به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به مشهد، آیت الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی در مراسم افتتاحیه اولین همایش " اماکن مقدس؛ معماری معاصر و توسعه حریم حرم امام رضا (ع)" اظهار داشت: پیشنهاد می کنم استحکام بخشی برای کل کشور و نه فقط برای ابنیه تاریخی و اماکن مقدس مورد توجه جدی مسئولان و برنامه ریزان قرار گیرد .
واعظ طبسی در ادامه با تأکید بر اینکه در توسعه حرم امام رضا از نظرات صاحبان فکر، اندیشه و معماری سنتی استفاده می شود، افزود: به استناد تاریخ نقلی و تاریخ علمی و فلسفه تاریخ ، تحولات سیاسی و اجتماعی و حوادث مهم سیاسی و سازندگی بدون تحول اصولی محتوایی در یک ملت تحقق نخواهد یافت.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: هر جامعه ای اگر دچار تحول شده، به طور حتم تغییری در نگاه آن ملت به هستی و جهان آفرینش به وجود آمده است. نگاه متفاوت ملت ها و انسانها به هستی و به تعبیر دیگر جهانبینی آنها نقش تعیین کننده ای در یک تحول اصلی و فراگیر و یک انقلاب فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی دارد.
وی در ادامه به مقایسه دوره قبل از انقلاب و پس از انقلاب پرداخت و گفت: پیش از انقلاب زمینه های لازم برای رشد وجود نداشت اما پس از انقلاب با بهره گیری از اسلام راه زندگی نوین برای جامعه اسلامی ما باز شد وقتی یک ملت متحول می شود، وقتی انسانها از نظر محتوایی و درون منقلب می شوند، زمینه های لازم برای رشد سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی آنها به وجود می آید.
واعظ طبسی در ادامه با بیان اینکه روزهای اول پیروزی انقلاب توجه به امروز بود و آنچه احداث شد از همین نگاه بود یاد آور شد: تصور ما این است که به بیش از اینها نیازمندیم و باید با فکر و مطالعه جدید و یک نگاه واقع بینانه برای آینده، آن را توسعه دهیم .
وی افزود: وقتی برای یک شخصیت فکری، علمی و سیاسی، آرامگاه بنایی ساخته می شود، سنخیت فرهنگ و تمدن با آن بنا ضروری و اجتناب ناپذیر است که باید به این مسئله حیاتی توجه شود. از سوی دیگر بناهای مذهبی و اماکن مقدس یک فرهنگ و تمدن بوده و بیانگر جهت گیری های سیاسی ملت های پیشین است. اگر می خواهیم الگویی به جوامع بشری ارائه دهیم باید از معماران سنتی استفاده کنیم .
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پیروز حناتی دبیر همایش و معاون وزیر سابق مسکن در مراسم افتتاحیه این همایش به محورهای اصلی اعم از حکمت و مبانی نظری اماکن مقدس اشاره کرد و گفت: اصلی ترین چالش اماکن مقدس ایران و جهان اسلام به این حوزه باز می گردد. یکی دیگر از محورها حفاظت از اماکن مقدس است که موضوعی مهم بوده و به میراث فرهنگی کشور توجه دارد .
وی افزود: سال 85 فراخوان این نشست ارائه شد که 113 مقاله دریافت که 69 مقاله پذیرفته شده و 22 مقاله در این همایش مرور خواهد شد.
طی این همایش مهندس مهدی عزیزیان ریاست همایش و مدیر عامل سازمان عمران و توسعه حریم حرم امام رضا نیز به روند تغییر تحولات حریم حرم طی دوره ها و سالهای قبل اشاره کرد و گفت: طی دههای اخیر سیر صعودی توسعه و پیشرفت در فعالیتهای آستان قدس رضوی پس از پیروزی انقلاب ا سلامی به هیچ وجه قابل مقایسه با فعالیتهای قبل از انقلاب نیست.
وی گفت: سازمان عمران و توسعه حریم حرم امام رضا در راستای توسعه فضاهای زیارتی به منظور فراهم نمودن محیطی آرام برای زائران ضمن توسعه و بهسازی سیستم های داخلی و بهینه سازی مصرف انرژی، اقدام به ایجاد و راه اندازی سیستم های پیشرفته کرده است.
در پایان این جلسه شرکت کنندگان از طرح توسعه حریم حرم امام رضا (ع) دیدن کردند .