به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کرمی با اشاره به اینکه هدف از انجام سرشماری زمستانه بررسی وضعیت جمعیت گونههای حیات وحش است، افزود: در این برنامه سرشماری، پویایی جمعیت گونهها، نسبت جنسیتی و میزان زاد و ولد و همچنین وضعیت زیستگاهها نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در سرشماری زمستانه عموماً چهار گونه از علفخواران بزرگ جثه استان تهران شامل قوچ و میش، کل و بز، آهو و جبیر سرشماری میشوند، اظهار داشت: همچنین سایر گونههای حیات وحش در صورت مشاهده، ثبت و جمعیت تقریبی آنها برآورد میشود.
کرمی ادامه داد: زمان سرشماری زمستانه در استان تهران بهدلیل شرایط آب و هوایی متفاوت، متغیر است و معمولاً از نیمه دوم آبان ماه آغاز و تا نیمه دی ماه به طول میانجامد.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه روش سرشماری به صورت مشاهده مستقیم است، گفت: تیمهای سرشماری کننده در گروههای ۲ یا ۳ نفره در مسیرهای مشخص در زیستگاههای این گونهها حرکت کرده و گونههای مشاهده شده را در فرمهای مربوطه ثبت میکنند.
کرمی با بیان اینکه پس از انجام کار میدانی و ثبت مشاهدات در فرمهای مربوطه، این اطلاعات جمع آوری و جمع بندی میشود، تصریح کرد: پس از جمع بندی نهایی میزان حداقل گونههای مذکور با توجه به اطلاعات به دست آمده در سرشماری سنوات گذشته، تجزیه و تحلیل کارشناسی میشود و اطلاعات به دست آمده از این تحلیلها در مدیریت گونهها مورد استفاده قرار میگیرد.