ارومیه - مدیر کل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: به دلیل کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا در سال زراعی جاری احتمال افزایش جمعیت سن در مزارع کشور بالا است.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید معین صبح پنجشنبه در در سومین جلسه ستاد سن غلات استان، بر ضرورت پایش های مستمر توسط کارشناسان و مبارزه به موقع در زمان اعلامی از سوی شبکه‌های مراقبت تاکید کرد و افزود: به دلیل کاهش بارندگی و افزایش دما در سال زراعی پیش رو احتمال افزایش جمعیت سن و در نهایت سن زدگی در مزارع گندم کشور بالا خواهد بود.

وی اظهار کرد: مبارزه با سن مادری در سال جاری خیلی مهم است، اگر سن مادر به مرحله تخم ریزی برسد، در در این مرحله مبارزه بیهوده خواهد بود، از این رو باید تلاش کرد تا با کاهش آفت سن مادری در هر هکتار به همان نسبت تعداد پوره نیز کاهش یابد.

معین با بیان اینکه بر اساس آمار پژوهشکده غله کشور تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ از ۲۰۴ هزار تن میزان خرید تضمینی گندم استان آذربایجان غربی در حدود ۷۹۷ تن سن زدگی بالای ۲ درصد بوده است و نسبت به سال خرید ۳۹ صدم در صد است که در مقایسه با سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته و بی نظیر است، اما مبارزه اصولی تا کاهش آخرین آفات نیز باید تداوم داشته باشد.

مدیر کل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور عنوان کرد: افزایش دقت در اماکن زمستان گذران و نظارت بر روند وضعیت توزیع سموم مناسب جهت کنترل این آفت در کشور با مد نظر کارشناسان ضروری است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه میزان سن زدگی گندم استان در مقایسه با سه سال گذشته از ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن به زیر ۸۰۰ تن در سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ رسیده است که نشان دهنده برنامه ریزی و عملکرد خوب همکاران و مشارکت گندم کاران بوده است.

اکبر کرامتی دیده بانی پاییزه و زمستانه در مزارع گندم را به صورت مستمر مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: برای این دیده بانی مستمر می‌توان از ظرفیت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان و بخش خصوصی و شرکت‌های مجاز سمپاشی و دفع آفات نباتی در استان با استفاده از اعطای تسهیلات کم بهره استفاده کرد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این نشست با بیان اینکه در سال زراعی گذشته میزان سمپاشی بر علیه آفت سن در بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از مزارع غلات استان انجام شده است، گفت: بر اساس بازدید مستمر اماکن و با توجه به کاهش بارندگی‌ها و شرایط اقلیمی موجود فعلی پیش بینی می‌شود این میزان در سال پیش رو به بیش از ۱۸۰ هزار هکتار برسد.

وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع ۱۵۰ هزار و ۹۰۴ هکتار مبارزه باسن غلات انجام گرفت که مبارزه با سن مادری در سطح ۶۷ هزار و ۱۸۳ هکتار و مبارزه با پوره سن در سطح ۸۳ هزار ۷۲۱ هکتار بود.

وحدت گفت: علاوه بر آفت همگانی سن غلات در سال زراعی گذشته در سطح ۳ هزار و ۲۵۱ هکتار عملیات مبارزه با آفت ملخ انجام شده است و همچنین با پروب برداری از ۲۸ هزار هکتار و با تأمین ۱۸ هزار ۹۰۰ کیلو گرم طعمه مسموم در سطح ۹ هزار و ۸۴۷ هکتار با جوندگان مضر در استان مبارزه شده است که آفات ملخ و جوندگان از آفات عمومی محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: در همه مراحل عملیات، رعایت اصول مبارزه و اصول سمپاشی ضروری بوده و استفاده از سموم توصیه شده سازمان حفظ نباتات برابر دستور العمل های ارسالی الزامی می‌باشد تا علاوه بر کسب نتایج مطلوب مسائل بهداشتی و زیست محیطی نیز رعایت شود.