به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۶ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد وضعیت شاخصهای اقتصادی در دولتهای یازدهم و دوازدهم در دستور کار قرار گرفت.
حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی در این باره اظهار داشت: این گزارش حاکی از آن است که دولت سیزدهم در چه شرایطی کشور را تحویل گرفت و ما نباید فراموش کنیم که دولت روحانی با حراج ارز ۴۲۰۰ تومانی و طلای خزانه، کشور را در آستانه سقوط قرار داد.
وی متذکر شد: رئیسجمهور سابق در فتنه بنزینی، کشور را به آتش کشید و هر روز به دنبال آن بود که فتنه جدیدی را ایجاد کند اما امروز رئیسجمهوری داریم که به دنبال اصلاح مشکلات کشور است.
نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت سیزدهم تاکنون اقدامات بسیار مهمی به ویژه در زمینه کنترل بیماری کرونا و کاهش قیمت فولاد و سیمان انجام داده است. علاوه بر این، برخلاف دولت گذشته، دولت فعلی پرداخت حقوقها را بدون استقراض از بانک مرکزی، انجام و فروش نفت را افزایش داد و بسیاری از اموال بلوکه شده ایران را آزاد کرد.
نقدعلی اظهار داشت: ما در دولت گذشته آرزو داشتیم که رئیسجمهور به مجلس بیاید و دیدیم که روحانی حتی حدود دو سال به مجلس نیامد اما رئیسی اینگونه نیست و علاوه بر اینکه با مجلس در تعامل است، تاکنون به چند استان سفر کرده و با مردم همنشین بوده است.
وی با اشاره به حواشی ایجاد شده درباره معرفی مسعود فیاضی جهت تصدی وزارت آموزش و پرورش گفت: جریانی که شهردار آنان جنایتی را انجام داد و همه کارش را لاپوشانی کردند، امروز به دنبال شهردار انقلابی هستند و طوری جلوه میدهند که فیاضی منتسب به اوست. ما باید هوشیار و مراقب باشیم و نگذاریم جریانی که ۸ سال به کشور خیانت و مشکلات زیادی را ایجاد کردند، به اتحاد بین مجلس و دولت خدشه وارد کنند.
میرتاجالدینی: دولت روحانی خط فقر را به دهکهای میانی جامعه رساند
در ادامه جلسه، حجتالاسلام میرتاجالدینی درباره گزارش شاخصهای اقتصادی در دولت روحانی، اظهار داشت: عملکرد دولت روحانی در بخش اقتصادی بسیار ضعیف است و دولتهای یازدهم و دوازدهم در شاخصهای اقتصادی نمره کمتر از ۱۰ گرفت.
وی بیان کرد: دولت روحانی باعث شد که خط فقر به دهکهای میانی جامعه برسد، وضعیت اقتصادی و افزایش فقر در جامعه بدتر شده و این مسئله شرایط زندگی را برای اقشار متوسط و پایین جامعه بسیار سخت کرده است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت روحانی نرخ بیکاری را افزایش داد و در مقابل میزان نقدینگی کشور و تورم بسیار شدت یافت و آنان نتوانستند عملکرد قابل قبولی در زمینه اقتصادی داشته باشند.
محمدیاری: دولت روحانی به مسکن مهر بیمهری کرد
در ادامه جلسه، حسن محمدیاری هم درباره گزارش مذکور گفت: دولت روحانی در زمینه اقتصادی به ویژه تأمین مسکن اقدام قابل توجهی انجام نداد به گونهای که قیمت مسکن به شدت افزایش یافته است.
وی بیان کرد: دولتهای یازدهم و دوازدهم مسیر مسکن مهر را ادامه نداد درحالیکه مسکن مهر پروژه بسیار خوبی بود و باعث شد که بسیاری از اقشار ضعیف جامعه صاحب خانه شوند اما دولت روحانی با مسکن مهر با بیمهری رفتار کرد.
محمدیاری گفت: میزان نقدینگی در دولت روحانی به شدت افزایش یافت، در دولت سابق شاهد کاهش ارزش پول ملی بودیم و نرخ ارز به شدت افزایش پیدا کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین در دولت روحانی شاهد بودیم که ارائه تسهیلات بانکی هم با بیعدالتی انجام میشد به گونهای که برخی از مراجعان برای دریافت وامهای کم با مشکل مواجه میشدند اما در مقابل برخی از افراد با رانت میتوانستند وامهای کلان دریافت کنند.
یوسفی: دولت روحانی رهن و اجاره را هم برای مردم به آرزو تبدیل کرد
همچنین در ادامه جلسه مجتبی یوسفی درباره شاخصهای اقتصادی در دولتهای یازدهم و دوازدهم اظهار داشت: دولت گذشته با نگاه به غرب، از توجه به ظرفیتهای منطقهای و توان داخلی خودمان کاملاً غافل شد درحالیکه اگر آنان به ظرفیتهای خودمان توجه میکردند، مشکلات کشور تا این حد افزایش پیدا نمیکرد.
وی بیان کرد: ظرفیتهای اقتصادی کشور در دولت سابق به فراموشی سپرده شد چرا که دولت روحانی اقتصاد ایران را به برجام و ارتباط با پنج کشور اروپایی گره زد درحالیکه راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی است که دولت سابق ذرهای به این مسئله توجه نکرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی متذکر شد: تورم سالانه در دولت سابق به طور میانگین به ۲۱ درصد رسید. سرمایهگذاری در اقتصاد بسیار کاهش پیدا کرد. عملکرد ضعیف اقتصادی دولت سابق باعث شد که قیمت کالاهای اساسی بسیار گران شود به گونهای که قیمت مسکن رشد پیدا کرد و الان رهن و اجاره هم برای مردم تبدیل به آرزو شده است.