به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر عباس شیراوژن در نشست با اعضای شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت با بیان اینکه شورای صنفی باید تعامل سازندهای با مجموعه مدیریتی دانشگاه خود داشته باشد، اظهار داشت: تعامل به معنای ارتباط دو طرفه است و سازنده بودن به معنای رو به جلو حرکت کردن است.
وی گفت: گاه ممکن است شورای صنفی اصالت کار خود را در انتقاد و یا تخریب کردن ببیند که باید برای رفع این نوع نگاه و بیان بهتر مشکلات به دنبال ادبیات سازی در جمعهای شوراهای صنفی باشید.
شیراوژن با بیان اینکه پیشنهاداتی به اجرا خواهند رسید که از دید تصمیم گیرنده نیز قابلیت اجرا داشته باشد، اظهار داشت: ملاحظات و اهدافی از سوی تصمیم گیران وجود دارد که در بیان پیشنهادات شما باید مورد توجه قرار گیرند. باید این پیشنهادات دارای خصیصههایی باشد که هزینه مازاد تحمیل نکند و بار مالی اضافه نداشته باشد.
وی خطاب به مجمع دبیران شوراهای صنفی وزارت بهداشت از آنها خواست بازخوردهای دانشجویان در تصمیماتی اتخاذ شده را به مسؤولان دانشگاه با رویکردی منصفانه و صادقانه ارایه دهند و بیان داشت: شما باید تلاش کنید در درک متقابل از مشکلات و محدودیتهای مدیران دانشگاهی تحمل لازم را داشته باشید و خود را جای این عزیزان بگذارید.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از مسئولان دانشگاهی امیدوارند بتوانند به راهکاری برسند که شما را راضی نگاه دارند، اما مشکلاتی و محدودیتهایی وجود دارد، که شما از آن بیخبرید، گفت: گاه ممکن است مسئولان دانشگاه به راه حلهای مدنظر شما نرسند، اما شما باید در جلسات مشورتی که با مسئولان خود دارید هنرمندانه این نکات را بیان کنید.
وی با اشاره به دغدغههای دوران دانشجویی و تجربه این دوران برای همه دانشجویان، یادآور شد: ما نیز زمانی آن سوی این میز بودیم و مانند شما مطالباتی داشتیم اما این نکته را بدانید در هر شرایطی حتی اگر یک صفر جلوی بودجه کنونی کشور نیز بگذاریم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم مشکلات همه رفع شوند، زیرا منابع مالی ما محدود است، البته مراقبت کنید تا جلوی اسراف و دور ریز امکانات و اعتبارات را بگیری، شما در این بخش میتوانید کمک کننده باشید تا مانع از دور ریز منابع در برنامههایی که فرمایشی، صوری و نمایشی هستند شویم.
شیراوژن ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت خیران در مسیر رفع مشکلات دانشجویان، خطاب به شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی وزارت بهداشت، بیان داشت: شما دوستان دانشجویی دارید که امروز و بعد از پایان دانش آموختگی و تحصیلات خود، وضعیت مالی دارند، که میتوانند همان خیران مورد نظری باشند که شاید بتوانند به عنوان مثال یک اتاق به مجموعه خوابگاهی دانشجویی اضافه کنند، از این ظرفیت استفاده کنید.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر مبحث توانمندسازی اعضای شورای صنفی در ادامه مسیر پیشرو از این موضوع استقبال کرد و گفت: باید در مورد محورهای توانمند سازی بحث کنیم و در مجمع، این موضوع دنبال شود، فنون مذاکره و اقناع میتواند یکی از محورهای آموزشی در حوزه توانمندسازی باشد که در اینجا به نظر میرسد باید فنون مذاکره را بیاموزید.
شیراوژن به فعالیتهای جهادی اشاره کرد و ضمن تاکید به پرداختن به فعالیتهای جهادی از سوی دبیران شوراهای صنفی، گفت: فعالیتهای جهادی را حتما دنبال کنید و این حضور صرفا به دوران مبارزه با بیماری کرونا محدود نشود. ارتباط شما موجب شناسایی دانشجویانی میشود که در حوزه واکسیناسیون و حوزههای مختلف میتوانند کمک کنند، این ارتباطگیری را ادامه دهید و به عقیده من در حوزه سلامت، گروه جهادی مستقل از شورای صنفی ایجاد کنید.
وی به دانشکدههایی که تجربه داشتن شورای صنفی به شکل دانشگاهی را ندارند، یادآور شد: در این گونه مکانها، گزارشاتی از نحوه تعامل مدیران دانشگاهی با شوراهای صنفی تهیه و برای ما ارایه دهید تا بتوانیم اگر مشکلاتی در این فضا وجود دارد نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
معاون وزیر بهداشت، مراقبت اخلاقی از خود را بسیار مهم و لازمه دوری از آفتهای مدیریتی دانست و گفت: با این مراقبت، مانع نفع شخصی برای خود شوید و خود را دچار آفت معامله نکنید، مراقبت کنید اعتمادی که دانشجویان به شما داشتهاند تا در این جایگاه قرار بگیرید مورد خدشه قرار نگیرد.
در این نشست بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نیز حضور داشت و به سؤالات دانشجویان در حوزههای وام دانشجویی پاسخ گفت.
در این نشست اعضای شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت موضوعاتی از جمله پرداخت کار دانشجویی به فعالان حوزه فرهنگی و دانشجویی، رفع مشکلات تغذیه از جمله توزیع غذا در خوابگاههای دانشجوی جهت جلوگیری از اجتماع در سلفهای غذاخوری، ارایه اینترنت به صورت عادلانه در تمامی دانشگاههای علوم پزشکی، معرفی جایگاه شورای صنفی به مدیران دانشگاهی، اهمیت سلامت روح و جسم دانشجویان علوم پزشکی و توزیع واکسن آنفولانزا به دانشجویان بالینی پزشکی را مطرح کردند.