به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آنتالیای ترکیه، حزب عدالت و توسعه ترکیه به رهبری نخست وزیر این کشور، شب گذشته بار دیگر "عبدالله گل" را برای شرکت در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نامزد کرد.
بر اساس این گزارش، در نشست شب گذشته اعضای حزب حاکم ترکیه قرار بر این شد که بار دیگر وزیر امور خارجه این کشور به عنوان نامزد حزب عدالت و توسعه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.
بر همین اساس قرار است امروز گل با رهبران احزاب مخالف دولت دیدار و درباره مسائل انتخابات ریاست جمهوری مذاکره کند.
انتخاب رئیس جمهور ترکیه بر عهده مجلس ترکیه بوده و براساس اعلام قبلی، دور اول انتخابات در تاریخ 20 آگوست ( 29 مرداد )برگزار می شود و اگر در این انتخابات هیچ کدام از نامزدها نتوانند میزان آرای لازم برای تصدی پست ریاست جمهوری را که شامل بیش از دو سوم آرا نمایندگان مجلس است، کسب کنند انتخابات به دور دوم کشیده می شود که دور دوم انتخابات در تاریخ 24 آگوست ( 2 شهریور ) برگزار می شود.
بر همین اساس، اگر در دوم، نیز نتیجه پست ریاست جمهوری ترکیه مشخص نشود انتخابات به دور سوم کشیده می شود که دور سوم در تاریخ 28 آگوست ( 6 شهریور) برگزار می شود و اگر در این روز نیز مجلس ترکیه نتواند کسی را به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب کند؛ دور چهارم انتخابات در تاریخ اول سپتامبر(10 شهریور) برگزارمی شود و اگر در این دور نیز وضعیت رئیس جمهور آینده ترکیه مشخص نشود، مجلس ترکیه منحل شده و باید مجددا انتخابات پارلمانی در این کشور برگزار شود.
یادآورمی شود ترکیه از اردیبهشت ماه سال جاری در یک بحران سیاسی که مربوط به انتخاب رئیس جمهور این کشور می شود به سر می برد؛ در دوره حیات پارلمان سابق ترکیه، انتخابات ریاست جمهوری این کشور روز جمعه 7 اردیبهشت برگزار شد و در آن فقط یک نامزد (عبدالله گل) و آن هم از اسلامگرایان این کشورحضورداشت، اما به سبب دخالت ارتش و مخالفت سکولارها با این انتخاب، گل نتوانست حد نصاب آرا را برای احراز پست ریاست جمهوری به دست بیاورد.
در پی برگزاری دور اول انتخابات، دادگاه قانون اساسی ترکیه، بر اثرفشارهای سکولارهای این کشور، نتایج انتخابات را به علت نرسیدن تعداد نمایندگان به حد نصاب لازم باطل اعلام کرد.
پس از وقوع این حوداث، اردوغان نخست وزیر ترکیه که کشور را در آستانه بحران می دید؛ طرح اصلاح قانون اساسی ترکیه و انتخاب رئیس جمهور بر اساس رای مستقیم مردم را ارائه داد که این طرح با اکثریت بالای 429 رای مثبت در برابر 12 رای منفی و 2 رای ممتنع در مجلس ترکیه به تصویب رسید، اما برای تبدیل شدن به قانون باید از سوی "احمد نجدت سزر" رئیس جمهوری ترکیه نیز مورد تایید قرار می گرفت.
هر چند سزر پس از کش و قوس های فروان این طرح را به تصویب رساند، اما قرار بر این شد که مجلس وقت ترکیه منحل شده و انتخابات پارلمانی در ترکیه برگزار شود تا نمایندگان جدید، رئیس جمهور را انتخاب کنند از همین رو انتخابات پارلمانی ترکیه در تاریخ 31 تیر برگزار شد و حزب عدالت و توسعه به رهبری نخست وزیر ترکیه توانست با تصاحب 6/46 آرا با قاطعیت در این انتخابات پیروز شود؛ در آن تاریخ به نمایندگان جدید 40 روز فرصت داده شد تا رئیس جمهور جدید ترکیه را انتخاب کنند.