اراک-استاندار مرکزی گفت: منشأ آلودگی هوا اراک فرااستانی و فرامنطقه‌ای است و این امر، نتیجه بخش بودن فعالیت‌ها را به چالش کشیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید علی آقازاده ظهر پنجشنبه در آئین تودیع و معارفه شهردار اراک اظهار کرد: کلانشهر اراک یکی از شهرهای مهم کشور به شمار می‌رود، این شهر؛ پایتخت چهارمین صنعت کشور است و این صنایع می‌تواند هم تهدید و هم فرصت محسوب شود، مسلماً به جهت ایجاد اشتغال، تولید و رشد اقتصادی صنایع فرصت هستند و در کنار آن آلایندگی صنایع تهدید هستند.

استاندار مرکزی عنوان کرد: یکی از امور مهم در شهرداری، برنامه ریزی برای مقابله با آلودگی هواست که البته باید دستگاه‌های اجرایی مرتبط نیز همکاری داشته باشند و قطعاً استانداری به عنوان دستگاه حمایت گر از برنامه ریزی ها پشتیبانی خواهد کرد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به برنامه ریزی شهرداری و شورای شهر در خصوص انجام فعالیت‌های عمرانی و فرهنگی و اجتماعی در شهر اراک، عنوان کرد: یکی از وظایف اصلی شورای شهر انتخاب شهردار است که شورای پنجم شهر اراک با توجه به فرصت مناسبی که داشت بهترین گزینه را انتخاب کرد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: امید است که شهردار جدید اراک تلاشی که این کلانشهر برای رفاه، زندگی و هوای پاک نیاز دارد را به خوبی به انجام برساند.

آقازاده گفت: امسال به دلیل خشکسالی و عدم بارندگی‌ها و با توجه به اینکه شاید بارندگی‌ها به کمتر از ۱۰ میلیمتر در یک سال اخیر رسیده است، شرایط سختی را تجربه کردیم و این شرایط در حال حاضر نگرانی‌ها از جهت خالی شدن سدها، خشک شدن مزارع و تأثیر منفی بر کشاورزی را رقم زده است.

وی ادامه داد: در سال جاری کمتر از ۹۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد و شاید میزان تولید در استان به حدود ۱۲۰ هزار تن برسد، در حالی که در سال گذشته گندم خریداری شده به رقم به ۳۲۰ هزار تن رسید و در یک نگاه، فقط کشاورزان استان مرکزی حداقل بیش از هزار میلیارد تومان ضرر کردند.

استاندار مرکزی گفت: در سال جاری با توجه به تلاش‌های انجام شده برای سالم سازی فعالیت صنایع و مراکز تولیدی که از سال ۹۵ نتیجه بخش بود، تعداد روزهای ناسالم روند کاهشی را در پیش گرفته بود، اما امسال اکثر آلاینده‌ها فرا استانی و فرامنطقه‌ای بود و اراک به عنوان یکی از شهرهای آلوده کشور ثبت شد و حتی همدان نیز روزهای بدی را تجربه کرد.

آقازاده در پایان گفت: برخی از پارامترهای آلاینده در اختیار استان نیست و این امر، نتیجه بخش بودن فعالیت‌ها را به چالش کشیده است.