به گزارش خبرنگار مهر، محمود دولت کردستانی پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه «نقش رسانهها در مطالبه گری صحیح» که در ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان برگزار شد، اظهار داشت: حدود ۳۰۰ نمازجمعه به صورت هفتگی در سرتاسر استان اقامه میشود که باید از این ظرفیت در راستای تحقق امر به معروف و نهی از منکر و مطالبه گری صحیح استفاده کرد.
مدیرکل صداوسیما مرکز سیستان وبلوچستان افزود: خوشبختانه وضعیت مطالبه گری در استان رو به بهبود است اما کافی نیست و نباید این امر مهم تنها بر عهده مردم گذاشته شود بلکه همه دستگاهها به ویژه نهادهای امنیتی و نظارتی نیز باید پای کار باشند و بخشی از این وظیفه خطیر را اجرایی کنند تا جلوی ناامیدی مردم گرفته شود.
وی تاکید کرد: باید از کار جزیرهای در این خصوص جلوگیری شود و با یک اتحاد و همبستگی کامل و جامع، رسانهها و دستگاهها و مطالبه گران بر روی محورهای اولویت دار تمرکز کرده و تا زمان به سرانجام رسیدن و حل مشکل، مطالبه گری را ادامه دهند.
به گفته کردستانی؛ امروز در استان افراد و گروههای مختلفی مطالبه گری میکنند اما باید آثار و نتایج این مطالبه گریها منتشر شود و مردم نیز طعم شیرین آن را چشیده و از این سری اقدامات جهادی لذت ببرند که در این راستا صداوسیما با تمام توان برای تحقق و پیشبرد اهداف مطالبه گری در چارچوب قاعده و قانون آماده است.
مطالبه گری بر مدار امر به معروف و نهی از منکر
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه اظهار داشت: حمایتهای مشاورهای، پشتیبانی و ارائه آموزشهای تخصصی در زمینههای مختلف ویژه مطالبه گران جزو وظایف این ستاد است که تاکنون نیز اقدامات متعددی صورت گرفته است.
محسن اکبری افزود: جلوگیری از غرض ورزی، حرکت در مسیر صحیح و مطالبه به همراه ارائه راهکار باید همواره جزو اولویتهای کاری مطالبه گران باشد و اگر شخص، گروه و جریانی در این مسیر به دنبال حقوق عامه مردم باشد طبیعتاً تحت حمایت این ستاد قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: سیستان وبلوچستان علیرغم استعدادها و توانمندیهایی که دارد اما هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده که با افزایش و آموزش مطالبه گران در سطح استان میتوان در سطح کشور مؤثر بوده و نقش آفرینی کرد که در این میان مردم، بازیگران و صاحبان اصلی این حرکت جهادی و انقلابی هستند. پ
اکبری تاکید کرد: باید مدیران ارزشی و خدوم مورد حمایت قرار بگیرند و در مقابل نیز مسئولان کم کار را باید از حاشیه امن خارج کرده و در برابر مردم و دستگاههای نظارتی به پاسخگویی دعوت کرد.
مطالبه گران آسیب محور کار کنند
دادیار حقوق عامه دادستانی مرکز سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه اظهار داشت: در شرایط کنونی استان باید مطالبات از حالت مساله محور به آسیب محور تبدیل شود و جهادگران و مطالبه گران به دنبال شناسایی و رفع آسیبهای موجود باشند.
ابوالفضل احمدزاده تصریح کرد: ضرورت دارد یک ستاد مرکزی با استعداد خبرگان، متخصصان، کارشناسان و مطالبه گران باتجربه در استان تشکیل شود و با بومی سازی تهدیدات و آسیبهای استان، ضمن تهیه محتوای آموزشی و ارائه به مطالبه گران، گام برداشتن در مسیر قانونی و صحیح مطالبه گری را به منصه اجرا برسانیم.
وی ادامه داد: مطالبه گران نیز باید دارای شاخصههای ویژه ای از جمله صبر و شکیبایی، آگاهی و درایت و پیگیری موارد به همراه ارائه مستندات قضائی و مستدل باشند و هرگز به سمت و سوی تهمت و برچسب زنی به اشخاص نروند تا در مسیر خود موفق باشند و مورد حمایت دستگاه قضا و مردم نیز قرار بگیرند.
به گفته احمد زاده؛ صداوسیما نیز به صورت دائمی بازدیدهای سرزده ای از ادارات مختلف که مستقیم با مردم سروکار دارند داشته باشد و ضمن شنیدن گلایههای مردمی، مدیران کم کار را مورد مطالبه و مورد مواخده قرار دهد.
مجمع مطالبه گران سیستان و بلوچستان تشکیل شد
دبیر مجمع مطالبه گران سیستان وبلوچستان نیز در این جلسه اظهار داشت: مطالبه گری صحیح و درچارچون حلقه مفقوده در استان است و همین امر موجب افزایش تخلفات متعدد در حوزههای اداری و اقتصادی و… شده است که اگر مردم و مطالبه گران شیوههای اصولی مطالبه را بیاموزند قطعاً از حجم این موارد کاسته میشود.
جواد قنبری تاکید کرد: پس از تشکیل مجمع عمومی مطالبه گران استان با همراهی جوانان نخبه و مدیران پاسخگو قصد داریم تا سلسله آموزشهای تخصصی ویژه هر قشر را آغاز کنیم و افرادی که عضو این مجمع باشند از حمایتهای پشتیبانی و مشاورهای برخوردار خواهند شد.
وی ادامه داد: این مجمع به منظور هماهنگی مطالبه گران سطح استان و تجمیع خواست و نظرات عمومی تشکیل شده و هرگز سیاست و جناح بازی و یا جانب داری از افراد و گروههای خاص در آن وجود ندارد و بدون مماشات در برابر ناعدالتی ها خواهد ایستاد.