به گزارش خبرنگار مهر، سلیمان رستمیان ظهر شنبه در نشست کارگروه توسعه فرهنگ ایثار و شهادت که با حضور مسئولین آموزشوپرورش، صداوسیما، حوزه هنری و سپاه در سالن جلسات برگزار شد، با بیان اینکه امروز در بحث تبلیغ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کارهایی صورت گرفته که کافی نیست، گفت: امکاناتی که امروز داریم در دوران دفاع مقدس در اختیار نداشتم، خوشبختانه از بعد از دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تا به امروز اقدامات خوبی در خصوص ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت صورت گرفت و منجر به این شده تا فضای ایثار و شهادت همچنان در جامعه وجود داشته باشد.
وی افزود: آنچه در باورهای دینی خودداریم برگرفته از آن چیزی است که در طول جریان تاریخ بهدست ما رسیده است، جوانانی که امروز در جریان دفاع از مرزهای ایدئولوژیکی شهید میشوند با تأسی از جریان فرهنگی عاشورا است و تاکنون نیز همچنان ادامه دارد.
رستمیان ادامه داد: اتفاقات بسیاری در بستر عاشورا در طول تاریخ اسلام به ویژه تاریخ تشیع به وقوع پیوسته است که انقلاب اسلامی ما هم برگرفته از همان جریان است. جریان انقلاب اسلامی بدون هیچ مشابهی با رهبری امام خمینی (ره) در دنیا شکل گرفت.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز مجاهدت، رشادت و مبارزههای جوانان در دوران انقلاب و دفاع مقدس را بسیار اثرگذار دانست و تصریح کرد: امروز نتوانستیم در برابر آنهمه مجاهدت، ایثار و ازخودگذشتگی آن چیزی را که باید را القا کنیم، ما خیلی آسیبپذیری داریم. جوانانی امروز هستند که با ارزشها و آرمانهای انقلاب آگاه و معتقد هستند امام خیلی از جوانان ما با این ارزشها آشنا نیستند و این نشاندهنده این است که ما کار خود را بهدرستی انجام ندادهایم.
ایثار و شهادتطلبی فرهنگی جامع و الگویی بینظیر است
وی افزود: ایثار و شهادتطلبی فرهنگی جامع و الگویی بینظیر است که صرفاً برای جنگ و مبارزه نیست بلکه در تمامی عرصهها باید از آن بهره ببریم. ما باید ازخودگذشتگی، دگر خواهی، فتوت و جوانمردی را در جامعه ترویج کنیم و بهترین الگو و اسوه برای ترویج این سیره و روش رفتار شهدا است.
مشاور امور ایثارگران استانداری البرز در ادامه بابیان اینکه امروز ابزار و امکاناتی بسیار خوبی را در اختیارداریم که باید از آن به خوبی استفاده کنیم، گفت: ایجاد یک همافزایی در بین دستگاههای اجرایی در کنار استفاده از ابزارهای موجود باید منجر به تولید آثار فاخری شود که اثر آن در جامعه باقی بماند. ما امروز اگر بتوانیم با ابزاری که در اختیارداریم در کنار کنکاش و پژوهش اطلاعات را جمعآوری و تبدل کنیم به آثار دیداری، شنیداری و مکتوب در حوزه ایثار و شهادت بسیار اثرگذار و این حرکت بهعنوان میراثی گرانبها برای نسلهای آینده باقی خواهد ماند.
رستمیان در ادامه به شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بهعنوان یک ظرفیت ویژه اشاره کرد و افزود: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک ظرفیت ویژه برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که ریاست آن بر عهده ریاست محترم جمهوری و دبیرخانه آن در بنیاد است و ۱۳ دستگاه بهصورت رسمی عضو دارد و دیگر نهادهای فرهنگی نیز میتوانند بهصورت میهمان در آن حضور پیدا کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در بخش دیگر به لزوم جمعآوری آثار شهدا و خاطرات والدین شهدا و جانبازان و ایثارگران اشاره کرد و تصریح کرد: بنیاد البرز در بحث جمعآوری آثار و اسناد مرتبط به شهدا و خاطرات شفاهی والدین معظم شهدا اقدامات خوبی را صورت داده است و تا به امروز در حدود ۴ هزار آثار فیزیکی شهدا جمعآوری و محتوا و تولیدات رسانهای زیادی را نیز تولید کرده است، مخزنی از این آثار در بنیاد وجود دارد که میتواند مبنای یک سری تولیدات خاص بشود.
امکانات تولید محتوا در بنیاد شهید وجود دارد
وی افزود: امکانات تولید محتوا در بنیاد وجود دارد و این مهم میتواند با همکاری و کمک دستگاههای اجرایی صورت گیرد، بیشتر انتظار ما استفاده از ظرفیت آموزشوپرورش است که بتوانیم نسل امروز و آینده کشور را تحت تأثیر قرار دهیم.
رستمیان گفت: جامعه هدف ما به لحاظ سنی روبهزوال هستند ما از سال ۹۸ تاکنون متأسفانه در حدود ۳۶۰ نفر از والدین معظم شهدا را از دست دادهایم که هریک از این عزیزان برای نظام و انقلاب یک گنجینه ارزشمند بودند، امروز نزدیک به ۱۴۰۰ نفر از والدین معظم شهدا بالای ۷۵ سال و بسیاری از جانبازان و ایثارگران بالای ۵۹ سال سن دارند لذا فرصتها بهسرعت در حال گذر هستند و ما چند سالی بیشتر زمان نداریم.
وی افزود: خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران حافظ نظام و انقلاب هستند و امروز هم هیچ مطالبهای ندارند اگر بتوانیم روی گفتمان والدین شهدا و ایثارگران کار کنیم بهطور قطع جامعه را تکان خواهد داد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز تأکید کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری مدظلهالعالی فرمودند «زنده نگهداشتن یاد و خاطر شهدا کمتر از شهادت نیست» لذا باید تلاش کنیم تا جلسات باید منتج به نتیجه شود و در عمل صورت بگیرد و در حد گفتمان نباشد.