خبرگزاری مهر، گروه استانها: کارشناسان برای مقابله با ویروس کرونا دو راهکار نهایی را در تمام دنیا ارائه کردهاند نخست رعایت پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملها و محدودیتها و دوم واکسیناسیون عمومی؛ اما آنطور که آمارها نشان میدهد تا ابتدای هفته جاری، شرایط واکسیناسیون در استان سمنان چندان چنگی به دل نمیزد.
حالا اما آمارها نشان میدهد از زمانی که دو شهرستان استان سمنان یعنی شاهرود و دامغان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته و زنگ هشدار کرونا در استان بار دیگر نواخته شد، روند واکسیناسیون عمومی در استان رو به افزایش گذاشته است.
واکسن لازم است اما کافی خیر
یک پزشک در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه واکسیناسیون میتواند بین ۷۰ تا ۸۰ درصد بسته به نوع واکسن و عملکرد مکانیزم بدنی، از مرگ جلوگیری کند، گفت: اینکه اعلام میشود فلان فرد واکسن زد اما فوت کرد امری درست است اما باید دانست که احتمال این موضوع نیز بسیار اندک است.
زهرا عباسی با بیان اینکه واکسنهای کرونا مانند تمام داروهای دیگر بالاخره عوارض و یک دایره کارکرد خاصی دارند و قرار هم نیست معجزه کنند، تاکید کرد: متأسفانه برخی افراد گویا منظر شنیدن اخبار منفی از واکسن هستند تا آن را از برنامه شأن بیرون بگذارند در صورتی که اینگونه نیست بدترین عوارض مرتبط با واکسن طبق تحقیقات شش نفر در هر دو نیم میلیون نفر برآورد میشود یعنی به عبارت دیگر عوارض واکسن کرونا حتی از بسیاری داروهای گیاهی ما هم کمتر است اما عوارض داروی گیاهی بین مردم پذیرفته نمیشود حال آنکه واکنش به واکسنها انفجاری است.
وی با بیان اینکه برخی افراد واکسینه شدن ۷۰ درصدی مردم در مقابل بیماری را مشاهده نمیکنند و نیمه خالی لیوان را میبینند، افزود: در بسیاری واکسنها حتی یک مرگ هم در استان سمنان ثبت نشده است آیا این نشان از تأثیر واکسن نیست؟ البته باید گفت واکسن برای مقابله با کرونا واجب و لازم است اما شرط کافی نیست و باید پروتکلها هم رعایت شود.
شرایط واکسیناسیون در استان سمنان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان درباره دز سوم واکسن به خبرنگار مهر، گفت: با تلاشهای صورت گرفته برای کسانی که دز اول واکسن کرونای خود را از سینوفارم و بهارات و همچنین برکت دریافت کردند، شرایط دریافت دز سوم هم ایجاد شده است.
نوید دانایی با بیان اینکه در فاز اول افراد بالای ۶۰ سال برای دز سوم مراجعه کنند، تاکید کرد: مانند سابق مراکز تجمیعی واکسن در سطح استان سمنان پذیرای افراد بالای ۶۰ سالی هستند که واکسنهای مذکور را در دز اول زدهاند در نتیجه سایر مردم تا اطلاع رسانی پیامکی و یا آگاهی رسانی از سوی رسانهها منتظر باشند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از مردم شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان هر دو دز واکسن خود را دریافت کردند، بیان داشت: خوشبختانه با استقبال مردم جهش خوبی را در زمینه واکسیناسیون شاهد بودیم که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند از سوی دیگر باید گفت همچنان رعایت کامل دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی ضروری است.
رعایت مسائل بهداشتی الزامی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان همچنین با بیان اینکه واکسن زدن به معنای ترک و یا سهل انگاری در شیوه نامههای بهداشتی و ماسک نزدن نیست، تاکید کرد: رعایت فاصله گذاری اجتماعی، دوری از تجمعات و همچنین استفاده از ماسک و پوششهای مناسب حفاظت فردی همچنان از توصیههای اکید دانشگاه علوم پزشکی سمنان به آحاد مردم جامعه است.
