به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، هدف از اجرای این طرح احیای صنعت خودروسازی آمریکا به خصوص در شهر دیترویت است که برخی از بزرگترین شرکتهای خودروساز ایالات متحده در آن فعالیت دارند.
در قالب این طرح اعتباری حداکثر ۱۲۵۰۰ دلاری برای خرید هر خودروی برقی در آمریکا در نظر گرفته میشود که از این رقم ۵۰۰ دلار اعتبار به تولید باتری خودروهای برقی در آمریکا اختصاص دارد.
این اعتبار تنها به خودروهای برقی ساخت آمریکا اختصاص مییابد که از سال ۲۰۲۷ به بعد تولید شوند. از همین رو کشورهای خارجی همسایه آمریکا مانند مکزیک و کانادا از اجرای طرح یادشده استقبال نکردهاند.
در طرح یادشده مشوقهای مالیاتی نیز طی ۱۰ سال به سه شرکت خودروسازی جنرال موتورز، فورد و کرایسلر اختصاص مییابد. شرکتهای یادشده به شدت از این طرح استقبال کرده و میگویند از این طریق دهها هزار فرصت شغلی جدید خلق میشود.
در مقابل شرکتهای خودروسازی غیرآمریکایی این تصمیم را ناعادلانه و غیررقابتی توصیف کرده و مکزیک و کانادا نیز آن را در تضاد با پیمانهای تجاری دوجانبه خود با ایالات متحده دانستهاند.
تعدادی از نمایندگان جمهوریخواه برخی ایالتهای آمریکا نیز مدعی شدهاند طرح یادشده به ضرر کارگران سایر ایالات است و محیط کاری تبعیض آمیزی را علیه آنها ایجاد میکند.