شیراز - مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد از دیجیتال‌سازی اسناد قدیمی این پایگاه جهانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، افشین ابراهیمی اظهار کرد: سازمان جهانی یونسکو با توجه به ارزش و اهمیت حفظ میراث‌فرهنگی، موضوع میراث دیجیتال را در سال ۲۰۰۳ مطرح کرد و در سال ۲۰۱۵ از دولت‌ها خواست تا تلاش خود را در پاسداری از میراث‌فرهنگی و طبیعی جهان و نیز اطمینان از دسترسی عمومی به اطلاعات میراث دیجیتال و محافظت از آن‌ها بیشتر کند.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ادامه داد: به تبعیت از این توصیه، روش‌ها و فناوری‌های متنوعی برای دیجیتال‌سازی در سراسر جهان به‌کاربرده شد و با بهره‌گیری از جنبه‌های حفاظتی این دانش تنها مختص به اشیا، ابنیه و تزئینات وابسته به معماری نیست بلکه منابع موجود در مراکز اسناد و کتابخانه‌ها را نیز در برمی‌گیرد.

او بیان کرد: در پایگاه میراث جهانی پاسارگاد فرایند دیجیتال‌سازی اسناد از سال ۱۳۹۴ آغازشده و تا به امروز ادامه یافته است و این فرایند نقشه‌ها، گزارش‌ها، شناسنامه‌ها، استعلام‌ها، تصاویر، کتاب‌ها، مقالات و دیگر منابع مرتبط با این محوطه را در برمی‌گیرد.

ابراهیمی یادآور شد: در سال جاری، اسکن و دیجیتال‌سازی اسناد قدیمی پایگاه شامل مکاتبات اداری، گزارش‌های روزانه و آمارهای بازدید مربوط به سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۴۱ در دستور کار پایگاه قرار گرفت و ثبت و ساماندهی آنها در قالب بانک اطلاعاتی در حال انجام است.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: فراهم کردن شرایط مطلوب نگهداری اسناد کاغذی، تأمین شرایط دسترسی آسان برای کارشناسان، مدیریت میراث دیجیتال و تهیه نسخه پشتیبان از جمله اهداف اصلی این طرح است.