به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسین محبی عصر سه شنبه در نخستین همایش «نماز، نماد قدرت و اقتدار معنوی در سپاه» در هرمزگان با اشاره به عرصه های تولید قدرت در نماز افزود: یکی از اهداف مهمی که رهبرمعظم انقلاب در بیانیه گام دوم به آن اشاره کردند، بحث تمدن سازی اسلامی است که لازمه آن ورود به عرصه جهانی بوده و این امر مهم از مسیر نماز می گذرد.
سردار محبی ادامه داد: اگر رهبرمعظم انقلاب می فرمایند که ما باید اهمیت و جایگاه نماز را برای مردم بیان کنیم و آنها را به نمازخواندن دعوت کنیم، این بدان معنا نیست که ما فقط یک انسان غافل یا بی نماز را به نماز بکشانیم بلکه در این راستا پایه های یک حرکت عظیم جهانی که همان تمدن سازی بوده، را در میان انسان ها استوار می کنیم.
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولیفقیه در سپاه ابرازداشت: یکی دیگر از عرصه های تولید قدرت نماز این است که این فریضه مهم الهی برای تولید شکل دهی هندسه نظام اسلامی به ما کمک می کند و ما را از آن حالت عبادی و فردی و وظیفه اجتماعی صرف خارج می شود.
وی خاطرنشان کرد: تحقق حیات طیبه از دیگر عرصه های تولید قدرت نماز است و از نظر رهبرمعظم انقلاب تنها مسیر تحقق بخش حیات طیبه، نماز است.
سردار محبی افزود: سلامت معنوی هر فرد وابسته به نماز است و صراط مستقیم و حیات طیبه هر جامعه تنها با اقامه نماز در آن جامعه تحقق می یابد و راه دیگری وجود ندارد؛ اگر کسی نمازش دچار مشکل است، سلامت معنوی ندارد؛ بنابراین این نماز است که به ما قدرت تحقق حیات طیبه می دهد.
وی گفت: تحقق جامعه توحیدی یکی دیگر از عرصه های قدرت بوده که منوط به اقامه نماز است، اگر ما بخواهیم یک جامعه توحیدی، الهی و معنوی داشته باشیم نیاز به انگیزه و معیار داریم چرا که اگر کسی انگیزه نداشته باشد یا در اصل شروع نمی کند یا اگر هم شروع کند بین راه خسته می و اگر معیار هم نداشته باشد مسیر را درست نمی رود و انحرافی طی می کند که طبق بیان رهبرمعظم انقلاب این دو عامل مهم در نماز خلاصه شده است.
این مقام مسوول در سپاه پاسداران یادآورشد: همچنین یکی دیگر از عرصه های تولید قدرت توسط نماز این است که ما می توانیم اهداف اسلام و انبیای الهی را پیاده کنیم چرا که هدف همه انبیا و پیامبران نیز (أَنِ اعبُدُوا اللَّهَ وَاجتَنِبُوا الطّاغوتَ) بوده که از راه نماز محقق می شود.
وی یادآورشد: یکی از عرصه هایی که نماز تولید قدرت می کند، این است که نماز توان تحمل وصبر را در ایفای مسوولیت به یک فرد می دهد؛ یعنی به به فرماندهان قدرت فرماندهی، مدیران قدرت مدیریت و به رهبران جامعه و مسوولان قدرت اداره سازمان می دهد.
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولیفقیه در سپاه ابرازداشت: همه موجودات خلقت در یک نظام هماهنگ خداوند را عبادت می کنند و این نظام هماهنگ همه را به سمت یک هدف متعالی حرکت می دهد و کسی که گناه می کند در واقع خلاف این جهت حرکت می کند و این نظم هماهنگ را به نوعی به هم می زند.
سردار محبی ادامه داد: همانگونه که رهبرمعظم انقلاب فرمودند نماز، نمازگزار را با همه آفرینش هماهنگ و همسو می سازد و راه را برای تحقق سنت های الهی در طبیعت و تاریخ باز می کند.
وی با اشاره به اینکه تامین امنیت جامعه از طریق اقامه نماز میسر خواهد شد، گفت: براین اساس ما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این تصمیم را گرفته ایم که از این سفره پرنعمت الهی استفاده کنیم و قدرت معنوی خودمان را با استفاده از این منبع عظیم تقویت کنیم.
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: هرچه که از ابتدا تاکنون چه در صف جامعه و چه در صف نیروهای مسلح اتفاق افتاده است، درصد زیادی به جسم نماز پرداخته شده و کمتر به روح نماز توجه شده است.
وی گفت: درواقع ما در طی این سال ها به دنبال این بودیم که حمد و سوره ها را درست کنیم، اینکه نماز اول وقت و با جماعت اقامه شود، مقدمات نماز بهتر فراهم شود اما کمتر دنبال این بودیم که چکار کنیم که نمازمان کامل باشد یعنی هم جسم و هم روح داشته باشد.
سردار محبی ادامه داد: براین اساس یک حرکت جدیدی را پایه ریزی کردیم که با کمک صاحبان اهل اندیشه و قلم و افراد متخصص بدنبال این هستیم که از چه راهی می توانیم نماز کامل را اقامه کنیم؟ و راه علمی و تجربی آن چیست؟
وی گفت: قدم اول این کار را در برگزاری اجلاسیه نماز دیدیم لذا این اجلاسیه را در راس سپاه برنامه ریزی کردیم که مقدمه آن در همه رده های سپاه استانی به صورت همایش برگزار کنیم و خروجی همایش آن را در اجلاسیه مطرح کنیم.
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه کرد: این مهم در برنامه های سال ۱۴۰۰ قرار داده شد و همه رده های سپاه همایش استانی نماز را تحت عنوان «نماز، نماد قدرت و اقتدار معنوی در سپاه» را برگزار می کنند و ما در همه همایش های استانی، میانی و رده های عمده نماینده ای را برای بررسی کمی و کیفی نماز اعزام می کنیم و برگزیده های اینها را در اجلاسیه سراسری شرکت می دهیم و مورد تقدیر قرار می گیرند و در سال های آینده قدم بعدی این کار یعنی مباحث تخصصی چگونگی اقامه نماز کاملی که منتج به تولید قدرت شود، برداشته می شود.