رحمت الله جهانبخشی در گفتو گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه چهار محال و بختیاری حدود یک درصد جمعیت و یک درصد وسعت کشور را شامل میشود، اظهار کرد: در گذشته بیش از ۱۰ میلیارد متر مکعب آب از این استان سرچشمه داشته که این مهم موجب شد تا مدیران و مسئولان به فکر انتقال آب از این استان بیافتند و طرحهای مختلفی را تعریف کنند.
وی با اشاره به اینکه مسئولان استانی به خوبی از این فرصت در چهارمحال و بختیاری استفاده نکردهاند، عنوان کرد: اتکای مدیران برای تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی با عنوان اشتغال که چندان موفق هم نبود موجب هجوم به آب خوانها و آبهای زیر زمینی در قالب مجوز حفر چاههای نیمه عمیق و عمیق و یا بعضاً با حفاری در سنگ آهک با سرعت بالا شده است.
کارشناس مسائل آب چهارمحال و بختیاری گفت: برداشت بی رویه آبهای زیر زمینی موجب افت سطح ذخایر آبی در اغلب مناطق استان و شروع فرو نشست زمین شده است.
جهانبخشی با اشاره به مشکلات آبی در روستاها و شهرهای چهارمحال و بختیاری، تصریح کرد: با توجه به کاهش بارندگیها در سطح استان در آینده نه چندان دور اغلب شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری با کمبود آب شرب مواجه میشوند.
بحران اشتغال در انتظار چهارمحال و بختیاری
وی با بیان اینکه در آینده، استان با بحران کمبود آب مواجه میشود، عنوان کرد: با توجه به اولویت مصرف در آب شرب اغلب پروِژههای اقتصادی آب بر نیز دچار بحران شده و این مهم موجب افزایش بیکاری در استان میشود.
کارشناس مسائل آب چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در حال حاضر در راستای استفاده از آبهای سطحی تنها خط انتقال آب از چشمه کوهرنگ وجود دارد که با توجه به کاهش خروجی آب چشمه اغلب شهرها و روستاها و حتی مرکز استان با کمبود آب شرب روبهرو شدهاند.
جهان بخشی عدم برنامهریزی برای استفاده درست از آبهای سطحی در استان در گذشته را عامل بحرانهای آبی استان عنوان کرد و گفت: نیمی از جمعیت استان برای تأمین آب شرب، صنعت و اشتغال به طرح انتقال آب «بن- بروجن» امید دارند.
وی افزود: در صورت عدم اقدام بهموقع مسئولان در حوزه آبی چهارمحال و بختیاری با بحران اشتغال، توسعه و اقتصاد رو به رو میشود.