به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، خاطرات و تجربیات شهروندان آلمانی به همت محققان دانشگاه ارفورت به زودی در قالب یک آرشیو دیجیتال در دسترس عمومی قرار میگیرد.
کریستین کولر، رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه ارفورت با بیان این خبر گفت: ما در ماه اکتبر، پروژه تحقیقاتی را درباره زندگی در آلمان شرقی آغاز کردیم. در این پروژه، مصاحبههایی با شاهدان عینی و بازماندگان آلمان شرقی صورت گرفت که به زودی به صورت آرشیو دیجیتالی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
اگنس آرپ از مورخانی که در این پروژه فعالیت دارد، نیز اشاره کرد: ما تاکنون بیش از ۴۰۰ مصاحبه با اشخاص مختلف انجام دادهایم. جالب است که مصاحبهشوندگان از اینکه میتوانند تجربیات خود را با سایر شهروندان به اشتراک بگذارند، ابراز خوشحالی میکنند. متاسفانه پیش از این، هیچکس توجهی به تجربیات و گفتههای این افراد نداشته است. در حالیکه در آن دوره، بسیاری از کارگران و دانشجویان قراردادی از ویتنام تا موزامبیک به جمهوری دموکراتیک آلمان آمده بودند و هرکدام تجربیات جالبی از این دوره تاریخی دارند. حال ما میخواهیم این تجربیات را در قالب آرشیوی دیجیتال مستند کنیم.
پروژه دیجیتالسازی آلمان شرقی که به تازگی آغاز شده تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. مسئولان دانشگاه ارفورت امیدوارند که بتوانند مستندات مربوط به فروپاشی دیوار برلین را نیز در این آرشیو جمعآوری کنند.