شاهرود و دامغان اکنون در وضعیت قرمز تیره کرونایی، سمنان و گرمسار در وضعیت نارنجی و شهرستانهای مهدیشهر، سرخه، آرادان و میامی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و این واقعیت امروز استان سمنان در شیوع ویروس کرونا است و در این بین نقش مردم در رعایت مسائل بهداشتی و پروتکلها حیاتی تر از همیشه محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه واکسن پایان کار نیست، گفت: واکسن بهتنهایی در مقابله با کرونا کافی نیست و مردم باید رعایت دستورالعملهای بهداشتی را همچنان داشته باشند این تصور که واکسن ایمنی کامل میآورد اشتباه بوده و باید گفت عادیسازی از جوانب مختلف ریسک ورود به شرایط قرمز کرونایی و گسترش شیوع بیماری را به شدت ارتقا میبخشد.
عملکرد واکسن کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود که هفته گذشته در نشست ستاد مقابله با کرونای استان سمنان سخن میگفت با بیان اینکه این تصور که کرونا ضعیف شده یا با واکسن میتوان ایمن شد اشتباه است، ابراز داشت: زمانی که بیش از ۸۵ درصد و به اعتقاد تخصصی ما بیش از ۹۰ درصد مردم جامعه دو دز واکسن را دریافت نکرده و دو هفته هم از آن روز نگذشته باشد، فکر پایدار شدن شرایط را نباید کنیم.
رضا چمن که خود دانش آموخته و فوق تخصص اپیدمیلوژی است معتقد است: در این بستر است که دید و بازدید، ایاب و ذهاب، مسافرتها و تجمعها و فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و… وقتی از سر گرفته شود، مشکلات ایجاد خواهد شد زیرا همه بسترها فراهم و جامعه ناایمن است و در چنین شرایطی از سر گرفتن فعالیتهای آموزشی و کسب و کار سبب شده بود که ما مطمئن باشیم که شرایط شاهرود دوباره قرمز خواهد شد.
وی با بیان اینکه واکسن ابتلاء را چندان کم نمیکند اما بیش از آن شدت را کاهش میدهد به عبارت دیگر اگر مردم ابتلاء شوند ابتلای وخامت حال کمتر از کسی است که واکسن دریافت نکرده است از سوی دیگر امکان مرگ افراد کاهش مییابد، بیان داشت: مرگ توسط واکسن تا ۷۰ درصد کاهش مییابد با تمام این موارد اگر از ما بپرسند که بهترین ابزار برای مقابله با کرونا چیست همان توسعه واکسیناسیون پاسخ خواهد بود.
مردم کجا واکسن بزنند؟
سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مراکز واکسیناسیون گفت: در سمنان مردم میتوانند به پایگاه واکسیناسیون تجمیعی گلستان واقع در شهرک گلستان سالن ورزشی فرهنگیان، پایگاه واکسیناسیون تجمیعی تدین واقع در خیابان شهید رجایی و پایگاه واکسیناسیون تجمیعی سردار شهید قاسم سلیمانی بلوار ورزش مجتمع ورزشی الغدیر مراجعه کنند دامغانیها نیز باید به پایگاه واکسیناسیون تجمیعی سردار شهید قاسم سلیمانی خیابان ۲۲ بهمن، جاده سلامت و پایگاه واکسیناسیون تجمیعی حمزه سید الشهدا (ع) میدان شهید شاهچراغی، خیابان ورزش مراجعه داشته باشند.
حبیب الله خجسته پور با بیان اینکه واکسیناسیون گرمسار در پایگاه واکسیناسیون تجمیعی یاس خیابان شهید موسی صبور، جنب زورخانه و پایگاه واکسیناسیون تجمیعی سردار شهید قاسم سلیمانی بلوار آزادگان انجام میشود و مهدی شهریها باید برای واکسیناسیون به پایگاه واکسیناسیون تجمیعی شهید رجایی خیابان صاحبالزمان (عج) مراجعه کنند، تاکید کرد: در آرادان واکسیناسیون در پایگاه واکسیناسیون تجمیعی واقع در خیابان شهید کلانتری انجام میشود و سرخه ای ها به پایگاه واکسیناسیون تجمیعی شهدای سرخه بلوار انقلاب، نبش کوچه پرستار و پایگاه واکسیناسیون تجمیعی سردار شهید قاسم سلیمانی میدان شهید بهشتی سالن امام خمینی سپاه مراجعه خواهند کرد.
