به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایونینگ استاندارد، تحقیق جدیدی نشان میدهد درمان مبتنی بر آنتی بادی و واکسن مبتنی بر پروتئینی که توسط پژوهشگران تولید شده، علائم آلزایمر در موشهای مبتلا به این بیماری را کاهش داده است.
این دو درمان به جای تمرکز روی پروتئین آمیلوئید بتا در پلاکهای مغز (که معمولاً به بیماری آلزایمر ارتباط دارد)، اشکال مختلفی از پروتئین را هدف میگیرند که به عقیده کارشناسان بسیار سمی هستند.
پروتئین آمیلوئید بتا به طور معمول در مولکولهای بسیار انعطاف پذیر و زنجیر مانند به شکل محلول وجود دارد که با پیوستن به یکدیگر فیبرها و پلاکها را به وجود میآورند.
درصد بالایی از این مولکولها در فرد مبتلا به آلزایمر کوتاه میشوند. محققان اکنون معتقدند این اشکال از پروتئین کلیدی برای توسعه و پیشرفت بیماری هستند.
محققان دانشگاه لایسستر و دانشگاه مرکز پزشکی گاتینگن با خیریه تحقیقاتی لایف آرک این پژوهش را انجام دادهاند.
هرچند محققان هنوز در مراحل اولیه پژوهش هستند، اما اگر این نتایج در آزمایش بالینی انسانها نیز تکرار شود، تأثیرگذار خواهند بود.
پروفسور توماس بایر از دانشگاه مرکز پزشکی گاتیگن در این باره میگوید: در آزمایشهای بالینی هیچیک از درمانهای احتمالی که پلاکهای آملوید را در مغز حل میکنند، موفقیتی در کاهش علائم آلزایمر نداشتند. بنابراین ما روش متفاوتی را انتخاب کردیم. ما آنتی بادی را در موشها شناسایی کردیم که اشکال truncated از آملوید بتا محلول را خنثی میکند و آنها را به اشکال نرمال پروتسین یا پلاکها متصل نمیکند. این آنتی بادی TAP01_04 نام دارد و به اشکال کوتاه آمیلوئید بتا متصل میشد.
اگر این درمان موفقیت آمیز باشد، میتواند زندگی بسیاری از بیماران را دگرگون کند.