نتایج یک مطالعه جدید پیش بینی می کند که ماسک ها، دستکش ها و محافظ های دور ریخته شده در طول کووید ۱۹ بیش از ۲۵۰۰۰ تن زباله پلاستیکی را به اقیانوس های جهان اضافه می کند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دانشکده علوم جوی دانشگاه نانجینگ در چین و مؤسسه اقیانوس شناسی اسکریپس دانشگاه کالیفرنیا، از مدل جدیدی برای تخمین میزان زباله‌های پلاستیکی مرتبط با دوره پاندمی کووید ۱۹ استفاده کردند.

محققان دریافتند که در مجموع ۸ میلیون تُن زباله تولید خواهد شد که بخش قابل توجهی از این زباله‌های پلاستیکی اقیانوسی در طی سه تا چهار سال به سواحل یا بستر دریا ختم می‌شود.

محققان با استفاده از داده‌های مربوط به آغاز همه‌گیری در سال ۲۰۲۰ تا اوت ۲۰۲۱ دریافتند که بیشتر زباله‌های پلاستیکی جهانی که وارد اقیانوس می‌شوند از آسیا و زباله‌های بیمارستانی هستند.

«آمینا شارتاپ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «زمانی که ما شروع به انجام محاسبات کردیم، با شگفتی متوجه شدیم که میزان زباله‌های پزشکی به طور قابل توجهی بیشتر از مقدار زباله‌های افراد است، و بسیاری از آنها از کشورهای آسیایی می‌آمدند.»

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که بیشتر پلاستیک‌ها از رودخانه‌ها وارد اقیانوس می‌شوند و این مناطق نیازمند توجه ویژه در مدیریت پسماندهای پلاستیکی هستند.

حدود ۷۳ درصد از تخلیه زباله‌های پلاستیکی در رودخانه‌های آسیایی بوده است و سه مورد با بیشترین نقش شامل رودخانه‌های شط العرب، سند و یانگ تسه بودند. این آبراه‌ها به خلیج فارس، دریای عرب و دریای چین شرقی می‌ریزند.

رودخانه‌های اروپایی با ۱۱ درصد تخلیه زباله در جایگاه دوم بودند. یافته‌ها نشان داد که قاره‌های دیگر سهم کمی در زباله‌های پلاستیکی داشتند.

به گفته محققان، پلاستیک مرتبط با کووید تنها بخشی از مشکل بزرگ‌تری موسوم به زباله‌های پلاستیکی است که در قرن بیست و یکم با آن مواجه هستیم و حل آن مستلزم نوسازی‌های فنی زیاد، تغییر اقتصاد و تغییر سبک زندگی است.