وزیر کشور با بیان اینکه نباید جمهوری اسلامی ایران به تنهایی بار بزرگ مبارزه با موادمخدر را به دوش بکشد، تأکید کرد: سایر کشورها باید در این زمینه به ایران کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، احمد وحیدی وزیر کشور در نشست سفرای بیش از ۶۵ کشور جهان و همچنین رؤسای دفاتر سازمان‌های بین‌المللی مقیم در تهران با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران تعامل و داشتن روابط رو به جلو با همه کشورهاست، از قاچاق موادمخدر، مهاجرت‌های گسترده، جرایم سازمان‌یافته، قاچاق کالا و فعالیت‌های تروریستی، به عنوان چالش‌های وزارت کشور در حوزه حفظ نظم و امنیت کشور یاد کرد.

وی با اشاره به بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانبازی که جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با قاچاق موادمخدر تقدیم کرده است، از سهم بالای کشورمان در کشفیات موادمخدر گفت و تصریح کرد: در سال گذشته، ۹۰ درصد تریاک کشف شده در جهان، ۷۲ درصد مورفین کشف‌ شده در جهان و ۲۰ درصد هروئین کشف‌ شده در جهان، در ایران کشف شده‌ است.

وزیر کشور با اشاره به چند برابر شدن حجم تولید موادمخدر در افغانستان بعد از ورود آمریکایی‌ها در ۲۰ سال گذشته عنوان کرد: با توجه به اینکه تولید و صادر کردن این حجم از مواد مخدر جلوی چشم آمریکایی‌ها بوده است آیا آمریکا نباید خود را در این ماجرا پاسخگو بداند.

وحیدی ضمن انتقاد از منفعل بودن برخی کشورها در زمینه مبارزه با قاچاق موادمخدر، گفت: بدون تردید اگر ایران جلوی قاچاق موادمخدر را نمی‌گرفت، مقصد این مواد اروپا و سایر کشورهای دنیا بود.

وزیر کشور با بیان اینکه نباید جمهوری اسلامی ایران به تنهایی بار بزرگ مبارزه با موادمخدر را به دوش بکشد، تأکید کرد: سایر کشورها باید در این زمینه به ایران کمک کنند.

وحیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران دومین کشور مهاجرپذیر دنیاست، گفت: در حال حاضر سه و نیم میلیون مهاجر افغانستانی در داخل کشور ما هستند و یارانه‌هایی که مردم ایران از آن‌ها استفاده می‌کنند در اختیار این مهاجران نیز قرار دارد.

وی در عین حال گفت: کمکی که کمیساریای عالی در قبال پذیرش مهاجرین به جمهوری اسلامی ایران می‌کند بسیار ناچیز و تقریباً هیچ است.

وزیر کشور همچنین بر ضرورت تبادلات اطلاعاتی در حوزه‌های قاچاق کالا، مبارزه با موادمخدر و مهاجرت میان کشورها تأکید کرد و گفت: لازم است که کشورهای مختلف جهان برای همکاری متقابل در جهت رفع این آسیب‌ها اراده جدی داشته باشند.

وحیدی با بیان اینکه نباید اجازه داد عده‌ای حقوق بشر را نادیده بگیرند و در عین حال از دفاع از حقوق بشر دم بزنند، تأکید کرد: در مواردی که برخی دولت‌ها به صورت خودسر از اقدامات ضد حقوق بشری حمایت می‌کنند باید کشورهای جهان به صورت دسته جمعی این حمایت‌ها را مورد تقبیح قرار دهند.