به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، البته ممکن است اختلاف میان قانونگذاران اتحادیه اروپا اجرایی شدن قوانین را به تأخیر بیاندازد.
قانون بازارهای دیجیتال (DMA) مجموعهای از بایدها و نبایدها برای شرکتهایی مانند آمازون، اپل، گوگل و فیس بوک تعیین میکند که دادهها را کنترل میکنند.
قانون سرویسهای دیجیتال (DSA) نیز شرکتهای فناوری را ملزم میکند تا اقدامات بیشتری برای مقابله با محتوای غیرقانونی در پلتفرم هایشان انجام دهند. نقض این قانون جریمههای سنگینی در پی خواهد داشت.
البته بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا درباره مبانی کلیدی DSA به توافق رسیدهاند و درباره موضوعات باقیمانده در جلسهای در ۸ نوامبر بحث و گفتگو میکنند. یکی از این موارد نیز تعیین کشوری است که پلتفرمهای آنلاین بزرگ را تعیین میکند.
طبق قوانین فعلی ایرلند وظیفه قانونمند کردن فیس بوک، گوگل و اپل را برعهده دارد زیرا مقر این شرکتها در همین کشور قرار دارد. اما برخی از کشورها میخواهند همین قدرت قانونگذاری برای شرکتهای فناوری را در اختیار داشته باشند.
به گفته منابع آگاه، دولت فرانسه یک پیشنهاد مصالحه ارائه کرده که در دستور کار جلسه ۸ نوامبر قرار دارد و به کمیسیون اروپا اجازه میدهد پلتفرمهای آنلاین بسیار بزرگ با بیش از ۴۵ میلیون کاربر فعال در اتحادیه اروپا را در یک سال تنظیم کند.
از سوی دیگر کشورهای اتحادیه اروپا قرار است در خصوص DMA از کمیسیون اروپا به عنوان تنها مجری این قانون پشتیبانی کنند.