به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی آقا تهرانی عصر پنجشنبه در نشست فعالیت حوزه اقتصاد فرهنگ با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کسانی که در این نشست هستند برای من دارای احترام زیادی هستند زیرا منتظر نمانند تا مجلس و دولت کاری برای آنها کند و خودشان کار کردند و از زحمات آنها تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه کرونا به برخی کسب و کارها آسیب زده اما این کسب و کارها به کرونا آسیب زدهاند، افزود: این کسب و کارها به کل نظامی اسلامی ما تعلق دارد و فعالیت آنها باعث امیدواری و خوشحالی ماست و امیدواریم این فعالیتها تداوم داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این کسب و کارها راه را برای بقیه هموار کنند، در هر صورت نظام باید نان مردم را از راه حلال و درست بدهد و تداوم این فعالیتها میتواند به این امر کمک کند.
وی با بیان اینکه افراد حاضر در این نشست قطرهای از دریای فعال در حوزه اقتصاد فرهنگ است، تصریح کرد مشکل اصلی این افراد ثبت، بیمه و بودجه است که در کمیسیون فرهنگی مجلس پیگیری میشود.
فروش کالای فرهنگی تسهیل میشود
احمد راستینه نماینده مردم چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی در واکنشی جنجالی به یک مبتکر حوزه صنایع دستی که از اشتغال کشاورزان شرق اصفهان در حوزه صنایع دستی خبر داده بود، اظهار داشت: اصلاً چون زاینده رود خشک شده این استعدادها بروز کرده است.
وی در بخش دیگری از حرفهایش از پایه ریزی برنامه تسهیل گر کالاهای فرهنگی خبر داد و گفت: باید تعدادی از کالاها مثل صنایع دستی و لباسهای محلی به عنوان کالای فرهنگی شناخته شود تا اموری مثل انجام تبلیغ آنها به محور اقتصادیتر و بهتری انجام شود.
دانشگاهها مسیر آمریکا را میروند
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه در واکنش به نبود پارک نوآوری علوم انسانی اظهار داشت: اگر کسی بخواهد فکر نویی در کشور ایجاد کند به شدت با او مقابله میشود و همه درها به روی چنین افرادی بسته است و باید این مشکل حل شود.
وی افزود: متأسفانه الگوی دانشگاههای ما مسیر آمریکا است و به شدت با فکر نو مقابله میشود و مجوز فعالیت داده نمیشود و باید مجوز فعالیت چنین افرادی سرعت بگیرد.
حسین میرزایی ادامه داد: علاوه بر اینها برای نخبگان بدون مدرک در کشور جایی نداریم که یکی از ایرادهای بزرگ کشور ماست.
لزوم ثبت نام در سامانه مراکز
همچنین غلامرضا منتظری نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار داشت: برای پیگیری مشکلات بخش اقتصاد فرهنگ تقاضا دارم عوامل و موانع را مشخص کنید تا پیگیری این امور به محور بهتری انجام شود.
وی ابراز داشت: در کمیسیون فرهنگی ۷۰۰ میلیارد برای حمایت از مؤسسات قرآنی، فرهنگی و هنری بودجه اختصاص یافته که تا به حال ۱۵۰ میلیارد آن داده شده که ۷۵ میلیارد آن در بخش استانی و ۷۵ میلیارد آن در بخش ملی استفاده شده.
نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افراد فعال در حوزه اقتصاد هنر باید در سامانه مراکز ثبت نام کنند که این فعالیتها باید رویکرد فرهنگی، آسیبهای اجتماعی یا خانواده داشته باشد و افراد میتوانند با ارائه طرح خود تا پایان ۱۴۰۰ اعتبار جذب کنند.