به گزارش خبرنگار مهر، فریبرز باذرجانی امروز در نشست خبری در پاسخ به این سوال که طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی چه تأثیری در بازار دیتاسنتر و مراکز داده خواهد داشت، اظهار داشت: اعتقاد شخصی من این است که اگر این طرح بتواند به گردش ترافیک و دیتا در داخل کشور بیانجامد، طرح قابل دفاعی است.
وی با بیان اینکه زمانی که توانایی میزبانی و هاست دیتای داخلی در داخل کشور وجود دارد و امکان سرویس دهی است، چرا باید ترافیک در خارج از کشور تبادل شود، افزود: ترافیک بین الملل هزینه مضاعفی دارد و در صورتی که بتوانیم تبادل دیتا در داخل کشور را تقویت کنیم، هزینهها کاهش مییابد.
باذرجانی با تاکید بر اینکه ارزشمندی داده در دنیا به اثبات رسیده است و در آینده نزدیک کشوری که بتواند دیتای بیشتری را آنالیز کند، برنده میدان است، گفت: ترافیک دیتا در داخل کشور تحقق اقتصاد دیجیتال را در پی خواهد داشت. اگر طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی را از دیدگاه حمایت و صیانت از دیتا و داده کاربران ببینیم، این طرح قابل دفاع است و باعث توسعه کسب و کار و اشتغال میشود.
وی با اشاره به اینکه نباید از این طرح به معنای قطع اینترنت یاد شود، گفت: کسب و کارهای فعال در این حوزه نیز با هدف این طرح که تبادل دیتا در داخل کشور است، مخالف نیستند و ممکن است که انتقادات به نحوه اجرای آن باشد. این مساله نیز در جلسات بررسی طرح نیز اصلاح خواهد شد.
مدیرعامل افرانت با بیان اینکه اگر نهادی مانند رگولاتوری از دیتای کاربران صیانت کند و قوانین و مقرراتی برای دیتا وضع شود، اقدام قابل دفاعی است، اظهار داشت: در زمینه شبکه ملی اطلاعات نیز با توجه به حساسیت و تاکید وزیر ارتباطات بر توسعه و تکمیل زیرساختهای این شبکه، قطعاً در یک زمان کم و معقول به صورت فاز به فاز توسعه این شبکه را شاهد خواهیم بود و خدمات مطلوبی را به مردم ارائه خواهیم داد.