به گزارش خبرنگار مهر، اعظم کریمی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان در خصوص اثربخشی کارگاههای آموزشی ازدواج گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی ازدواج، قبل، حین و بعد از ازدواج از تکالیف وزارت ورزش و جوانان است و از اهتمام جدی نسبت به کیفیت بخشی برگزاری این کارگاهها در شهرستانهای کل کشور وجود دارد به همین جهت ضروری بود که با توجه به برگزاری مستمر کارگاهها در استانها و شهرستانهای کشور در قالب پیمایشی میزان اثربخشی کارگاهها شناسایی شده که از این رو این اقدام توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران ایسپا در ۲۰ استان کشور به انجام رسید.
وی در ادامه به برخی نتایج حاصل از این پیمایش اشاره کرد و افزود: طبق پیماش «دیدگاه جوانان در خصوص اثر بخشی کارگاههای آموزشی ازدواج» از مجموع ۵۰۱ نفر شرکت کننده حاضر در این پیمایش ۷۱/۷ درصد آنها را زنان و ۲۸/۳ درصد را مردان تشکیل دادهاند. و براساس یافتههای توصیفی طرح حاضر، ۲۸/۱ درصد از پاسخگویان بیشتر از پنج جلسه در کارگاههای آموزشی ازدواج شرکت کردهاند.
کریمی اظهار کرد: ۴۸/۱ درصد به صورت مجازی و ۴۵/۳ درصد نیز به صورت حضوری در کارگاههای ذکر شده شرکت کردهاند؛ یافتههای مربوط به دیدگاه افراد مجرد در خصوص کارگاههای ازدواج نشان میدهد که برای ۹۱/۸ درصد از افراد مجرد مشاوره قبل از ازدواج برای انتخاب همسر به میزان زیادی ضروری تلقی شده است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان عنوان کرد: ۷۲/۷ درصد از افراد معتقدند که کارگاههای آموزشی در شناسایی خطاهای رایج در انتخاب همسر، به میزان زیادی به آنان کمک کرده است همچنین ۶۹/۶ درصد از مجردها بر این باورند که این کارگاهها میتوانند به میزان زیادی آنان را در شناسایی مشکلات قبل از ازدواج و دوران آشنایی راهنمایی کند.
وی بیان کرد: ۶۴/۳ درصد از افراد در غلبه کردن بر شک و تردیدها در انتخاب همسر و ۷۳/۵ درصد از پاسخگویان مجرد معتقدند که این کارگاهها در تصمیم گیری آنها برای ازدواج کمک کننده بوده است.
کریمی خاطرنشان کرد: با توجه به دادههای مربوط به دیدگاه افراد متأهل در خصوص کارگاههای ازدواج ۴۸ درصد از متاهلان معتقدند که کارگاههای آموزشی به میزان زیادی در یادگیری شیوههای حل اختلاف بین خود و همسرشان کمک کرده است همچنین ۴۹/۲ درصد افراد متأهل معتقد بودند این کارگاهها به میزان زیادی بر بهبود روابط و صمیمت در زندگی مشترک به آنها کمک کرده است.
وی اظهار کرد: ۵۵/۷ درصد از افراد متأهل معتقد بودند که کارگاههای آموزشی به میزان زیادی در غلبه بر خطاهای رایج در زندگی مشترک مثل سرزنش، بی احترامی، سکوت و … کمک کننده بوده است و ۵۶/۲ درصد معتقد بودند این کارگاهها در تربیت صحیح فرزندان شأن و یا ایجاد ارتباط مؤثر به آنان مؤثر بوده است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان تصریح کرد: در ارزیابیهایی که از کیفیت برگزاری کارگاههای آموزشی حضوری صورت گرفته است ۷۱/۱ درصد افراد این کارگاهها را خوب و بسیار خوب ارزیابی کردهاند همچنین ۴۶ درصد نیز ارزیابی خوب و بسیار خوبی از کارگاههای آموزشی مجازی داشتند و به طور کلی ۸۶/۶ در صد از شرکت کنندگان متأهل در این کارگاهها، از آموزشهای ارائه شده احساس رضایت داشتند.