وی با بیان اینکه یک پایگاه در کهن آباد خیابان بسیج، مرکز جامع سلامت، یک پایگاه در امیریه واقع در میدان انقلاب، جنب بهزیستی، یک پایگاه در کلاته رودبار واقع در میدان شهدا، بلوار امام (ره) و یک پایگاه در خیابان امام (ره) دیباج نیز واکسن کرونا میزنند، ابراز کرد: در ایوان کی پایگاه واکسیناسیون تجمیعی میدان امام علی (ع) در درجزین پایگاه واکسیناسیون تجمیعی خیابان شهرداری جنب پست گاز و در شهمیرزاد پایگاه واکسیناسیون تجمیعی شهمیرزاد خیابان امام کوچه شهید فیاض بخش واکسن کرونا را به مردم تزریق میکنند.
ترویج واکسیناسیون در بین مردم
سخنگوی ستاد کرونای استان سمنان با بیان اینکه در میامی مرکز بهداشت، در رضوان و روستاها نیز خانه بهداشت روستایی و در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت واکسن کرونا را تزریق میکنند، ابراز کرد: در شاهرود سه مرکز شامل بنیاد شهید، شهدای مدافع حرم و مدیریت بحران واقع در میدان امام رضا (ع) و در مجن و رویان و کلاته خیج نیز مراکز بهداشت واکسن را به مردم تزریق میکنند.
خجسته پور با بیان اینکه میبایست در زمینه مقابله با کرونا و همچنین واکسیناسیون تبلیغات را دوچندان کرد، تاکید داشت: همانطور که در ستاد مقابله با کرونا نیز اعلام کردیم باید سر درب ادارات ما مکانی برای تبلیغ واکسن کرونا در نظر گرفته شود همچنین نباید به تبلیغات محیطی بسنده کرد و باید از مسائل چهره به چهره، ظرفیت مساجد، روحانیان، هیئتهای مذهبی و رسانههای محلی و… نیز استفاده کرد تا مردم برای واکسیناسیون ترغیب شوند.
وی افزود: تاکنون در استان مقوله آگاهی و اطلاع رسانی درباره واکسیناسیون بود اما از این به بعد باید وارد فاز شناسایی افرادی که واکسن نزدهاند میشویم لذا از رؤسای ادارات خواستهایم که خودشان شخصاً ورود کرده و کارکنان خوشان را رصد کنند و بخواهند که دلیل عدم واکسیناسیون خود را توضیح دهند تا مشکل حل شود از سوی دیگر آموزش و پرورش برای معلمان و دانش آموزان نیز میتواند چنین کاری را صورت دهد تا به همین ترتیب قشر کثیری را مورد رصد قرار دهیم.
همراهی مردم اهمیت بسیاری دارد
تا روز ۱۵ آبان ماه سرخه با ۹۱ درصد تزریق دز اول بیشترین میزان واکسن کرونا را به خود اختصاص داده بود اما مشکل در سطح استان سمنان دز دوم محسوب میشود که آمار آن هنوز در سراسر هشت شهرستان استان به ۷۰ درصد هم نرسیده است. شاید استفاده از ظرفیتهای اجرایی و اداری و مردمی به خصوص پایگاههای مردمی و بسیج و رسانهها بتواند گام آخر مبارزه مردم استان با ویروس منحوس کرونا را نیز محکم بردار تا شاهد تکمیل روند ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون در این استان باشیم.
آنطور که استاندار سمنان در انتهای این گزارش به خبرنگار مهر، میگوید: ما از مردم تشکر میکنیم که نسبت به واکسیناسیون حساس هستند اما باید گفت حتی اگر تمام مردم استان واکسن بزنند اما پروتکلها رعایت نشود باز باید نگران بود ما معتقد هستیم که واکسیناسیون حتماً باید با رعایت پروتکلها همراه باشد تا نتیجه بهتری بگیریم.
سید محمد رضا هاشمی با اشاره به اینکه امروز هیچ موضوعی برای ما در استان مهمتر از سلامت مردم نیست، بیان داشت: ما اصراری به پلمب و برخورد و… نداریم اما در صورتی که با بی توجهی روبرو شویم مجبور به برخورد با افرادی هستیم که سلامت مردم را به خطر میاندازند از سوی دیگر رصد و نظارت مستمری در استان اعم از اصناف و مدارس و… برای رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام میشود تا بتوانیم عملکردمان را ارتقا ببخشیم اما تمام اینها وقتی جواب میدهد که مردم همراه باشند.