محمدمهدی تجری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۱۳ آبان یکی از بزرگترین نمادهای استکبار ستیزی و استقلال طلبی نظام مقدس جمهموری اسلامی است.
وی با بیان اینکه ۱۳ آبان ماه در تقویم ایران اسلامی آبستن رخدادها و وقایع مهمی از شروع نهضت امام خمینی (ره) تاکنون بوده است، افزود: از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۸ در این روز اتفاقات، تلخ و شیرین بسیاری رخ داده است، تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه، به خاک و خون کشیده شدن دانش آموزان در سال ۵۷ و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران توسط دانشجویان پیرو خط امام از اتفاقات تاثیرگزار در این روز مهم بوده است.
تجری تصریح کرد: هر یک از این حوادث، مسیری جدید در سیر تکامل نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد کرد اما شاید مهمترین و اصلی ترین این وقایع را بتوان، تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان خط امام قلمداد کرد و حضرت امام (ره) از آن به انقلاب دوم یاد کردند و یوم الله نامیدند.
در توضیح یوم الله بودن ۱۳ آبان گفت: یوم الله یک عبارت برگرفته از قرآن و به زمان و مکانی اشاره می کند که در آن امر خداوند در یک حادثه به وضوح محقق شده و نصرت ویژه خداوند نصیب اهل حق می شود.
تجری ادامه داد: در تفاسیر هم روزهایی مانند بیرون آمدن قوم نوح از کشتی بعد از طوفان و یا عبور حضرت موسی از نیل و قرق شدن فرعونیان را از ایام الله می خوانند، اما آنچه شاید یکی لز دلیل اصلی اینکه ۱۳ آبان به عنوان یوم الله نام گرفت این بود که در این روز امر و نصرت خدا شامل حال نظام و مردم عزیز ایران شد که توانستند اتاق فکر اصلی جریان استکبار در کشور را شناسایی و منهدم کند.
رییس بسیج رسانه گلستان بیان کرد: حضرت امام یک عبارت بسیار مهم و کلیدی در خصوص تسخیر لانه جاسوسی دارد و از آن به انقلاب دوم یاد کرده و آن را چه بسا مهم تر از انقلاب اول می دانند.
وی با طرح این سوال که چرا ۱۳ آبان باید در نگاه حکیمانه معمار انقلاب به عنوان انقلاب دوم درنظر گرفته شود و اهمیت آن از انقلاب اول مهم تر باشد، افزود: جواب را باید در گذر زمان و ژرف نگری حضرت امام جستجو کرد.
تجری بیان کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب و با سرنگونی حکومت منحوس پهلوی شاید بسیاری از افراد انقلابی فکر می کردند که با سرنگونی شاه و عمال داخلیش نظام به عنوان یک نظام مستقل مطرح و در عرصه جهانی ظهور و بروز خواهد داشت اصلی ترین دشمن تفکر انقلاب اسلامی و استقلال طلبی را حکومت مستقر شاهنشاهی می دانستند.
رییس بسیج رسانه گلستان اضافه کرد: با پیروزی انقلاب و سرنگونی نظام ستمشاهی بسیاری از افراد انتظار پایان دشمنی ها با انقلاب را متصور بودند، اما واقعیت اصلی صحنه این بود که شاه و اعوان و انصار آن در واقع صورت ظاهری ماجرا بوده و عقبه فکری آن نظام سلطه و استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا بود که از اصل با استقلال، آزادی مخالف و شاید هم با اسلام به صورت عام آن یعنی دین مشکلی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه مصداق دشمن ها را در دوستی کشورهای به ظاهر اسلامی با کشورهای غیر اسلامی و استقلال طلب حوزه آمریکای جنوبی، می توان به وضوح مشاهد کرد افزود: تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان خط امام، نشان داد که نسل جوان آن روز انقلاب از به آن سطح از بلوغ انقلابی رسیده بودند که اتاق فکر استکبار در درون جامعه را شناسایی و آن را سرنگون کنند، به حق این انقلابی در میدان اندیشه و عمق تفکر و بلوغ سیاسی و دشمن شناسی ملت سرفراز ایران بوده و بی شک از انقلاب اول مهم تر است.
تجری هشدار داد: با گذشت سال ها از تسخیر لانه جاسوسی، اما شاید ابعاد خود این اتقاق و مستندات کشف شده از آن هنوز برای نسل جوان؛ مبهم و شاید حتی با هژومونی رسانه ای، به صورت وارونه جلوه داده شده باشد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در سال های گذشته، گنجاندن مضامین اسناد لانه جاسوسی در کتابهای درسی را مطالبه کرده اند، جا دارد با روی کار آمدن دولت سیزدهم و رویکرد انقلابی این دولت این مطالبه مقام معظم رهبری توسط متولیان امر پیگیری شود تا نسل جوان ما با ابعاد دقیق و مستند این واقعه بیش از پیش آشنا شوند.