به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری انجمن علمی آسیب شناسی ایران، با موضوع تبعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تجهیزات پزشکی، روز سه شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰ در محل انجمن برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، محمدرضا امینی فرد رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران، گفت: سهم آزمایشگاهیها از اعتبارات سلامت ۳ تا ۵ درصد اما سهم ۷۰ درصدی در تشخیصها دارد.
وی با عنوان این مطلب که ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینههای پرداختی بابت دارو است، ادامه داد: اگر تعرفههای آزمایشگاهی را تقویت کنیم، قاعدتاً تجویز دارو کمتر خواهد شد.
رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران افزود: پرداختی از جیب مردم با هزینهها همخوانی ندارد.
امینی فرد گفت: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، شاهد قطع زنجیره تشخیص خواهیم بود که این خیلی خطرناک است.
وی افزود: اگر مابهالتفاوت را به بیمهها بدهند که فکر نمیکنم بتوانند بیمهها موفق باشند، در این صورت میتوان به حذف ارز دولتی خوشبین بود.
امینی فرد تاکید کرد: بیمهها امانت دار پول مردم هستند و باید این پولها به درستی برای خود مردم هزینه کنند. صرفهجویی در تشخیص آزمایشها معنی ندارد و باید به فکر سلامت مردم بود.
وی افزود: حدود ۱۰۰ هزار نفر نیروی انسانی در چرخه تشخیص پزشکی همکاری میکنند که تصمیمات غلط باعث آسیب به سلامت مردم خواهد شد.
رئیس انجمن علمی آسیب شناسی ایران تاکید کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو و تجهیزات پزشکی را نباید حذف کرد، اگر قرار است حذف شود، مابهالتفاوت آن را به بیمهها بدهند.
امینی فرد افزود: همین الان ۳۰۰ درصد تورم منفی در حوزه آزمایشگاهی داریم.
فرید کرمی نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران گفت: در حال حاضر چالشهای زیادی در اداره آزمایشگاهها هست که عمده آن ناشی از مشکلات اقتصادی کشور است.
وی افزود: ارز ۴۲۰۰ تومانی در اصل غلط بود چون زمینه رانت را ایجاد میکند اما حذف آن در این مقطع یک شوک بزرگ است.
کرمی ادامه داد: تصمیم گیری ها برای حوزه سلامت باید با مشورت و همفکری دستاندرکاران حوزه باشد. اگر قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، باید به تبعات آن توجه کنیم و اینکه چه آسیبهایی متوجه مردم و مراکز تشخیصی و درمانی خواهد شد.
مهران قهرمانی دبیر انجمن علمی آسیب شناسی ایران گفت: حرفه آزمایشگاهی وابسته به تجهیزات است و از سالها قبل برای اینکه پرداختی از جیب مردم کمتر شود، با سوبسیدها یک مقدار هزینههای مراکز تشخیصی را کنترل میکردند.
وی افزود: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در مقطع کنونی نگرانی شدیدی ایجاد کرده است.
قهرمانی ادامه داد: جامعه آزمایشگاهی کشور در فشار شدید هستند و برخی از آنها رو به تعطیلی میروند و بیمهها هم چندان قدرتی برای حمایت ندارند و در کنار آن، مردم هم ت آن پرداخت هزینه بیشتر را ندارند.
وی افزود: در تخصیص ارز دولتی، حوزه سلامت را باید جدا دید. انتظار ما این است که در بخشهای تصمیم گیری حضور داشته باشیم و دیدگاههای خودمان را بگوییم.
قهرمانی ادامه داد: بر اساس نامه اداره کل آزمایشگاههای مرجع سلامت و رأی دیوان عدالت، تعرفه سیستمهای بسته با سیستمهای قدیمی، مساوی است و آزمایشگاهها باید تعرفه کمتر دریافت کنند که با اعتراض جامعه آزمایشگاهی مواجه شد.
وی افزود: بیش از ۶ هزار آزمایشگاه داریم که مسئول فنی دارند که در نتیجه چنین تصمیم گیری هایی، فعالیت آنها را کمتر خواهیم کرد. بنابراین، نباید تصمیماتی گرفت که منجر به تعطیلی و ورشکستگی آزمایشگاهها شود.