همدان_ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: در شهرستان رزن ۲۳ هکتار گلخانه ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ظاهر ظاهر پور در جلسه کارگروه کشاورزی شهرستان رزن با بیان اینکه حفظ منابع آب در استان همدان با دو رویکرد تغییر الگوی کشت و توسعه گلخانه‌ها اجرا می‌شود گفت: در شهرستان رزن ۲۳ هکتار گلخانه ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه در راستای تغییر الگوی کشت تلاش این است که درآمد خانوار در بخش کشاورزی با تغییر الگوی افزایش یابد افزود: محصولی در استان باید کشت شود که هم مصرف آب کمتری داشته باشد و هم درآمد و سود بالای نصیب کشاورز کند.

معاون هماهنگی اقتصادی استاندار همدان از کشاورزان رزنی خواست تا کسانی که زمین‌های کشاورزی با چاه آب دارند در زمین‌های خودشان حداقل ۳ تا ۵ هکتار گلخانه ایجاد کنند.

وی از صدور مجوز ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان خبر داد و گفت: تلاش این است که محصولات کشاورزی از استان صادر شود.

ظاهر پور مجاهد اظهار کرد: در راستای ایجاد گلخانه و توسعه کشت محصولات با نیاز آبی کم بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان سازمان جهاد کشاورزی در قالب تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

سید رضا سلامتی فرماندار رزن در این جلسه با اشاره به کاهش سطح زیر کشت محصولات پر آب بر همچون سیب زمینی و هندوانه در شهرستان رزن گفت: در سال ۹۲ سطح زیر کشت سیب زمینی ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار و هندوانه ۷۵۰ هکتار بود که این میزان سطح زیر کشت، در سال جاری در سیب زمینی به ۳ هزا ر هکتار و هندوانه به ۲۰۰ هکتار کاهش یافت.

وی افزود: در راستای توسعه کشت محصولات با نیاز آبی کم کشت زعفران به ۱۶ هکتار افزایش یافته است.

سلامتی از ایجاد ۸ هکتار گلخانه جدید در شهرستان رزن خبر داد و گفت: با بهره برداری از گلخانه‌ها در دست اقدام سطح زیر کشت گلخانه‌ها شهرستان رزن به ۳۱ هکتار افرایش خواهد یافت.

فرماندار رزن خاطرنشان کرد: با ایجاد هر گلخانه‌ها برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم یا غیر مستقیم شغل ایجاد می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان هم بابیان اینکه بیش از ۱۹۰ هکتار گلخانه در سطح استان وجود دارد گفت: فقط ۷۰ هکتار گلخانه در دو سال اخیر ایجاد شده است.

محمد شهرام پرورش افزود: امسال برنامه خوبی برای ایجاد گلخانه‌ها در سطح استان پیش بینی شده است که امیدواریم سطح زیر کشت گلخانه‌ها در استان از ۲۰۰ هکتار فراتر رود.

وی خاطرنشان کرد: دنبال تغییر الگوی کشت در استان باهدف کاهش سطح زیر کشت محصولات با نیاز آبی بالا مانند سیب زمینی و چغندرقند و توسعه کشت محصولات کم آبر همچون کلزا دانه‌های روغنی و زعفران در استان هستیم.

محمد شهرام پرورش معاون بهبود تولیدات گیاهی گفت: ایجاد باغات که مصرف آبی کمتری دارد از دیگر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان است که به همین منظور هم اکنون ۳۰۰ هکتار درخت پسته در سطح استان کشت شده است.