زنجان-معاون معماری راه وشهرسازی زنجان با بیان اینکه۱۲۰۰ هکتار بافت فرسوده در استان زنجان شناسایی شده است، گفت: برای احیای بافت‌های فرسوده در زنجان باید در مسیر ساماندهی همه جانبه حرکت کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، رحیم توسلیان، با بیان اینکه بافت‌های فرسوده مدیریت نشوند به بافت‌های غیر رسمی تبدیل می‌شوند، گفت: گونه بسیار مهمی در سکونت گاه‌های غیر رسمی داریم که شهرهای بزرگ کشور را تهدید می‌کند و آن هم سکونت گاه‌های غیر رسمی منطبق بر نقاط روستایی اطراف شهر است چرا که زمانی روستا بودند و غیر رسمی توسعه یافتند.

وی با بیان اینکه روند ساخت و سازهای غیرمجاز در روستای دو اسب تهدید جدی برای شهر زنجان است، اظهار کرد: در طرح جامع شهری زنجان روستاهای مستعد رشد برنامه ریزی نشده را داخل حریم شهر آوردیم تا نظارت‌ها در روستاها تشدید شود و روند ساخت و ساز در روستای دو اسب باید مدیریت شود.

معاون معماری و شهرسازی اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان ابراز داشت: نوسازی بافت‌های فرسوده مسائل خاص و بین بخشی خود را دارد و باید همه دستگاه‌های اجرایی در قالب طرح‌های مشترک برای بهسازی بافت فرسوده هماهنگ شوند و همه مسائل دیده شود تا در آینده با مشکل مواجه نشویم و بافت‌های فرسوده را به سیستم شهری بازگردانیم.

زنجان در داخل محدوده خود ظرفیت جمعیت پذیری بالایی دارد

وی با بیان اینکه زنجان از شهرهایی است که داخل محدوده خود ظرفیت جمعیت پذیری بالایی دارد، گفت: مشاور طرح جامع شهری، تا ۷۰۰ هزار نفر را برای جمعیت پذیری زنجان برآورد کرده است.

معاون معماری و شهرسازی اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه در دهه ۷۰ شاهد افزایش محدوده شهرها بودیم، تصریح کرد: متأسفانه با دست خودمان وزن و ارزش شهر را به سمت بافت‌های حاشیه شهرها می بریم و غیر مستقیم القا می‌کنیم که این مناطق امتیاز بیشتری دارند و این باعث می‌شود تمایل مردم به بافت‌های جدید بیشتر شود.

توسلیان با تاکید بر لزوم توسعه متوازن شهرهای استان زنجان، افزود: نباید اجازه دهیم شهر افسار گریخته رشد کند و اندازه شهر باید منطقی شود و تحقق این مهم باعث می‌شود تا بافت‌های فرسوده از درون متحول شوند.

وی گفت: ۱۲۰۰ هکتار بافت فرسوده در استان شناسایی شده که ۵۱۱ هکتار آن در شهر زنجان واقع است.

توسلیان با بیان اینکه سهم بافت فرسوده شهر زنجان نسبت به کل مساحت شهر ۸.۳ درصد بوده و سهم شهر ابهر نیز نسبت به کل مساحت شهر ۸.۵ درصد است، تصریح کرد: سهم بافت فرسوده شهرستان خرم‌دره نسبت به کل مساحت شهر ۶.۱ درصد و قیدار نیز ۴.۴ درصد است.

معاون معماری و شهرسازی اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه ۷۰ هزار نفر معادل ۱۶ درصد جمعیت شهر زنجان در بافت فرسوده زندگی می‌کنند، افزود: ابهر با ۱۶ هزار و ۲۹۴ نفر معادل ۱۶ درصد، خرم‌دره ۹۰۱۱ نفر معادل ۱۶.۳ درصد و در قیدار نیز ۳۰۸۵ نفر معادل ۸.۸ درصد در بافت فرسوده سکونت دارند و این مناطق به لحاظ کالبدی و کمبود زیرساخت‌ها مشکل دارند و باید مناطق حاشیه شهر ساماندهی شود.