به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری در آیین افتتاح برج فناوری شماره ۲ دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه دانشگاهها در مسیر کارآفرینی فناورانه قرار گرفتهاند، ادامه داد: یکی از مهمترین نیازهای فعالان فناور که از دل دانشگاهها برآمدهاند و میخواهند شرکت دانشبنیان یا خلاق خود را ایجاد کنند، وجود محیطی مساعد و کارآمد، برای فعالیت فناورانه و نوآورانه است.
ستاری با بیان اینکه اکنون این فرهنگ در دانشگاهها ایجاد شده است، بیان کرد: خوشبختانه دانشگاههای پیشرو مانند دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در مسیر ایجاد و توسعه فضاهای مساعد کارآفرینی فناورانه گام برداشتهاند و این روند، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری، جدیتر از گذشته ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه توسعه مرهون کار فرهنگی است، ابراز کرد: این که این فرهنگ در دانشگاه ها حاکم می شود که دانشگاه مشکلات مردم را حل کند، محصولی ارائه کند و در جامعه اثرگذار باشد، نگاهی نوآورانه است و می توان تحول را در دانشگاه ایجاد کند.
ستاری افزود: خوشبختانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر این روند را ایجاد کرده است و آییننامه جدیدی در دولت مصوب شده که سهم ۴درصدی شهرداری ها از مالیات ارزش افزوده، به پارک های علم و فناوری باز می گردد که می تواند کمک خوبی برای توسعه زیرساخت پارک های فناوری باشد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید بخش قابل توجهی از درآمد خود را از محل فروش فناوری، ثبت پتنت و قراردادهای ارتباط با صنعت تامین کنند، ادامه داد: تمامی زیرساختهای ایجاد شده، در راستای توسعه فضایی برای وارد کردن بخش خصوصی به پژوهش است، چراکه محصول، نتیجه سرمایه گذاری در پژوهش است. نمی توان از پژوهش دولتی انتظار محصولی داشت که بتواند مشکلی از جامعه را رفع کند.
وی با بیان اینکه بخشی از درآمد دانشگاه می تواند از محل سهم شرکت ها باشد، اظهار کرد: همچنین اختصاص سهم مالیات بر ارزش افزوده به پارکهای علم و فناوری نیز می تواند به افزایش درآمدهای دانشگاه کمک کند. هرجایی که با مشارکت بخش خصوصی کار فناورانه ای شکل بگیرد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی دارد تا از این زیست بوم حمایت کند.
ستاری، به حمایت از ریسک شرکتهای دانشبنیان برای پذیرش مسئولیت اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: در اختصاص وام، تسهیلات لیزینگ و سایر تسهیلات در قالب صندوقها آمادگی داریم که از توسعه شرکت های دانشبنیان و خلاق برای توسعه طرحهای فناورانه و پروژههای دانشی و فناورانه حمایت کنیم.
ضرورت حمایت همه دستگاه های تاثیرگذار
در بخش دیگری از این مراسم سیدحسن قدسیپور سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه یکی از زیرساخت های توسعه اقتصاد دانشبنیان، برج های فناوری است، ادامه داد: دانشجویان و فارغ التحصیلان می تواننند موتور محرک و پیشران این روند باشند. دانشگاه امیر کبیر جزو دانشگاه های سرآمد است.
وی حلقه نخست زنجیره اقتصاد دانشبنیان را نیروی انسانی دانست و گفت: در این حوزه کمبودی نداریم و اتفاقا باید در جهت استفاده بهتر از این ظرفیت استفاده کنیم.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر توجه تمامی دستگاهها و نهادهای اثرگذار به توسعه اقتصاد دانشبنیان در دانشگاه ها گفت: دستگاه ها تمایلی به همکاری نشان نمی دهند و ما با وضع مطلوب فاصله بسیار زیادی داریم و باید به جایی برسیم که مشکلات وزارتخانه ها با مراجعه به دانشگاه ها و این مراکز مراجعه کنند. برای پر کردن این فاصله برنامه ریزی جدی داریم و قصد داریم در حوزه های راهبردی از جمله آب، به عنوان یکی از کلیدیترین مسائل کشور حرکت کنیم.
وی با اشاره به نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از فاز مطالعاتی و آغاز فاز صفر پروژه های دانشگاهی گفت: تا سال ۱۴۰۵ توسعه زیرساخت های فیزیکی نوآوری و فناوری در دانشگاه و حمایت از تجاری سازی فناوری و محصولات دانشبنیان تکامل می یابد.
به گزارش مهر، برج فناوری شماره ۲ دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برج فناوری پروفسور حسابی نام گرفته است و زمینه استقرار ۶۰ واحد فناور را فراهم می کند. توسعه ۵ برج فناوری و نوآوری در دستور کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که زیست بوم ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی امیر کبیر را شکل می دهد.
افتتاح ۵ برج فناوری در دستور کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر قرار دارد؛ برج شماره ۵ در ۲۷۰۰ متر مربع پیش بینی شده است که تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری خواهد رسید. در مجموع برج های فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، زمینه را برای استقرار ۳۰۹ شرکت شامل ۶۰ شرکت دانش بنیان را فراهم کرده اند. این شرکت ها ۱۹۹ میلیارد تومان در سال ۹۹ فروش داشته اند.
۲۵ درصد از شاغلین واحدهای دانش بنیان و فناور، بانوان هستند و ۱۸ درصد از شاغلین، دانشجوی امیر کبیر هستند و تعداد ۳۱۶ محصول و ۱۰۰ خدمت ارائه می کنند.
حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از برج فناوری شماره ۱ بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال بوده است و حمایت مالی دانشگاه از توسعه محصول تیم های مراکز نوآوری ۱۵ میلیارد ریال در سال جاری است. حدود ۶۰۰ نفر در این مراکز نوآوری مستقر هستند که در صورت حمایت ها به چند برابر میزان فعلی افزایش خواهد یافت. حدود ۵۰ میلیارد ریال حاصل فروش این مراکز نوآوری و ۶ اختراع در آنها ثبت شده است.
با ظرفیت پردازشی راه اندازی شده در فاز فعلی، ایران جز ۳۰ کشوری خواهد بود که دارای ابررایانه هایی با ظرفیت پتافلاپس هستند. البته کشورهایی که دانش فنی طراحی و ساخت ابر رایانه در مقیاس پتافلاپس را دارند بسیار کمتر از این تعداد هستند و این افتخار بزرگی برای جامعه علمی و فناوری کشور است.
در حال حاضر تمامی ۵۰۰ ابر رایانه برتر دنیا ظرفیت پردازشی نامی بالاتر از ۲، ۵ پتافلاپس دارند، با توجه به این که زیرساخت ایجاد شده در دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم اکنون قابلیت پشتیبانی از توان پردازشی ۵ پتافلاپس را دارند، انتظار می رود با بروزسانی بستر پردازشی افزایش توان پردازشی تا ۵پتافلاپس در فاز آتی ابررایانه سیمرغ در جایگاهی به ۱۵۰ تا ۲۰۰ ابررایانه برتر دنیا قرار گیرد.
برای طراحی و راه اندازی این ابررایانه، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که از جمله آنها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۵۰ میلیاردتومان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ۲۰ میلیارد تومان، وزارت علوم تحقیقات و فناوری ۱۳ میلیارد تومان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیش از ۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری و حمایت کرده اند.