به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی «بررسی چالشها و راهبردهای حوزه GNSS در سطح ملی» امروز در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم که با حضور نمایندگانی از معاونت علمی و دانشگاه تهران برپا شد، دومحصول کاربردی طراحی شده بر اساس فناوری ژئوماتیک ساخته شده توسط یک شرکت دانش بنیان به مرحله رونمایی رسید.
این دو محصول رونمایی شده «گیرنده مولتی فرکانس xima مدل S۲۰ با قابلیت static,ppk,rtk,ppp دارای Web ui با امکان نصب tilt sensor و رادیو» و « گیرنده مولتی فرکانس مرجع، ابزاری برای ثبت موقعیت دقیق لحظه ای و ارسال تصحیحات به سیستم های گردآوری،توزیع و پردازش اطلاعات» بودند.
بر اساس اعلام مدیر شرکت دانش بنیان تولید کننده «گیرنده مولتی فرکانس xima مدل S۲۰ با قابلیت static,ppk,rtk,ppp دارای Web ui با امکان نصب tilt sensor و رادیو» نمونه خارجی چنین محصولی وجود دارد اما علاوه بر بومی شدن آن، وزن و ابعاد آن کوچکتر شده است و این کار را برای مهندسان نقشه برداری راحت تر می کند.
« گیرنده مولتی فرکانس مرجع، ابزاری برای ثبت موقعیت دقیق لحظه ای و ارسال تصحیحات به سیستم های گردآوری،توزیع و پردازش اطلاعات» که توسط یک شرکت عضو پارک دانشگاه تهران طراحی شده نیز برای تعیین موقعیت ماهواره ای ساخته شده است. این سیستم برای سازمانها و دستگاهای حاکمیتی مانند سازمان نقشه برداری، شهرداری، صمت و .. قابل استفاده است.
این دستگاه می تواند مشاهدات مداوم اطلاعات ماهواره ها را به موقعیت دقیق برای مهندسان نقشه بردار تبدیل کند.
دکتر عباس زارعی هنزکی در این مراسم با بیان اینکه اکنون ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، دنیا ما را به دلیل تولید کربن محکوم می کند، گفت: ایران جز ۸ تا ۱۰ کشور فولاد ساز و استخراج کننده فلزات در جهان است؛ فولادسازی و استخراج فولاد منجر به تولید کربن و تغییر اقلیم می شود که این موضوع راه حل دارد.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افزود: می توان با داشتن اطلاعات بر اساس دانش و استفاده از فناوری GNSS در این زمینه پاسخگو باشیم و از خودمان دفاع کنیم.
به گفته وی، در حال حاضر آلودگی دسترسی به فناوریهایی مانند خودروی الکتریکی، اسکوتر برقی و میکرو موبیلیتی می تواند ما را از معضلات مربوط به آب و هوا و مسائل محیط زیستی نجات دهد.
وی با تاکید بر اینکه همچنین می بینیم که در اکثر شهرهای هوشمند دنیا چنین فناوریهایی بکار گرفته می شود، گفت: لازم است که ما در کشورمان روی چهار بخش اصلی GNSS «سامانه موقعیت یابی»، «نرم افزار و ارزش افزوده»، «سخت افزار » و «زیرساخت و سیستم های مکمل» متمرکز شویم و خوشههای فناور را ایجاد کنیم.
به گفته زارعی، علاوه بر آن باید به سمت ساخت میکرو و نانو ماهواره ها حرکت کنیم چون این نوع ماهوارهها کمک زیادی به رشد کشور خواهد کرد.