گرگان- رئیس بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران گفت: تغییر رویکرد مدیریت منابع آب از تک بعدی به رویکرد تلفیقی و چند رشته‌ای می‌تواند در رفع چالش‌های موجود موثر باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نجفی نژاد ظهر چهارشنبه در بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران با هدف بحث، تبادل دانش فنی و انتقال تجربیات در مباحث مربوط به علم هیدرولیک، سازه‌های هیدرولیکی و صنعت آب به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اظهارکرد: امیدوارم با هم‌اندیشی‌هایی که در این کنفرانس صورت می‌گیرد نتایج خوبی حاصل و در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: در انجمن هیدرولیک ایران به مسأله و موضوع بسیار کلیدی آب پرداخته می‌شود و یکی از جنبه‌های مهم مدیریت آب، بحث سازه‌های هیدرولیکی است.

وی بیان کرد: امروزه مسأله آب با چالش‌ها و مشکلات زیادی از جمله مدیریت، برداشت، مصرف و انتقال آب در سطح دنیا و کشور مواجه است.

رئیس بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران تصریح کرد: توسعه کشورها در گرو رفع مشکلات مربوط به آب بوده و در کشور ما با توجه به اینکه کشوری خشک و نیمه خشک است از نظر منابع آبی با مشکل روبرو بوده و نیاز است تا با رویکرد مدیریت تلفیقی، چند رشته‌ای و چند بعدی آب در این زمینه اقدام شود.‌

نجفی‌نژاد با بیان اینکه با توجه به پیشرفت‌های علمی صورت گرفته در مبحث آب اما شاخص‌های موجود رو به بهبود نیست، افزود: ایجاد کارگروه تخصصی مشترک با همکاری انجمن‌های علمی، دانشگاه‌ها، موسسات و دستگاه‌های اجرایی برای فعالیت‌های تلفیقی و چندرشته‌ای می‌تواند در راستای مدیریت بهتر منابع آبی موثر باشد.

وی با تأکید بر نیاز تغییر رویکرد در مهندسی رودخانه‌ها خاطرنشان کرد: معمولاً در مهندسی رودخانه‌ها به صورت تک بعدی از سازه‌های عمرانی استفاده می‌شود که ضمن اثرات منفی بر اکوسیستم زنده رودخانه‌ها، دارای بار مالی بالایی است و می‌توان در این خصوص با نگاه تلفیقی و استفاده از روش‌های بیولوژیکی علاوه بر کاهش هزینه مهندسی رودخانه، در احیای اکوسیستم زنده رودخانه‌ها موثر بود.