به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی بعد از ظهر شنبه در دیدار با مسئولان دامغان و همچنین متولیان برگزاری جشنواره ملی پسته به میزبانی دفتر خود در استانداری با بیان اینکه محصول پسته دامغان به عنوان برندی معتبر و باکیفیت، ارزآوری مطلوبی را نصیب این شهرستان میکند، ابراز کرد: با توجه به شرایط کم آبی و محدودیت منابع استان، تولید پسته به عنوان محصولی کم آب بر بسیار مورد تاکید و توجه است.
وی با بیان اینکه تولید پسته یکی از پتانسیلهای رشد اقتصادی دامغان است، افزود: باید از تکنولوژیهای روز در تولید پسته استفاده شود همچنین باید گفت تولیدکنندگان پسته، بحث صادرات را در دستور کار خود قرار دهند و احیا واحدهای فرآوری در تملک بانکها و همچنین ایجاد واحدهای تکمیلی به عنوان دو اقدام مؤثر در راستای توسعه و رشد تولید پسته در استان است.
استاندار سمنان ادامه داد: سمنان، یکی از استانهای مطرح کشور در عرصه صادرات است، اما بالغ بر ۴۵ درصد از صادرات خارج از پروسه مستقیم صادراتی استان و مستقیماً از سوی تولیدکنندگان، صورت گرفته و این امر سبب خواهد شد تا صادرات انجام شده در شناسه صادراتی استان ثبت و درج نگردد، لذا لازم است تا اداره کل گمرک نسبت به انجام امور اقناعی و … برای صادرکنندگان اقدام کنند لیکن پیشنهاد میشود تا حتی المقدور، نمایندگی اداره کل گمرک طی فصل برداشت پسته در دامغان مستقر شود.
هاشمی با بیان اینکه یکی از نکات درخور توجه در حوزه سفر رئیس جمهور به استان ارائه پیشنهادات و مصوبات قابل توجه در حوزه آب بود که بیشترین اعتبارات را در بحث آبیاری نوین و انتقال آب با لوله به خود اختصاص داده است، گفت: درآمد سه هزار میلیارد تومانی حاصل از فروش محصول پسته دامغان در امسال میتواند مقدمهای برای تحول در دامغان بشمار آید.
مهدی بندر آبادی، فرماندار دامغان نیز در این نشست با بیان اینکه هشتمین جشنواره پسته ایران، اواخر هفته جاری در این شهرستان برگزار خواهد شد، گفت: برگزاری این جشنواره ظرفیت مناسبی را جهت معرفی پتانسیلها و توانمندیهای شهرستان فراهم آورده لذا رایزنیهای مختلفی برای حضور تعدادی از سفرا و کاردارهای اقتصادی و فرهنگی سفارتخانههای دنیا جهت حضور در این جشنواره به انجام رسیده است.
حسن زارع زاده دبیر هشتمین جشنواره پسته دامغان نیز با اشاره به اینکه خوشبختانه برگزاری هفت دوره جشنواره پسته در دامغان سبب احیای مجدد نام پسته دامغان شده است، گفت: علاوه بر پسته به عنوان یک محصول برند و نام آشنا در دامغان، بالغ بر ۱۳۰ اثر ثبت شده ملی در این شهرستان میتواند به عنوان عاملی مؤثر بمنظور جذب گردشگر به شمار آید. طی هفت دوره برگزاری جشنواره پسته در شهرستان دامغان تلاش شد تا از ظرفیت رسانهای کشور در اطلاع رسانی اهداف این جشنواره نهایت استفاده و بهرهمندی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تلاش شده است تا در حاشیه برگزاری این جشنواره نسبت به ایجاد نمایشگاههای جانبی و معرفی ظرفیتهای ملی و استانی استفاده شود، بیان کرد: از برکات و ثمرات برگزاری جشنواره پسته، ثبت جهانی این محصول و نیز ارائه پسته در بورس است علاوه بر برگزاری جشنواره پسته، تلاش شد تا با برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی برای باغداران، راهکارهای افزایش تولید باکیفیت پسته فراهم شود.
عضو شورای شهر دامغان با بیان اینکه در سال نخست برگزاری جشنواره پسته تعداد ۱۲ مرکز فرآوری پسته در شهرستان دامغان فعال بود که این عدد هم اینک به ۱۲۰ مرکز افزایش یافته است، ابراز کرد: سردخانه پسته دامغان میتواند بیش از دو سال پسته تولیدی این شهرستان را سالم و با کیفیت حفظ کند از سوی دیگر باید گفت بر اساس آمار، امسال و در فصل برداشت پسته تعداد گردشگران به میزان ۳۰۰ درصد و مراکز ارائه و عرضه پسته به میزان ۴۰۰ درصد رشد داشته است.