمز، تحرکات این شبه نظامیان و القاعده پس از حوداث "لال مسجد" ( مسجد لعل ) شکل جدیدی به خود گرفت و نحوه برخورد نیروهای امنیتی پاکستان با طلاب حاضر در این مسجد، سبب تحریک شبه نظامیان پاکستانی و شبکه القاعده شد.

از سوی دیگر تحرکات این شبه نظامیان در حالی شدت می گیرد که پاکستان درگیر یک مسئله سیاسی دیگر نیز هست و آن چیزی نیست به جز طرح انتخاب مجدد "پرویز مشرف" به عنوان رئیس جمهور پاکستان.

در حالی که رفته رفته به زمان پایان مدت ریاست جمهوری مشرف نزدیک می شویم تحرکات احزاب مخالف دولت و چهره های سرشناس این احزاب از جمله "بی نظیر بوتو" و "نواز شریف" نیز افزایش پیدا کرده و هر دوی این افراد اعلام کرده اند که پیش از برگزاری انتخابات عمومی به پاکستان باز خواهند گشت.

در پایان این گزارش آمده است : وقوع این دو مسئله باهم ( افزایش تحرکات شبه نظامیان و تحرکات احزاب مخالف دولت ) سبب شده تا اسلام آباد تمرکز مناسبی بر روی مسائل نداشته باشد و مشرف که به شدت در پی آن است تا بار دیگر به عنوان رئیس جمهور پاکستان فعالیت کند، نمی تواند در حال حاضر تمام تلاش خود را برای مهار شبه نظامیان و شبکه القاعده به کار بگیرد از همین رو احتمال قدرت گرفتن و روی کارآمدن شبه نظامیان در مناطق قبیله نشین پاکستان افزایش می یابد.