تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۸۶ - ۰۸:۲۸

خبرگزاری مهر : امروز سه شنبه بیست و سوم مرداد سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با سی رجب سال 1428 هجری قمری و برابر است با چهاردهم آگوست 2007 میلادی.

انتصاب آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی  به ریاست قوه قضاییه :

در چنین روزی در سال 1378 ه ش، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی طی حکمی آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی را به سمت رییس قوه قضاییه  منصوب کردند . توسعه قضایی از مهمترین اهداف آیت الله هاشمی شاهرودی در دوران ریاست ایشان بر قوه قضاییه اعلام شد.توسعه فرهنگ قضایی، عدالت خواهی، آموزش کادر متخصص قضایی ، تکریم ارباب رجوع ، تاکید بر امر پژوهش،  تشکیل شوراهای حل اختلاف ، احیای دادسراها ، تبادل زندانیان  از طریق اقدامات قضایی، رعایت تناسب جرم و مجازات و بازنگری در امر بازداشت موقت ، ازجمله فعالیتهای دستگاه قضایی در طی چند سال گذشته بوده است.

درگذشت حاج شیخ علی نجفی :
در چنین روزی در سال 1365 حاج شیخ علی نجفی از علمای بزرگ جهان تشیع دار فانی را وداع گفت . از آن عالم فرزانه آثار بسیاری به جای مانده است که از میان آنها می توان به کتاب بعثت محمدی اشاره کرد .

درگذشت استاد ناصر فرهنگ فر :

در چنین روزی در سال 1376 ه ش استاد ناصر فرهنگ فر از استادان به نام موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت . استاد فرهنگ فر از خود در حوزه موسیقی اصیل ایرانی آثار بسیاری به جای نهاده است . ایشان در هنرهای مختلف ایرانی نیز صاحب رای و اندیشه بودند . 

آغاز عملیات عاشورای یک :

عملیات عاشورای یک در چنین روزی در سال 1364 ه ش آغاز شد. محل اجرای این عملیات جنگی علیه نظامیان بعثی، منطقه تکاب و صایین دژ در منطقه شمال استان کردستان اعلام  شده است .  

اعلام موافقت با قرارداد 1975 الجزایر :

در چنین روزی در سال 1369 ه ش صدام حسین با ارسال نامه ای به مقامات بلند پایه جمههوری اسلامی ایران  مفاد قرار 1975 الجزایر را دوباره پذیرفت. رژیم بعث عراق در شهریور ماه سال 1359 با ملغی دانستن قرارداد 1975 الجزایر عملا مفاد آن را زیر پانهاد . صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق ، قبل از آغاز رسمی جنگ با ظاهر شدن در برابر دوربین های تلویزیون عراق  قرار داد 1975را پاره  و عملا آن را بطور یک جانبه فسخ کرد. در واقع می توان گفت عراق در حمله به ایران اهداف زیر را دنبال می کرد : 1- حاکمیت بر اروند رود و حل و فصل دعاوی مرزی مخصوصا در غرب با توجه به لغو قرارداد 1975 2- جداسازی استان خوزستان از ایران با استفاده از شعارهای ناسیونالیستی 3- تصاحب سه جزیره تنب بزرگ ، ‌تنب کوچک و ابوموسی و گسترش حضور خود در خلیج فارس 4- تضعیف منجر به سقوط جمهوری اسلامی ایران که در صورت رسیدن به اهداف قبلی زمینه آن فراهم می شد . در حقیقت آمریکا و غرب درصدد رسیدن به این هدف بودند و جنگ وسیله ای برای تحقق آن بود .

درگذشت آیت الله آذربایجانی :

در چنین روزی در سال 1358 ه ق میرزا ابوالحسن آذربایجانی مشکینی » از علمای برجسته جهان تشیع دار فانی را وداع گفت. از ایشان آثار متعددی در حوزه علوم اسلامی به جای مانده است که از میان آنها می توان به حاشیه بر شرح منظومه سبزواری اشاره کرد .

کشف بنزین :

در چنین روزی در سال 1825 میلادی ، مایکل فارادی دانشمند برجسته انگلیسی توانست از نفت خام بنزین را استخراج نماید .

ژاپن تسلیم شد : 

در چنین روزی در سال 1945 میلادی ژاپن تسلیم متفقین شد.

