به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، آیین نکوداشت مقام کتابدار با حضور جمعی از مسئولان مرکز مدیریت حوزه های علمیه سراسر کشور، از جمله مرتضی کرامتی رئیس اداره فعالیت ها و مجامع و همایش های پژوهشی، احمد شایان فر مدیر عامل مرکز نشر هاجر، علی حسنوند رئیس اداره توسعه و تامین منابع پژوهشی، مدیران، معاونان پژوهشی و کتابداران عصر امروز برگزار شد.
در این مراسم زینب پورحمزه معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه علمیه تهران اظهار داشت: این مجلس به بهانه گرامیداشت هفته کتاب در واقع نکوداشت مقام جهادگرانی است که به قول فرمایش مقام معظم رهبری مدظله العالی علاوه بر مسئولیت اجرایی، راهنمایی و مشاوره محققان و پژوهشگران را هم عهده دار هستند و با تلاش این عزیزان محیطی امن، پر نشاط و دل انگیز برای علاقمندان به مطالعه در کتابخانه احساس می شود. یقینا با تورق برگه های کتاب تعمیق در فهم محتوا برای پژوهشگران اتفاق خواهد افتاد.
وی هدف از برگزاری این مراسم را پاسخگویی به مطالبات و درخواستهای کتابداران بیان کرد و گفت: از مهمترین مطالبات می توان به این موارد اشاره کرد تسهیل چاپ آثار پژوهشی توسط نشر هاجر، عدم تفکیک سامانه کتابدارای برای سطوح مختلف تحصیلی یک واحد آموزشی خاص، استقرار نمایندگی ثابت نشر هاجر در استان تهران برای مراجعه موردی و فراهم سازی امکان درخواست نحوه خرید کتب درسی به صورت اینترنتی، بالابردن توان خرید کتب درسی توسط طلاب به واسطه اعمال راهکارهایی نظیر عدم استفاده از جنس بسیار مرغوب، نوع کاغذ و هزینه های طراحی فوق حرفه ای و تغییرات جزئی در محتوای کتب درسی سبب شده تا طلاب نتوانند از نسخه های سال های پیشین استفاده کنند لذا به منظور صرفه جویی و جلوگیری از اسراف کاغذ می بایست از این امر احتراز شود.
در ادامه حسنوند ضمن اذعان به اینکه کتابداران استان تهران در رده های بالای جدول رصد ارزیابی کتابخانه های کل کشور قرار دارند، عنوان کرد: با توجه به فراهم بودن زیرساخت نرم افزار فراکاوش به دنبال اجرای طرح امانت بین کتابخانه ای و تیپ بندی کتابخانه ها هستیم.
همچنین کرامتی در این نشست اشاره داشت: با توجه به اینکه استان تهران در تولید و چاپ آثار از نظر کمی و کیفی غنی می باشد، لذا پیشنهاد میشود نسخه ای از کلیه آثار علمی چاپ شده طلاب توسط سایر ناشران به مرکز نشر هاجر ارسال شود. این امر به تکمیل بانک اطلاعاتی آثار طلاب پژوهشگر حوزه های خواهران کمک خواهد کرد و بدین طریق می توان با کیفیت قلم پژوهشگران و استعدادهای پژوهشی طلاب خواهر آشنا شد. همچنین همکاری کتابداران با مرکز نشر هاجر از اولویت های طرح های اجرایی این انتشارات خواهد بود.
گفتنی است در این مراسم با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین کبیریان مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران و مسئولان پژوهشی مرکز مدیریت از آثار منتشر شده در سال جاری توسط پژوهشگران حوزوی رونمایی شد.
لازم به ذکر است آثار رونمایی شده شامل مصباح الولایه (درآمدی بر زندگانی حضرت زینب س) نویسندگان فاطمه اسبقی و نسیم کاظمی از مدرسه علمیه نجمه خاتون، فرشته شناسی از نگاه فیض کاشانی و شیخ اشراق نویسنده مهناز کهندانی از مدرسه علمیه نورالصفیاء، داغ فراق نویسنده ریحانه خوش طینت از مدرسه علمیه قاسم بن الحسن، خانه های نورانی در جامعه رحمانی نویسنده زهرا احمدی، پیامدهای شرک عملی در ضلالت انسان از منظر قرآن و نهج البلاغه نویسنده مریم تائبی از مدرسه علمیه الزهرا، فرازهای رسا نویسنده فاطمه السادات ارفع، فسخ نکاح در بیماری های خاص زنان از منظر علم فقه نویسنده حمیده رنجبر از مدرسه علمیه راه زینب، وعده و وعید در قرآن و صحیفه سجادیه نویسنده فاطمه غلامزاده از مدرسه علمیه قاسم بن الحسن، پژوهشی در حدود و کیفیت ممانعت شارع از روزه نویسنده زهرا سادات حسینی از مدرسه نورالاصفیاء، تورم و ربا نویسنده فاطمه زهرا سیدبحری موسسه آموزش عالی کوثر، آزادی معنوی از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه نویسنده سمیه کیاهور از موسسه آموزش عالی رفیعه المصطفی، پیوند همسرانه نویسنده طیبه سترگ از موسسه آموزش عالی رفیعه المصطفی، نظم آهنگ در صحیفه ی سجادیه نویسنده زهرا نوش آبادی است.
یادآور می شود در پایان با اهداء تقدیرنامه از زحمات کتابداران حوزه علمیه خواهران استان تهران تقدیر بعمل آمد.