اصفهان- دوستداران اصفهان و دغدغه‌مندان طی نامه‌ای به وزیر میراث فرهنگی کشور و استاندار اصفهان خواستار حفظ و احیای ساختمان تاریخی ریسباف اصفهان شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از هنرمندان و دوستداران اصفهان برای حفظ و احیای ساختمان تاریخی ریسباف اصفهان نامه‌ای را به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و استاندار اصفهان نوشتند و از دغدغه‌مندان خواستار شدند تا برای حفظ این اثر تاریخی به پویش امضای نامه بپیوندند. این نامه به شرح زیر است؛

با سلام و احترام
همان طور که می‌دانید کارخانه ریسباف، تنها کارخانه باقی‌مانده از مجموع ۹ کارخانه تاریخی پارچه‌بافی در اصفهان است. این کارخانه در سال ۱۳۱۱ و در زمینی به مساحت بیش از ۶۹ هزار مترمربع در خیابان چهارباغ بالا احداث شد. پس از تعطیلی‌های دائمی و بازگشایی مجدد ریسباف و سرانجام روند نزولی فعالیت و سودهی‌اش، بانک ملی مالک این بنا شد.

کارخانه ریسباف در سال ۱۳۸۱ با شماره ۶۰۱۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی در ایران به ثبت رسید. با این وجود سال‌هاست متروکه مانده و درهای آن به روی مردم بسته است. از سال ۹۳ زمزمه‌هایی برای تبدیل این کارخانه به موزه منطقه‌ای آغاز شد. استاندار و شهردار وقت پیگیر این موضوع بودند اما با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی بحث تغییر مالکیت این کارخانه رسمی و جدی شد.

از اواخر سال ۹۵ شرکت بازآفرینی شهری ایران به‌عنوان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی با بانک ملی وارد تعامل شد و دبیرخانه احیا و بازآفرینی میراث صنعتی ریسباف آغاز به کار کرد. با تغییر وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری اما کار دبیرخانه ادامه پیدا نکرد و موضوع تغییر مالکیت کارخانه و احیای آن با کاربری فرهنگی هنری نافرجام ماند.

این روزها ریسباف همچنان متروکه و رو به ویرانی است و خطر نابودی و تخریب موجودیت آن را تهدید می‌کند.

از سویی برای اصفهان به‌عنوان شهری تاریخ‌دار که به پایتخت فرهنگ و تمدن جهان اسلام هم شهره است اما از فضاهای درخور فرهنگی مانند یک موزه و مرکز بزرگ فرهنگی هنری با استانداردهای طراحی جهانی برخوردار نیست، احیای این ساختمان با مساحت فوق‌العاده و مرکزیت شهری مناسب، یک ضرورت محسوب می‌شود.

از همین رو تقاضا داریم با ورود هرچه سریع‌تر به موضوع، بستر زندگی دوباره و ترمیم این ساختمان، رفع خطر تخریب و احیای آن با کاربری فرهنگی هنری را فراهم نمائید.

دغدغه‌مندان این حوزه می‌توانند با رود به سایت https://www.karzar.net/21030 نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و در امضای این نامه و حفظ آثار تاریخی شریک شوند.