به گزارش خبرنگار مهر، دکتر منوچهر منطقی امروز در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری با اتحادیه سازمانهای حمل و نقل همگانی کشور که در محل ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته برگزار شد، گفت: یکی از پیشنهادات برای حمل و نقل هوشمند این است که باتری موتورسیکلتها به صورت سوآپ طراحی شود که شارژ آنها با سهولت بیشتری انجام گیرد و هزینههای باتری را کاهش دهد.
دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته ادامه داد: بنا داریم در قالب طرحی برای اتوبوس و کامیون یک پلتفرم را به بهره برداری برسانیم تا نوسازی در این بخش حمل و نقل انجام شود.
منطقی اضافه کرد: در حال حاضر بخش عمده خودروهای موجود در کشور تولید داخل و بخشی از آن چینی است که میتوان برای تولید آنها از یک پلتفرم استفاده کرد.
به گفته وی، این طرح به وزیر کشور ارائه شده تا از آن برای نوسازی ناوگان حمل و نقل بهره ببریم.
دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی با اشاره به تاکسی هوایی گفت: پروژه تاکسی هوایی هنوز عملیاتی نشده ولی اجرای آن در برخی استان ها به صورت اورژانسی انجام می گیرد.
منطقی افزود: توزیع سریع دارو یا رساندن قطعات حیاتی در کارخانجات مختلف از دیگر زمینههای کاربردی تاکسی هوایی هستند.
به گفته وی، مشکل اصلی اجرای این طرح ارائه مدل اقتصادی و مقرون به صرفه است. به عنوان مثال اگر بخواهیم گارد پرواز برای یک تاکسی هوایی با ظرفیت ۹ نفره را تعریف کنیم، ظرفیت مسافران آن کاهش خواهد یافت.
منطقی، طولانی بودن فرآیند اخذ مجوز برای تاکسی هوایی را از دیگر چالشهای این طرح عنوان کرد.
وی ادامه داد: طرحی در این زمینه به شورای عالی هواپیمایی ارسال کردیم و در صورت تصویب، این فرایند کوتاهتر خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل گفت: اجرای پایلوت در ۱۸ منطقه کشور، تعریف و در یک منطقه که گلبهار مشهد است، اجرایی شد.