به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی منافی شنبه شب در صحن علنی شورای اسلامی شهر ارومیه خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهار کرد: گزارشهایی که از سوی شهروندان میرسد نشانگر آن است که ابنیه تاریخی و گردشگری بسته بوده و باید تمهیداتی اتخاذ شود که پیوسته به روی شهروندان و هموطنان باز باشد تا عموم بتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند.
وی افزود: نحوه تعامل بین مدیریت شهری و اداره کل میراث فرهنگی باید مدنظر قرار گرفته و بر حوزه جذب سرمایه گذاران همکاری مناسبی را شاهد باشیم چرا که عدم جذب سرمایه گذاران بافت مرکزی شهر را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: متأسفانه نزدیک به ۴۰۰ هکتار از بافت مرکزی در زمره بافت تاریخی قرار گرفته که بیش از ۲۵۰ هکتار آن بافت فرسوده و هیچ گونه ارزش تاریخی و معماری ندارند و این موضوع شهرداری را با مشکلات بسیاری روبرو کرده که باعث کاهش درآمدهای مدیریت شهری نیز شده است.
منافی با اشاره به موضوع بسیار مهم گردشگری سلامت و ظرفیتهای فراموش شده ارومیه در این راستا تصریح کرد: در یک دهه اخیر این امر مورد غفلت قرار گرفته و تا کنون هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.
منافی خواستار تعیین تکلیف اماکن موجود در زمینهای لشکر ۶۴ ارتش شده و یادآور شد: بازارچههای صنایع دستی در قالب هفته بازار در سطح شهر ایجاد و برنامه ریزی شود.
تبعات جبران ناپذیر تبدیل بافت تاریخی شهر به بافت فرسوده
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه نیز در این جلسه با بیان اینکه با توجه به ضوابط ابلاغی در ارومیه نمیدانیم به بافت تاریخی شهرمان به عنوان تهدید یا فرصت نگاه کنیم، افزود: عدم سرمایه گذاری در بافت مرکزی شهر از منظر شهرسازی بزرگترین تهدید برای مدیریت شهری است.
حسین پناهی با اشاره به اینکه باید تاریخ و آثار تاریخی را حفظ کنیم و مرمت کرده و برای آیندگان به یادگار بگذاریم، ادامه داد: در خصوص بافت تاریخی، چنانچه رسیدگی نشود و نوسازی انجام نشود تبدیل به بافت فرسوده میشود که تبعاتش بسیار زیادتر است.
وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه ارومیه شناسی در مرکز پژوهشهای شورای شهر تصریح کرد: در حوزهها و بخشهای مختلف ارومیه آنطور که لازم است که بشناسیم و بشناسانیم اقدام نشده اما گامهایی برداشته ایم ولی متأسفانه نتوانسته ایم در مجموع شاهد انسجام در این راستا بین مجموعههای مختلف باشیم.
پناهی با انتقاد از کم توجهی به مناطق گردشگری دریاچه ارومیه (منطقه انزل و روستای گورچین قلعه) ادامه داد: هم اکنون این فرصتهای گردشگری در اثر عدم برنامه ریزی و بی توجهی اداره کل میراث فرهنگی تبدیل به تهدیدی برای ساکنان شده است و از مزایای موجود بی بهره مانده ایم و فرصت سرمایه گذاری برای منطقه را نیز از دست داده ایم.
وی ادامه داد: تعیین حدود و ثغور بافت تاریخی باید به طور جدی مدنظر میراث فرهنگی قرار گیرد تا مدیریت شهری بتواند برای نوسازی بافت فرسوده و سرمایه گذاری و کسب درآمد برنامه ریزی کند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر ارومیه خواستار ورود جدی میراث فرهنگی به موضوع زمینهای لشکر ۶۴ ارتش شده و خاطرنشان کرد: بخشی از کار مربوط به میراث فرهنگی بوده و عدم ورود آنها موجب شرایط فعلی و بلاتکلیفی شده است.