در هشتم دسامبر سال 1941 آمریکا و انگلستان به ژاپن اعلان جنگ دادند و از آنجا که آلمان ، ایتالیا و ژاپن در سپتامبر 1940 پیمان سه جانبه ای در مورد همکاری در نبرد در صورت حمله دشمن به هریک از سه کشور امضا کرده بودند ، هیتلر نیز در 11 دسامبر به آمریکا اعلان جنگ کرد . بین سال های 1940 و1941، ژاپن با انجام یک سری اعمال نظامی، بر خی کشور های منطقه را به اشغال خود در آورد . اما در همین زمان تجاوز وسیع ژاپن در خاور دور در ماه مه سال 1942 ، بوسیله ناوگان متفقین در هم شکسته شد . نیروی در یایی آمریکا هم در هفتم اوت 1942 در کانال "گودال " واقع در سالومون پیاده شدند . در هشتم آوریل 1942 نخستین حمله هوایی ناگهانی به  شهر توکیو به وسیله بمب افکن های متوسط آمریکایی صورت گرفت . در بین  سالهای 1943و 1944 نیروهای آمریکایی با تفوق بر ژاپن این کشور رابه دو نیم تقسیم کردند .درهمین زمان و در حین جنگ جهانی دوم دانشمندان آلمانی از جمله انیشتن ، تحقیقات گسترده ای را درباره انرژی هسته ای آغاز کرده بودند.  انریکو فرمی و آلبرت انیشتن  با احتمال خطر بکار گیری انرژی هسته ای توسط هیتلر،  با فرار از دست نازی ها در آلمان در آمریکا تحقیقات اتمی خود را پایه ریزی کردند. تحقیقات این دو دانشمند در زمینه انرژی هسته نتایج علمی فراوانی را در پی داشت ، اما جنگ افروزان نه تنها به یافته های علمی آنان توجهی نکردند بلکه این انرژی عظیم را صرف تولید سلاحهای  کشتار جمعی کردند .

 سرانجام در ژوییه سال 1945 پس از پنج سال تلاش شبانه روزی نخستین بمب  در حضور یکصد نفر از دانشمندان در صحرای آلاموگودور در جنوب غربی ایات متحده آزمایش  شد . پس از آزمایش موفقیت آمیز این بمب ،  بمب اتمی اصلی برروی مردم  شهر هیرو شیما  در ساعت هشت و پانزده دقیقه صبح چنین روزی در سال 1945 میلادی منفجر شد. این بمب دارای قدرتی معادل بیست هزار تن ماده منفجری تی ان تی بود و مستقیما شصت هزار نفر را کشت و صد هزار نفر را زخمی کرد و تمام شهر هیر و شمیا را با خاک یکسان نمود . دو روز بعد بر اساس  کنوانسوین یالتا شوروی به ژاپن اعلان جنگ داد و به مرز های منچوری حمله برد و در نهم اوت نیز دومین بمب بر روی ناکازاکی منفجر شد . ژاپنی ها پس از این اتفاقات مهیب در چهاردهم اوت همان سال شرایط پیشنهادی متفقین را پذیرفتند و در دوم دسامبر سال 1945 سند تسلیم بلا شرط را امضا کردند . 

روز استقلال پاکستان :

کشور پاکستان در جنوب آسیا ، بین ایران و افغانستان و هند و در ساحل دریای عمان قرار دارد . مساحت آن تقریبا یک دوم مساحت ایران است . نژاد مردم این کشور سفید ( ایرانی - ندی ) بوده و نود در صد مردم مسلمان و بقیه پیرو دین های برهما ، بودا ، مسیحیت و زرتشت اند. زبان رسمی مردم پاکستان اردو و انگلیسی است . نوع حکومت این کشور جمهوری است . پاکستان در چنین روزی در سال 1947 میلادی از انگلستان مستقل شد و در سی ام سپتامبر 1947 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد . پایتخت آن اسلام آباد نام دارد . قبل از آزادی هند از یوغ استعمار انگلیس، حزب "مسلم لیگ" که خواهان آزادی هند و ایجاد کشوری مستقل برای مسلمانان شبه قاره بود ، تشکیل کشور پاکستان را اعلام کرد و جواهر لعل نهرو ابتدا به فرمانداری کل منصوب شد و سپس به عنوان اولین  نخست وزیر انتخاب شد.

تولد هانس کریستین اورستد :
اورستد فیزیکدان برجسته دانمارکی در چنین روزی در سال1777 میلادی دیده به جهان گشود. وی علاوه بر فیزیک در رشته شیمی نیز صاحب رایی برجسته است. "نگاهی به قانون شیمی "عنوان مهمترین اثر علمی اوست.

تولد جان گالس ورتی :
گالس ورتی نویسنده انگلیسی در چنین روزی در سال 1867 میلادی به دنیا آمد ." فورسایت ساگا" عنوان مهمترین اثر داستانی اوست . وی در سل 1932 میلادی جایزه نوبل ادبی را از آن خود ساخت .