به گزارش خبرنگار مهر، مهدی شیخ سجادیه شامگاه یکشنبه در نشست خبری که به مناسب هفته جهانی کارآفرینی برگزار شد، اظهار داشت: بزرگترین نقش کانون کارآفرینی زنده نگهداشتن امید و کمک به افراد دارای ایده و تسهیلگری در زمینه کاهش موانعی است که فرد برای دریافت مجوز باید سیر قانونی را طی کند و اگر این مجوز برای نوآوری باشد موانع راه را باید ضرب در صد کرد زیرا یک جوان کارآفرین به سادگی نمیتواند از هیچ ساختاری مجوز بگیرد.
وی با بیان اینکه وجه تمایز اقتصاد کشورهای توسعه یافته با کشورهای درحال توسعه اهمیتی است که به بخش خصوصی دادند، افزود: اعتماد به بخش خصوصی در سالهای اخیر و در دولت جدید افزایش یافته و امید است مشکلات در این زمینه نیز ریشهای رفع شود.
رئیس کانون کارآفرینان استان اصفهان با اشاره به اینکه هیأت مدیره جدید این کانون فعالیت خود را از چهار ماه پیش آغاز کرد، ابراز داشت: هدف ما فراخوان همه جامعه برای کارآفرینی است زیرا همه اقشار میتوانند کارآفرین باشند و از این رو بستری ایجاد خواهیم کرد که از محصل دبیرستانی تا افرادی که در خانه یا زیرپوست شهر کار میکنند به این کانون معرفی شده تا به آنها کمک کنیم.
شیخ سجادیه با بیان اینکه کانون کارآفرینان استان اصفهان هم اکنون حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر عضو دارد، اضافه کرد: این تعداد از دوره هیأت مدیریت پیشین عضو کانون بودند و هنوز مشخص نیست که چه تعداد از این افراد کارآفرین هستند اما در دوره جدید فیلترهایی درمورد اعضا کانون خواهیم داشت ضمن اینکه کانون هیچ اعتباری دریافت نمیکند و بودجه آن از محل ۶ عضو هیأت مدیره تأمین میشود.
وی با بیان اینکه ساختار هیأت مدیره کانون متشکل از ۱۲ نفره است که ۶ عضو از خود کانون و ۶ عضو دیگر از نهادهای حکومتی هستند، گفت: این کانون با شهرک علمی تحقیقاتی و ساختارهایی که در تصمیم گیری فضای کسب و کار اهمیت دارد، در تعامل بوده زیرا فصل نوینی در کارآفرینی رقم خورده است.
رئیس کانون کارآفرینان استان اصفهان هدف اصلی این نهاد را انتقال تفکر کارآفرینی به سطوح مختلف جامعه دانست و ادامه داد: در این راستا نیاز است که با دانشگاهها و آموزش و پرورش تعامل داشته باشیم تا روحیه و تفکر کارآفرینی از این مراکز رشد کند.
شیخ سجادیه با اشاره به موازیکاریها در حوزه کارآفرینی، اظهار داشت: هر سازمان دولتی و نیمه دولتی فضای کار اشتراکی ایجاد میکند که به نظر میرسد اینها جز اصراف و از بین بردن بیت المال نیست. سیستم دولتی ما توانایی ساخت ایده ندارد و در بخش خصوصی باید ایجاد شود.
بسیاری از فرصتسوزیها در ایران به دلیل کم توجهی به حوزه کارآفرینی است
در ادامه این نشست فرهاد رحیمی دبیر کانون کارآفرینان استان اصفهان با بیان اینکه همه تحولات و تغییرات عمده در اقتصاد دنیا محصول تفکر کارآفرینان است، اظهار داشت: بسیاری از فرصت سوزیها در کشور ما در دهههای اخیر به علت کم توجهی به حوزه کارآفرینی بوده است.
وی با بیان اینکه اقتصاد دولتی و چهارچوبهای آن سبب میشود که تفکر و خلاقیت ارزشمند نباشد، ادامه داد: این وضعیت به وضوح در دولت ما مشخص است و خدماتی که ارائه میدهند دههها با خدمات روز در دنیا فاصله دارد.
دبیر کانون کارآفرینان استان اصفهان با بیان اینکه بخش خصوصی باید نقش بیشتری در اقتصاد داشته باشد، خاطرنشان کرد: تاکنون جسارت و تصمیمگیری در دولتها وجود نداشته است که اقتصاد را بیشتر به بخش خصوصی واگذار کنند. در حالی که دولتها در کشورهای توسعه یافته سیاستگذار و ناظر هستند.
رحیمی وجود قوانین دست و پا گیر و بوروکراسیهای اداری را از بزرگترین چالشهای کارآفرینان برشمرد و گفت: بخش عمدهای از انرژی افراد دارای ایده و کارآفرین صرف مسائل دولتی میشود.
وی نوآوری را مهمترین اصل کارآفرینی عنوان کرد و افزود: تلاش کردیم این موضوع را به تصمیم سازان انتقال دهیم که بخش خصوصی جدی گرفته شود که یکی از اینها هفته جهانی کارآفرینی است که در هفته جهانی کارآفرینی برنامههای زیادی در زمینه آموزش کسب و کارهای نوین، کارآفرینی در دوران پساکرونا و دنیای دیجیتال، شهر هوشمند و کارآفرینی بانوان، جوانان و توسعه پایدار خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار مهر هفته جهانی کارآفرینی از ۱۷ تا ۲۵ آبان برگزار میشود.